Tim Merlier wint EK wielrennen na een massasprint in Hasselt, Jasper Philipsen eindigt 4e

De Belg Tim Merlier is Europees kampioen wielrennen. In een massasprint op de Koning Boudewijnlaan in Hasselt was hij net sneller dan de Nederlander Olav Kooij. Ook Jasper Philipsen sprintte mee, hij werd vierde. Lees meer bij onze collega’s van Sporza. 

Meer krantenkoppen in België

Brusselse gezinnen doen het steeds vaker zonder auto

Meer dan een kwart van de gezinnen in België (27,6 procent) had geen eigen auto in 2023. In Brussel is dat zelfs meer dan de helft, terwijl de Vlaamse huishoudens net het vaakst wel één of meer auto’s hebben. Dat blijkt uit gegevens van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

Dominique Pelicot spreekt voor het eerst in verkrachtingszaak: “Ik leerde het van een verpleger op het internet die ook zijn vrouw verdoofde en verkrachtte”

Wie is de man die zijn vrouw 10 jaar lang liet verkrachten? In Avignon kreeg Dominique Pelicot voor het eerst zelf een stem. “Ik was een egoïst en ik heb niet nagedacht. Daar schaam ik me voor. Ik hou nog steeds van ‘mijn vrouw’”, getuigde hij urenlang. De schuld steekt hij op zijn jeugd en de verslavende lokroep van het

Lees meer »

Chiro De Ginste klaar voor een denderende start: “Maak kennis met onze werking”

Chiro De Ginste beleeft jaren van hoogconjunctuur. Nagenoeg alle kinderen van dit gehucht zijn lid en beleven op zondag de mooiste momenten uit hun jeugd. Ook de aanwezigheid van het team van 21 leiders en de schitterende accommodatie spelen een grote rol. Op zondag 25 september staat de startdag gepland in de Grotstraat 66/1. Hoofdverantwoordelijke Sander Verfaillie licht de startdag

Lees meer »

FC Gullegem Dames schiet straks uit de startblokken

De nieuwbakken damesploeg van FC Gullegem (3de provinciale) staat te trappelen van ongeduld om aan de competitie te beginnen. De voorbereiding was alleszins veelbelovend. Maar pas vanaf volgende week zondag op Staden gaat het om de knikkers. Verantwoordelijke Véronique Sayoen is in ieder geval laaiend enthousiast. Voor haar kan de competitie er niet snel genoeg
The post FC Gullegem

Lees meer »

Kijk bij HLN vandaag én morgen exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. In bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Dit weekend staan er twee matchen op het programma. Vanavond is er Racing Mechelen-Berchem Sport, morgen Belisia Bilzen-Dessel Sport.

Lees meer »

Ruim een kwart retourneert aankopen op internet

Maar liefst 27 procent van de e-commerceklanten in België retourneert zijn aankopen ‘regelmatig’, blijkt uit een Belgisch onderzoek naar online aankopen, uitgevoerd in opdracht van Becom, de Belgische federatie van e-commerce, waarover Le Soir woensdag bericht.

Lees meer »

Poperinge gaat aan de slag met bevraging ‘Oud is goud’

De stad wil via het project ‘Oud is goud’, dat begin dit jaar van start ging, de beeldvorming omtrent ouder worden, ombuigen. Verschillende stadsdiensten en de Seniorenraad werken hiervoor samen.
The post Poperinge gaat aan de slag met bevraging ‘Oud is goud’ appeared first on KW.be.

Lees meer »