Chris (67) is nieuwe uitbater van openbare toiletten op de Burg: “Niemand wil dat nog doen… terwijl iedereen wel naar het toilet moet”

De 67-jarige Chris Quicke is sinds kort de nieuwe uitbater van de openbare toiletten op de binnenkoer van het Administriatief Centrum ’t Brugse Vrije op de Burg.

De toiletten bleven vele maanden gesloten na de stopzetting van de vorige uitbaters. De Stad Brugge lanceerde in de media een oproep om nieuwe kandidaat-uitbaters te vinden. De nood aan een openbaar toilet op die plaats was groot. Dagelijks krijgt het personeel van het stadhuis tientallen keren de vraag voor de toiletten. Ze moesten ze nu naar de binnenkoer van het Belfort sturen. Nu staat er aan de ingang van ‘t Brugse Vrije op de Burg weer een bord die de toiletten aanduiden, zodat toeristen maar ook Bruggelingen gemakkelijk de weg vinden.

Niet veel kandidaten

Chris is een charmante Bruggeling die met iedereen een praatje maakt. Hij geniet van zijn werk. “Ik heb 46 jaar lang met de vrachtwagen gereden voor de groenten- en fruitgroothandel Loyson. Ze zijn gestopt en daardoor kwam er een einde aan mijn job als chauffeur. Anders ging ik nog als ‘flexi’ blijven doorwerken, want ik deed dat graag. Toen ik de oproep zag om kandidaat-uitbaters te vinden voor de toiletten, heb ik contact gehad met Andy van de dienst eigendommen. Ik wou mensen laten voorgaan die op zoek waren naar een job of jongere mensen, maar veel kandidaturen kregen ze echter niet binnen. Niemand wil dat nog doen… terwijl iedereen wel naar het toilet moet. Velen zijn bang om vuile toiletten op te kuisen. Je moet ook waakzaam zijn en zorgen dat alles vast ligt, want anders hebben ze het meegenomen. Ze laten sommigen de toiletten ook soms vies achter.”

Twee sluitingsdagen

“Verder vergeten mensen vaak zaken op het toilet. In de meeste gevallen hebben ze het snel door en keren ze terug naar hier. In elk geval ben ik nu dagelijks open van 10 tot 18 uur en heb ik maar twee sluitingsdagen op een jaar: Kerstmis en Nieuwjaar”, vertelt Chris, die geniet van de vele babbeltjes met het personeel van stad Brugge, met Bruggelingen en toeristen.

The post Chris (67) is nieuwe uitbater van openbare toiletten op de Burg: “Niemand wil dat nog doen… terwijl iedereen wel naar het toilet moet” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Deerlijk krijgt voor het eerst een belleman

De gemeente Deerlijk heeft met Jan Desimpelaere, afkomstig van de Molenhoek, een belleman aangesteld. In het weekend van Deerlijk Kermis maakt hij voor het eerst zijn opwachting.
The post Deerlijk krijgt voor het eerst een belleman appeared first on KW.be.

Lees meer »

MULTILIVE CHAMPIONS LEAGUE (21u). Nemen Courtois en co goede start tegen Stuttgart? En wie haalt het in Duivels duel tussen Debast en Meunier?

Om 21 uur trapt ook titelverdediger Real Madrid zijn Champions League-campagne op gang. Tegenstander van Thibaut Courtois en co in Bernabéu is Duits vicekampioen Stuttgart. Op hetzelfde tijdstip staan Rode Duivels Zeno Debast en Thomas Meunier tegenover elkaar in Sporting Lissabon-Lille. Beide wedstrijden kan u op de voet volgen in deze multilive!

Lees meer »

Drie graftrommels te bewonderen in Martinuskerk

De drie onlangs gerestaureerde graftrommels van Westvleteren werden tentoongesteld in de Martinuskerk. Deze bijzondere erfgoedstukken, ooit geplaatst op het graf van de jonge Maria Fieu, die op elfjarige leeftijd overleed in 1929, zijn gered van de tand des tijds en schitteren nu in volle glorie. Nu gaan ze terug naar het kerkhof van het dorp.
The post Drie graftrommels

Lees meer »

Straffe beelden: auto speelbal van kolkende rivier in Polen – “In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk”

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Vanuit het Poolse grensdorpje L?dek-Zdró komen intussen beelden die de kracht van het water aantonen. Een auto werd daar meegesleurd door een kolkende rivier en belandde met

Lees meer »

Van feestende prins Aymeric tot fotomodel Lady Amelia: deze jonge royals zijn de sterren van het internet

Prins Aymeric (18) is de ‘royal influencer’ van de Belgische koninklijke familie, en toont zijn bevoorrechte leventje graag aan de wereld via sociale media. Zijn vader prins Laurent (60) laat dat toe, zo lang zijn posts maar geen controverse kunnen veroorzaken. Maar naast Aymeric kent de royaltywereld nog wel meer bijzondere internetfenomenen. In ‘Story’ neemt koningshuisexpert Wim Dehandschutter de populairste

Lees meer »

Kater Hermes gaat graag op pad in Ronse, en is zelf te volgen via een Facebookgroep: “Na dat treinritje naar Eeklo en terug is hij toch een dag thuis gebleven”

Hermes de kater zit volop in zijn puberteit en dat is er duidelijk aan te zien. Hij wil de wereld verkennen en begint daarbij in zijn thuisstad Ronse. Terwijl hij zijn dagelijkse tochten aflegt, brengt de kat de inwoners steeds dichter bij elkaar. Iedereen wil alles weten over zijn volgende avontuur en intussen is Hermes een ster op Facebook die

Lees meer »

Man die rivaal in het been schoot riskeert zes jaar cel: “Uitpraten? Je had toch geen taart of bloemen bij? Wel een vuurwapen”

De 22-jarige Ledion T. riskeert in beroep zes jaar cel nadat hij een 27-jarige Oostendenaar van Tsjetsjeense origine een kogel in het bovenbeen schoot. “Uitpraten? Je had toch geen taart of bloemen bij? Wel een vuurwapen!”
The post Man die rivaal in het been schoot riskeert zes jaar cel: “Uitpraten? Je had toch geen taart of bloemen bij? Wel

Lees meer »

Bedwantsenprobleem in repatriëringscentrum in Steenokkerzeel nog niet meteen van de baan: “Bestrijdingsfirma’s overbevraagd”

Het bedwantsenprobleem in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzaal zal niet meteen opgelost zijn. De procedure om de plaag in te schatten en de daaropvolgende administratie vraagt al enkele weken, en bovendien zijn de bestrijdingsfirma’s overbevraagd. Intussen kunnen nog slechts 1 bewonersvleugel en het administratieve gedeelte worden gebruikt.

Lees meer »

Bibliotheek Deinze lanceert prentenverhaal over kunstenaar Emile Claus

De bib van Deinze heeft samen met de stad, het Mudel en uitgeverij De Eenhoorn het prentenverhaal ‘Emile, de prins van het licht’ gelanceerd. Het verhaal gaat over het leven van Emile Claus, de vermaarde impressionistische schilder uit Deinze. "Een boek op maat van kinderen is een boeiende en inspirerende manier om hen kennis te laten maken met Emile Claus",

Lees meer »