“60 tot 100 punten aftrek is realistisch”: deze straffen riskeert Man City op ‘proces van de eeuw’, dat vandaag start

Vandaag gaat het ‘proces van de eeuw’ tegen Manchester City van start. De club van Kevin De Bruyne en Jérémy Doku moet zich de komende weken verantwoorden voor de 115 aanklachten voor financiële wanpraktijken die de Premier League indiende tegen de Engelse kampioen. Indien schuldig bevonden, riskeert City stevige boetes, puntenaftrek en/of zelfs degradatie uit de Premier League. Een uitspraak wordt echter pas begin 2025 verwacht. 

Meer krantenkoppen in België

Werkgever erkent zijn verantwoordelijkheid in dood van Aaron (24) na fatale val van deathride: “Maar er komt waarschijnlijk geen rechtszaak”

“De katrol die gebruikt werd, was niet geschikt en was bovendien niet correct bevestigd. Dat is de verantwoordelijkheid van de werkgever, die zich schuldig maakte aan inbreuken op de arbeidsveiligheid en onopzettelijke doding.” En toch zal er waarschijnlijk geen rechtszaak komen, na de fatale val die monitor Aaron Delannoy (24) uit Gent anderhalf jaar geleden maakte in Zwevegem. In plaats

Lees meer »

Accomusicband Tielt presenteert 21ste Internationaal Accordeonfestival

Op zaterdag 28 september om 14.30 uur organiseert de Tieltse Accomusicband het 21ste Internationaal Accordeonfestival in de Europahal in Tielt. Dit internationaal accordeonfeest krijgt gestalte met optredens van de Accomusicband Tielt onder leiding van dirigent Noël Van Gaever en de Franse accordeonvirtuozen Delphine Lemoine en Nicolas Rapicault.
The post Accomusicband Tielt presenteert 21ste Internationaal Accordeonfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julia van K3 krijgt in allereerste film meteen een lief, en het is geen onbekende: “Die kusscène wordt toch nog even spannend”

“Mensen hebben hier totaal geen besef van wie we zijn. ‘We’re a Belgian popgroup’, moeten we tientallen keren per dag uitleggen.” Maar liefst vijf weken brengen Hanne, Marthe en Julia van K3 door op Malta voor hun allereerste film samen. Omringd door 55 crewleden, 60 figuranten, 12 Belgische en 16 Maltese dansers, en… schildpadspotters. Want de natuur wil niet echt

Lees meer »

Opnieuw krijgt Brugse school te maken met verontrustende beelden op sociale media: “Leerlinge meegenomen ter verhoor”

De politie rukte maandag uit naar de middelbare school Maricolen in centrum Brugge. Eerder die dag werden enkele verontrustende berichten onderschept. “De minderjarige leerling werd meegenomen ter verhoor”, zegt Lien Depoorter. Opvallend: afgelopen vrijdag kwam de politie nog ter plaatse in een andere Brugse school nadat een ex-leerling ook daar verontrustende berichten deelde op sociale media.

Lees meer »

LIVE. Eerste dorpen worden geëvacueerd in Polen, Tsjechië en Oostenrijk na zware regenval door storm Boris, ook Duitsland zet zich schrap

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Diamant voor Hugo en Liliane

Hugo Morlion (85) en Liliane Schotte (87) werden in het Izegemse stadhuis ontvangen naar aanleiding van het diamanten huwelijksjubileum.
The post Diamant voor Hugo en Liliane appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeman (19) riskeert jaar cel na gewelddadige diefstal van gsm

Een 19-jarige jongeman die in Frankrijk woont riskeert één jaar effectieve celstraf na een gewelddadige diefstal van een gsm in De Panne. Volgens het slachtoffer werd zijn telefoon door een jongerenbende geroofd toen die passeerden met de wagen en werd er daarna geld afgehaald. “Hij heeft nog steeds nachtmerries over de feiten”, zegt de advocaat van het slachtoffer.
The

Lees meer »

“De mensen zijn veel te veel gewoon van hem”: ex-keepers over het belang van Simon Mignolet, straks weer Clubs talisman?

Met twee clean sheets en een handvol topsaves zette good old Club Brugge-doelman Simon Mignolet (36) aan de vooravond van de Champions League de puntjes op de i. Ex-doelmannen Dany Verlinden en Frank Boeckx over het belang en de waarde van ‘Big Si’ voor blauw-zwart. “Kritiek geven is gemakkelijk, maar je moet ook kijken naar wat iemand al bewezen heeft.”

Lees meer »

Deerlijk krijgt voor het eerst een belleman

De gemeente Deerlijk heeft met Jan Desimpelaere, afkomstig van de Molenhoek, een belleman aangesteld. In het weekend van Deerlijk Kermis maakt hij voor het eerst zijn opwachting.
The post Deerlijk krijgt voor het eerst een belleman appeared first on KW.be.

Lees meer »

Iran laat Oostenrijkse gevangene vrij

Een Oostenrijker die in Iran om onbekende redenen in de gevangenis zat, is vrijgelaten. Dat meldt Mizan Online, het mediabureau van de rechterlijke macht, en de Oostenrijkse autoriteiten bevestigen het nieuws.

Lees meer »