Amper 19 jaar oud en nu al is Maarten uit Kachtem één van de beste ballonvaarders ter wereld

Maarten Deleersnyder (19), de jongste ballonvaarder van ons land, is op het WK Ballonvaren in het Hongaars Szeged de beste jongere én Belg geworden. Hij behaalde een dertiende plaats in het klassement. Met zijn andere landgenoten kaapte hij zelfs het brons weg in het landenklassement.

Aan het WK Ballonvaren namen 120 teams uit 29 verschillende landen deel, waaronder zes deelnemers uit België. Een ideale editie werd het niet. Door veel wind en regen konden slechts vijf van de tien vluchten doorgaan.

Desondanks slaagde Kachtemnaar Maarten Deleersnyder er in met een knappe dertiende plaats in om niet alleen de beste Belg, maar ook de beste jongere van het WK te worden. “Al enkele jaren bouwen we aan Team België”, zegt coördinator Jeroen Nys.

Knappe derde plek

“Door de kwaliteit van onze teams en vliegkunsten van onze piloten mochten we dit WK in het landenklassement met een knappe derde plek afsluiten, na de Verenigde Staten en Frankrijk. Opnieuw een podiumplaats als landenteam na de tweede plaats op het junioren-WK vorig jaar in Polen.”

“Maarten kreeg op de koop toe te horen dat de resultaten van dat junioren-WK opnieuw gescoord werden, waardoor hij nu de derde plaats kreeg toebedeeld. Daardoor schoof ons land er op van plek 3 naar 2. Na de mooie samenwerking op het WK staan de zes Belgische piloten nu op scherp om elkaar binnen twee weken te bekampen op het BK in Vielsam.”

(vadu)

The post Amper 19 jaar oud en nu al is Maarten uit Kachtem één van de beste ballonvaarders ter wereld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oververhitte batterijen of explosieven: hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Dit is een nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn zeker negen doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”,

Lees meer »

400.000 euro per aflevering, 3.000 euro per deelnemer en 15.000 euro per pak: de geldmachine achter ‘The Masked Singer’

Een artistieke springplank, een risicovolle investering, een rollende geldmachine: ‘The Masked Singer’ is meer dan een liedjeswedstrijd. Nu de duurste tv-show van het land volgende week weer van start gaat, duikt HLN in de cijfers. Van de kostprijs per aflevering, vergoeding voor de deelnemers en sponsorcontracten van de partners. “De helft van ons totale marketingbudget pompen we in dat ene

Lees meer »

Diamant voor Erna en André

Op zaterdag 24 augustus werd de diamanten bruiloft gevierd van André Verlinde en Erna Seynaeve. Het koppel trad op 12 augustus 1964 in Ichtegem in het huwelijk. De viering vond plaats in het gemeentehuis. (MM/foto MM)
The post Diamant voor Erna en André appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alles om dijkbreuk te voorkomen: 2.000 inwoners van Pools stadje werken hele nacht door – Lichaam van bekende chirurg teruggevonden

Het noodweer in Centraal- en Oost-Europa is nog niet achter de rug. De situatie in het zwaar getroffen grensgebied tussen Polen en Tsjechië is weliswaar verbeterd, maar stroomafwaarts wordt nu gevreesd voor nieuwe overstromingen. Vooral in Wroclaw (Polen) aan de Oder en in Bratislava (Slovakije) en Boedapest (Hongarije) aan de Donau wordt de adem ingehouden. Inwoners van het Poolse stadje

Lees meer »

Cycloon Boris eist mensenlevens

Het hele weekend heeft de cycloon Boris regen uitgestort boven Centraal- en Oost-Europa, met urenlange stortbuien, dambreuken en kolkende water­massa’s in onder meer Oostenrijk, Tsjechië, Roemenië en Polen tot gevolg.

Lees meer »

Renovatie van zwembad in Ninove start binnenkort: “Wel al symbolische eerste spadesteek”

In Ninove wordt vandaag de eerste symbolische spadesteek gegeven voor de renovatie van het zwembad. Normaal zouden de werken in maart starten, maar Ninove moest ze uitstellen door onder andere praktische problemen, procedures en een extra bodemonderzoek. De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) moet nu eerst nog het rapport van het bodemonderzoek goedkeuren en dan kunnen de werken officieel van start

Lees meer »

Alle vluchten in Shanghai worden geannuleerd door komst tyfoon Bebinca

De Chinese autoriteiten bereiden zich voor op de komst van tyfoon Bebinca -met momenteel windsnelheden tot 144 kilometer per uur- die tussen zondagavond en maandagochtend de drukbevolkte oostkust zou moeten bereiken. In de economische hoofdstad Shanghai worden alle vluchten vanaf 20 uur lokale tijd geannuleerd, kondigt staatszender CCTV aan.

Lees meer »