DE GROTE PEILING: REACTIES. “Mensen gaan misschien denken dat het vel van de beer al verkocht is”

Burgemeester Somers blijft op zijn hoede, ondanks de hoge score. “Mensen gaan misschien denken dat het vel van de beer al verkocht is.”

 

Meer krantenkoppen in België

Liveblog – 9 doden en meer dan 300 gewonden bij nieuwe aanval op Libanese Hezbollah : verschillende walkietalkies ontploft

In Libanon zijn opnieuw communicatietoestellen van leden van Hezbollah ontploft. Ditmaal zou het gaan om walkietalkies. Er zouden volgens het ministerie van Gezondheid 9 doden en meer dan 300 gewonden zijn. De nieuwe aanval volgt daags nadat Libanon was opgeschrikt door een ongeziene aanval met ontploffende ‘biepers’. Hezbollah heeft een eerste raketsalvo afgevuurd op militaire doelen in Israël, dat het

Lees meer »

“Je ervaart er een bijzondere kracht en vrijheid”: Michèle (37) uit Waregem organiseert retreats, events en trouwfeesten in de bergen

Michèle De Vetter zet haar liefde voor de bergen om in Move Any Mountain. De 37-jarige eventplanner organiseert er retreats, bedrijfsuitjes en zelfs trouwfeesten op unieke locaties. “De bergen hebben iets betoverends. Het is een van de laatste plekken waar je nog echt kan ontsnappen aan de dagelijkse drukte en kan verbinden met de natuur en jezelf.”
The post

Lees meer »

TSC Proven snakt naar eerste driepunter van het seizoen

TSC Proven begon het seizoen met één op zes. Tegen Sparta Dikkebus verloor het met 2-4, in Gits werd het een brilscore. Zaterdag komt Staden op bezoek. Simon Decroos hoopt op de eerste driepunter van het seizoen.
The post TSC Proven snakt naar eerste driepunter van het seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We moeten monument beschermen”: vooral begrip voor verbod op zware fietsen op roltrappen Antwerpse voetgangerstunnel

Fietsers die regelmatig tussen de Antwerpse linker- en rechteroever pendelen, reageren verdeeld op het verbod op zware fietsen op de roltrappen van de Sint-Annatunnel. Enkele pendelaars die VRT NWS vanmorgen sprak, zijn bang dat de maatregel voor extra ochtendstress en tijdverlies gaat zorgen, al is er vooral begrip voor de bescherming van de monumentale trappen.

Lees meer »

Nutswerken voor het plaatsen van laadpaal voor elektrische auto’s; vanaf volgende week ook hinder in Meensesteenweg

Het plaatsen van een (dubbele) laadpaal voor elektrische auto’s in de Gapaardstraat en de versterking van het elektriciteitsnet in functie daarvan, is de reden waarom er nu gewerkt wordt in de Gapaardstraat en straks de Meensesteenweg. Er geldt een parkeerverbod, vanaf volgende week zal ook het doorgaand verkeer in de Meensesteenweg er hinder door ondervinden. En dat net nu er

Lees meer »

SERV: Werkdruk en emotionele belasting leraren gedaald, maar werkstress blijft

De werkdruk en emotionele belasting bij leraren is in 2023 gedaald na de piek van 2019, maar dat heeft zich nog niet vertaald in een daling van werkstress en burn-outklachten. Dat blijkt uit de Werkbaarheidsmonitor van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), een grootschalige werkbaarheidsmeting die de kwaliteit van jobs in Vlaanderen om de vier jaar in kaart brengt.

Lees meer »

Flitsen gemeenten zich rijk? Recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes: “Sommigen zien het als melkkoe en dat moet stoppen”

Op vijf jaar tijd is het bedrag dat gemeenten ophalen aan boetes bijna verdrievoudigd van 43 miljoen euro tot 124 miljoen euro. Een record. En dat heeft alles te maken met de vloedgolf aan lokale trajectcontroles die over Vlaanderen is gerold. “Het loopt uit de hand”, zegt Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open VLD), die een concreet idee heeft om

Lees meer »

Politie onderzoekt verschillende diefstallen van elektrische fietsen in Brugge: “Was nochtans dubbel gesloten”

Dieven hebben donderdagavond een elektrische fiets ter waarde van enkele duizenden euro’s gestolen ter hoogte van Howest in Brugge. “Mijn fiets was nochtans dubbel gesloten”, zucht slachtoffer Fien Dhondt. “Al snel hoorde ik dat ik niet het enige slachtoffer was.”
The post Politie onderzoekt verschillende diefstallen van elektrische fietsen in Brugge: “Was nochtans dubbel gesloten” appeared first on KW.be.

Lees meer »