Vlaamse dokter getuigt vanuit Moldavië over cycloon Boris: “Auto’s op straat stromen in één minuut vol”

“Ik ben 67 jaar, maar in mijn hele leven heb ik nog nooit zoiets meegemaakt. Mensen die uit vastgelopen bussen stappen, worden gewoon meegesleurd door het water.” Jean Jacques Maes, een dokter uit Eeklo die momenteel bijspringt in een ziekenhuis in de Moldavische hoofdstad Chisinau, getuigt over de schade die cycloon Boris aanricht.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij is de Messi, Ronaldo en Maradona van het keepen”: ‘man van de match’ Courtois overladen met lof na nieuwe glansprestatie

Met dank aan (alweer) een ijzersterke Thibaut Courtois. Titelverdediger Real Madrid heeft zijn Champions League-campagne geopend met een 3-1-overwinning tegen Stuttgart. Courtois werd dankzij enkele straffe saves uitgeroepen tot ‘man van de match’ en dat leidde ook tot lofzangen van analisten en de Spaanse pers. Alle doelpunten en hoogtepunten bekijkt u exclusief bij HLN!

Lees meer »

Wij spraken met echtgenoot Hans D. (78), die vandaag zijn kat stuurt naar reconstructie in moordzaak Annie De Poortere: “Mij ga je daar niet zien”

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere, vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Want hoe kwam Annie om het leven en waarom zijn de hulpdiensten niet gebeld? We spraken met dé persoon die de antwoorden weet, Annies echtgenoot Hans D. (78).

Lees meer »

Nu fiscus 1,5 miljard eist van Nike: “Zo’n multinational gaat op zoek naar minst fiscale weerstand en stemt bedrijf daar op af”

De Belgische douane en fiscus viseren Nike voor een totaalbedrag van 1,5 miljard euro. De sportkledingreus zou kampioen zijn in belastingen ontwijken door gebruik te maken van een fiscale truc. Dat is de Belgische fiscus beu en onderneemt dus actie. Fiscaal expert Michel Maus (VUB) legt uit wat dat betekent voor het distributiecentrum in Laakdal dat 7.000 mensen tewerkstelt. ”Als

Lees meer »

“Israël plaatste explosieven in Hezbollah-biepers”: nu al 9 doden en 2.800 gewonden in Libanon

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »

Mooie nazomer op komst: hoe warm wordt het? En hoelang kunnen we ervan genieten?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

“Ik heb een platte band, kun je komen?” Hoe een vriendendienst het leven kost aan boezemvrienden Junior (19) en Amel (19)

Ze waren boezemvrienden. Ze kenden elkaar al sinds ze allebei twee maanden oud waren. Voor de families van Junior (19) en Amel (19) is er één schrale troost na het ongeval dat de twee jongemannen het leven kostte: ze stierven allebei naast hun beste vriend. “Die twee deden alles samen, ze waren er altijd voor elkaar. Dat bewijst het ongeval

Lees meer »

Onbeperkt pakketjes terugsturen wordt binnenkort mogelijk afgestraft: Belgische e-commerce-sector wil af van ‘serial returners’

We shoppen steeds meer online, en daarbij gaat de focus zelfs in toenemende mate naar duurzaamheid. Dat betekent echter niet dat we minder pakjes terugsturen. Zowat een vijfde van alle kleding en schoenen gaat gratis retour richting afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, kijkt daarbij naar een welbepaald deel shoppers. “Een groep ‘serial returners’ is goed voor bijna

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Met of zonder de fiets naar het werk, maakt dat nu zo’n verschil?
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veel Oostendenaars laten hun fiets markeren

Stad Oostende blijft zich inzetten tegen fietsdiefstal. Ook deze zomer gaf Stad Oostende opnieuw het startschot van een heuse fietsmarkeeractie. Alle Oostendenaars konden hun fiets gratis laten markeren in een ontmoetingscentrum in de buurt. Een gemarkeerde fiets die gestolen is, wordt veel sneller gelinkt aan de rechtmatige eigenaar.
The post Veel Oostendenaars laten hun fiets markeren appeared first on

Lees meer »

Nieuwe functie voor de Heidekapel?

Kerkfabriek Sint-Clemens heeft de intentie om de kapel bij de Heideschool van de hand te doen. Het schoolbestuur zou de nieuwe eigenaar worden. “Op die manier kunnen we de kapel, toch een beeldbepalend element op Vosseslag, vrijwaren voor de toekomst”, klinkt het.
The post Nieuwe functie voor de Heidekapel? appeared first on KW.be.

Lees meer »