Acht maanden cel voor man (46) uit Ingelmunster nadat hij vriendin bedreigt met mes: “Korter lontje sinds hersenbloeding”

Een 46-jarige man uit Ingelmunster krijgt acht maanden cel met uitstel omdat hij zijn vriendin bedreigde met een mes tijdens een uit de hand gelopen ruzie. Een andere vrouw greep het mes bij het lemmet vast om de man tegen te houden.

De beklaagde was ooit een succesvol bedrijfsleider, maar zijn leven veranderde drastisch na een hersenbloeding. “Hij kon zijn bedrijf niet meer leiden en de bloeding veranderde ook zijn persoonlijkheid”, zei de advocaat van de man op het proces. “Hij heeft sindsdien een korter lontje. Die karakterverandering leidde ook tot het einde van een relatie van achttien jaar.”

Stoppen slaan door

Met zijn nieuwe partner wou de man een café in Kuurne overnemen. Dit veroorzaakte echter veel stress en op 22 oktober vorig jaar leidde dit tot een slaande ruzie tussen het koppel. De vrouw gooide een glas rum-cola in het gezicht van de man, waarna zijn stoppen doorsloegen.

Hij duwde zijn vriendin tegen een kast, greep een mes en maakte stekende bewegingen in haar richting. Een andere vrouw die ook aanwezig was, greep het mes bij het lemmet vast en liep snijwonden op. Ook de dochter van de beklaagde zag alles gebeuren.

De man erkende zijn fout. “Die avond was een vulkaanuitbarsting van problemen die zich de dagen voordien opstapelden”, zei hij zelf.

Naast de celstraf met uitstel, moet de man wel 1.000 euro boete betalen.

The post Acht maanden cel voor man (46) uit Ingelmunster nadat hij vriendin bedreigt met mes: “Korter lontje sinds hersenbloeding” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s kan Oostendenaar zes maanden cel en zware boete opleveren

Ondanks herhaaldelijke betrappingen bleef E.X. mensen zonder geldige verblijfsdocumenten in zijn pizzeria’s in Oostende en Middelkerke tewerkstellen. Dat kan de 42-jarige Albanees nu zes maanden cel en een fikse boete opleveren.
The post Zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s kan Oostendenaar zes maanden cel en zware boete opleveren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische consultant riskeert de doodstraf te krijgen van Congolese rechtbank

De Belg Jean-Jacques Wondo, die al sinds 22 mei gevangen zit in de militaire gevangenis van Ndolo, in de Congolese hoofdstad Kinshasa, riskeert morgen tot de doodstraf te worden veroordeeld. Hij wordt onder meer beschuldigd van terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie in België zegt dat hij onschuldig is. Wondo stond de afgelopen weken terecht in Kinshasa en

Lees meer »

Politie onderzoekt verschillende diefstallen van elektrische fietsen in Brugge: “Was nochtans dubbel gesloten”

Dieven hebben donderdagavond een elektrische fiets ter waarde van enkele duizenden euro’s gestolen ter hoogte van Howest in Brugge. “Mijn fiets was nochtans dubbel gesloten”, zucht slachtoffer Fien Dhondt. “Al snel hoorde ik dat ik niet het enige slachtoffer was.”
The post Politie onderzoekt verschillende diefstallen van elektrische fietsen in Brugge: “Was nochtans dubbel gesloten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De maffia dacht dat we een mol hadden, zo accuraat was de reeks”: tien weetjes over ‘The Sopranos’

25 jaar geleden zag ‘The Sopranos’ het levenslicht. Daarom duikt HBO in een nieuwe documentaire achter de schermen van de legendarische reeks over maffiabaas Tony Sopranos (James Gandolfini) en verklapt opmerkelijke weetjes over de opnames en castleden. Wij zetten er tien op een rijtje. Van de verhaallijn die HBO liever geschrapt wilde zien, tot de verdwijning van acteur James Gandolfini:

Lees meer »

EXCLUSIEF. Van succesvol ondernemer naar het OCMW. Philip (57): “Ik ben 50 miljoen euro kwijt in 6 maanden”

“Ik heb lang genoeg gezwegen.” Zakenman Philip Deutz (57) uit Sint-Niklaas beleeft zijn grootste nachtmerrie. Tot twee jaar geleden was hij een succesvolle ondernemer met meer dan twintig bedrijven in binnen- en buitenland. Geen flamboyante CEO, maar iemand die op de achtergrond werkte en in de luwte een zakenimperium uitbouwde, alles samen goed voor zo’n 50 miljoen euro. Nu is

Lees meer »

Nederland wil “strengste asielregime ooit” invoeren

De Nederlandse premier Dick Schoof heeft de plannen van de nieuwe regering toegelicht op een persconferentie. Veel voorstellen waren al aangekondigd in het coalitieakkoord of uitgelekt via media. De coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB beslisten onder meer om het noodrecht te activeren door een asielcrisis uit te roepen en om ook de komende jaren geld vrij te maken voor

Lees meer »

Trek eens een uniform aan op tweede Politiedag

Politie Oostende maakt zich op voor de tweede editie van de Politiedag. Op zondag 22 september kan het brede publiek verschillende disciplines en de werking van de politie van dichtbij ontdekken.
The post Trek eens een uniform aan op tweede Politiedag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »