Arbeider komt om bij testrit van rollercoaster op Oktoberfest in München

Een arbeider is maandag om het leven gekomen bij een testrit van een rollercoaster op het Oktoberfest in Duitsland. Volgens de brandweer van München, waar het wereldberoemde festival jaarlijks plaatsvindt, werd het twintigjarige slachtoffer geraakt door een wagon die aan volle snelheid reed.

 

Meer krantenkoppen in België

Op bezoek in de beste schoolkeuken van Vlaanderen, waar zelfs Gault&Millau lyrisch van wordt: “Ouders wéten dat het hier soms gezonder is dan thuis”

In anderhalf uur tijd jagen ze er in schoolrestaurant De Brug in Torhout 2.400 warme maaltijden door. En dat met een versheid en kwaliteit die zelfs Gault&Millau niet is ontgaan, want ze kregen er zopas de prijs voor innovatie en originaliteit voor. De vele leerlingen vinden de maaltijden “wel lekker”. Waar het 24-koppig team die erkenning aan te danken heeft,

Lees meer »

Hoe Rusland via ‘trollenfabrieken’ de Europese verkiezingen heeft beïnvloed

Met miljoenen berichten op sociale media probeert Rusland verkiezingen te beïnvloeden in het Westen. Dat lieten de Amerikaanse inlichtingendiensten eerder deze maand weten. Ook onze staatsveiligheid waarschuwde ervoor in de aanloop naar onze verkiezingen. Maar hoe doet Rusland dat? En waarom? Dankzij een datalek kunnen we nu heel precies weten hoe ASP, één van die Russische trollenfabrieken, werkt.

Lees meer »

Een interne keuken smaakt beter

Traditiegetrouw sluit de Memorial Van Damme het Belgische atletiekseizoen dit weekend af. De 48ste editie wordt er eentje om duimen en vingers bij af te likken: de finale van de Diamond League, de verzameling van grootste atletiekmeetings ter wereld met ruim 50 miljoen tv-kijkers. Het deelnemersveld oogt indrukwekkend. Maar liefst 82 medaillewinnaars op de voorbije
The post Een interne

Lees meer »

Marvin Odent en Lennert Vanlathem zijn geselecteerd voor het WK in Zürich en komen dinsdag eerste keer in actie

Van 21 tot en met 29 september worden in het Zwitserse Zürich de wereldkampioenschappen wielrennen voor personen met en zonder beperking georganiseerd. Met de Sechseläutenplatz als universele finishzone zet dit WK opnieuw een mooie stap naar meer inclusie. Met Lennert Vanlathem en Marvin Odent nemen er twee West-Vlamingen deel aan het WK.
The post Marvin Odent en Lennert Vanlathem

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »