Patrick is kampioen met 1521 liedjes

Op zondag 15 september werd in erfgoedhuis De Kaplote de kampioenenviering gehouden van de Koninklijke Maatschappij De Sint-Jansvink. “De Sint-Jansvink is zowat toonaangevend in onze regio voor de vinkensport”, zei burgemeester Lieven Huys in zijn lofrede.

Koning werd Patrick Popelier met vogel Calimero en 1521 liedjes. Tweede werd Mia Van Den Heede met Jommeke, vóór Dirk De Mil met Mietje. Algemeen kampioen werd Mia Van Den Heede. Christa Padot werd vrouwenkampioen met vogel Fidel, maar won eveneens het dinsdag- en zaterdagkampioenschap vóór Ingrid Van Audenhove, Walter Braeckevelt, Marnix Vanhove en Marcel Claeys. Burgemeester Huys feliciteerde het bestuur van K.M. De Sint-Jansvink voor de puike organisatie in een seizoen met 33 zettingen.

The post Patrick is kampioen met 1521 liedjes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrijdag uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

7 doden, verschillende vermisten en enorm veel schade, “maar het kan nog erger”

Wenen staat blank na dagen van aanhoudende regen, de rivier Wien is buiten haar oevers getreden. Ook uit Tsjechië en Polen komen dramatische berichten. Door een dambreuk is het Poolse dorpje Stronie ?l?skie compleet overspoeld. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters. Voorlopig staat de dodentol na de passage van cycloon Boris op zeven. Roemenië

Lees meer »

Uniek in Kortrijk. Women-only cupsalon: “Zo zuiver mogelijk op elke leeftijd”

Valerie Van Luchene (46) uit Deerlijk startte in maart haar praktijk met cupping therapie aan de Brugsesteenweg. “Bij Cupsalon bied ik transformationele cupping, vuurcupping en HIFU behandelingen aan. Hoe beter je in je vel zit, hoe beter de energie stroomt, en dus hoe zonniger het leven wordt.”
The post Uniek in Kortrijk. Women-only cupsalon: “Zo zuiver mogelijk op elke

Lees meer »

Fout in uitnodigingsbrieven voor gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen

In sommige Antwerpse uitnodigingsbrieven voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat een fout. Dat laat de stad Antwerpen weten. Zo staat vermeld dat er 33 stadsdistrictsraadsleden worden verkozen, maar dat aantal klopt enkel voor het district Antwerpen, niet voor de andere districten. De fout heeft geen gevolgen voor de organisatie van de verkiezingen.

Lees meer »

Broers Teo en Leo leren Bruggeling hotdogs eten: “Een gat in de markt”

In de Noordzandstraat 94, pal in de uitgaansbuurt ‘t Zand, gingen de broers Leo en Teo Demets van start met Top Dogs, een takeaway voor liefhebbers van hotdogs. “In het buitenland, vooral in Canada, zag ik veel populaire hotdogkraampjes maar in Brugge lijkt het een gat in de markt”, zegt Teo.
The post Broers Teo en Leo leren Bruggeling

Lees meer »

Volledige lijst van Nieuwe Kuurne met zes beloftes voor Kuurne

Het burgerplatform Nieuw Kuurne maakt z’n volledige lijst bekend. Tom Leece is lijsttrekker, Ann Dendauw Vanooteghem en Geert Dewaegenaere nemen de tweede en derde plek in. Geert Veldeman is de lijstduwer. De partij doet ook zes beloftes voor Kuurne. Ze beloven niet in een meerderheid te stappen als er daar niet aan voldaan wordt.
The post Volledige lijst van

Lees meer »

Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding

Club Brugge heeft zaterdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League in het Guldensporenstadion KV Kortrijk met 0-3 opzijgezet. Door de zege komen de Bruggelingen voorlopig samen met Racing Genk aan de leiding. Kortrijk staat met zeven punten dertiende.
The post Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding appeared first

Lees meer »

Slagerij Gerrit’s Ambacht stopt

Gerrit Haertjens (37) stopt op 30 september na 12 jaar met zijn slagerij en traiteurzaak Gerrit’s Ambacht in de Dorpsstraat in Sint-Michiels. “Ik heb steeds meer werk als cateraar op verplaatsing, zeker nu we actief zijn bij het voetbal in Oostende, en moest een keuze maken”, zegt Gerrit.
The post Slagerij Gerrit’s Ambacht stopt appeared first on KW.be.

Lees meer »