Nieuw woonproject in voormalig gemeentehuis

Tijdens de zondag van de kermis kon men kennismaken met het nieuwe bouwproject, dat ondergebracht wordt in het voormalige gemeentehuis in de Kasteelstraat in Oostvleteren.

Omdat de renovatiekosten aan dat gemeentehuis veel te hoog opliepen, besloot het gemeentebestuur in 2022 het hele gebouw te verkopen. Er werd beslist alle gemeentediensten onderdak te geven in De Sceure, die hiervoor aangepast werd. Het bouwbedrijf De Grande uit Wingene was met 301.150 euro de hoogste bieder voor het oude gemeentehuis. Momenteel is men de site aan het renoveren tot een appartementsgebouw met vijf flats. Architecte is Anja Dhondt.

Veel geïnteresseerden

Johny De Grande van het bouwbedrijf: “Wij werden verliefd op de charme van het gebouw en de streek. Het was echt iets voor ons, niet voor grote projectontwikkelaars. Het evenement van de openhuizendag trok een groot aantal geïnteresseerde bezoekers, die een kijkje namen achter de sterk gerenoveerde, indrukwekkende gevel van het oude gemeentehuis.” De bezoekers konden genieten van rondleidingen door de faciliteiten. Begeleid met vaktechnische uitleg door zaakvoerder Johny De Grande en zoon Leander De Grande. Het immokantoor Immodroom van Delphine Pareyn was eveneens aanwezig met hulp van Pieter-jan Tailleu. Zij gaven een professionele toelichting voor geïnteresseerde kopers. Daarna kon er genoten worden van een hapje en een drankje.

“Er waren veel nieuwsgierigen, in combinatie met geïnteresseerden, voor de appartementen die te koop staan. Bezoekers waren onder de indruk dat het nog steeds mogelijk is om een appartement van 100 vierkante meter, met tuin en autostaanplaats, aan te kopen onder 200.000 euro”, aldus de De Grandes. De grote glasconstructie van het voormalige gemeentehuis werd weggenomen. Een van de vijf appartementen (het duplex) is al verkocht. Het appartement achteraan op de gelijkvloerse verdieping (140 vierkante meter, drie slaapkamers) kost 330.000 euro, de andere prijzen variëren van 175.000 tot 238.000 euro, volgens één of twee slaapkamers.

Bijkomende kosten zijn er nog voor de aansluiting van de nutsvoorzieningen. Alle appartementen hebben vloerverwarming, een ingerichte keuken, een douche en/of badkamer, grote raampartijen en zijn schilderklaar. De ramen aan de voorkant werden vernieuwd in hout (verplichting onroerend erfgoed), al de rest is aluminium. Er is een gemeenschappelijke lift. Er is mogelijkheid tot aankopen van een garage (5 à 25.000 euro) of autostaanplaats (7 à 12.500 euro), al dan niet met laadpaal. Drie maal 1 are wordt verkocht als tuintje. Achteraan is er via een wandelweg toegang tot de Spaarwegel. Alles wordt instapklaar tegen februari.

The post Nieuw woonproject in voormalig gemeentehuis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twintiger maand langer in de cel voor brandstichting in bestelwagen

Een 24-jarige man blijft een maand langer in de cel nadat hij deze zomer werd opgepakt op verdenking van opzettelijke brandstichting en diefstal. De jongeman had de nacht doorgebracht in een bestelwagen op straat, die in alle vroegte ook plots begon te roken. Enkele agenten van politiezone Oostende merkten de beginnende brand op toen ze naar hun werk gingen.

Lees meer »

Belevingsweekend met Modeloper en Tutti Tielt

Een nieuwe editie van De Modeloper vindt op zondag 22 september plaats in Tielt. En net als vorig jaar krijgt dat zondagse shoppingevent daags voordien het muzikaal gezelschap van Tutti Tielt. Alle Tieltse muziekverenigingen musiceren daarbij rond de Hallentoren en in de centrumstraten.
The post Belevingsweekend met Modeloper en Tutti Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wat Conner gezegd heeft, was erover. Maar hij had gelijk”: is Sint-Niklaas klaar voor burgemeester Conner Rousseau? Wij trokken de straat op

Wordt Conner Rousseau op zondag 13 oktober burgemeester in Sint-Niklaas? Zelden kan het een Vlaming schelen wie er in een andere gemeente de sjerp omdoet, maar die vraag prikkelt wél. Onze reporter Sander Van den Broecke nam de afslag tussen Gent en Antwerpen, en liep twee dagen rond in een stad van 80.000 mensen waar de ontevredenheid over de aanwezigheid

Lees meer »

Belgische e-commerce wil af van ‘serial returners’

Een vijfde van alle kleding en schoenen die online wordt gekocht, wordt teruggestuurd naar de afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, wil dat er wordt opgetreden, en kijkt daarbij vooral naar één groep. Enkele ‘serial returners’ zorgen voor bijna alle retourzendingen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Lees meer »

N-VA Harelbeke trekt met sterke top 5 richting de gemeenteraadsverkiezingen

Met nog precies een maand te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024, presenteert N-VA Harelbeke haar top 5-kandidaten. De lijst combineert ervaring, ondernemerszin en jong talent, en weerspiegelt de ambities van de partij om Harelbeke nieuw leven in te blazen, aldus N-VA.
The post N-VA Harelbeke trekt met sterke top 5 richting de gemeenteraadsverkiezingen appeared first on

Lees meer »

Nu fiscus 1,5 miljard eist van Nike: “Zo’n multinational gaat op zoek naar minst fiscale weerstand en stemt bedrijf daar op af”

De Belgische douane en fiscus viseren Nike voor een totaalbedrag van 1,5 miljard euro. De sportkledingreus zou kampioen zijn in belastingen ontwijken door gebruik te maken van een fiscale truc. Dat is de Belgische fiscus beu en onderneemt dus actie. Fiscaal expert Michel Maus (VUB) legt uit wat dat betekent voor het distributiecentrum in Laakdal dat 7.000 mensen tewerkstelt. ”Als

Lees meer »

Anna Grymonprez op 102-jarige leeftijd overleden

Op vrijdag 13 september is Anna Grymonprez overleden. De Moorsleedse vierde onlangs nog haar 102de verjaardag. Anna woonde haar ganse leven langs de Oude Heirweg, op de grens van Moorslede met Beitem.
The post Anna Grymonprez op 102-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Juwelier Pools sluit fysieke winkel en kiest met de Huisjuwelier voor nieuw concept: “Maar eerst focussen we ons nog op de uitverkoop”

Juwelier Pools in Roeselare houdt ermee op. Toch met de fysieke winkel. De winkel in de Henri Horriestraat sluit eind januari voorgoed de deuren, maar start met een nieuw concept: de Huisjuwelier.
The post Juwelier Pools sluit fysieke winkel en kiest met de Huisjuwelier voor nieuw concept: “Maar eerst focussen we ons nog op de uitverkoop” appeared first on

Lees meer »

“Liever het spel juist spelen dan de finale halen zonder iets gedaan te hebben”: ‘Familie’-acteur Amine Boujouh valt op in ‘De verraders’

Hij zette zijn eerste stappen in de showbizzwereld als danser in ‘#LikeMe’ en als acteur in ‘Familie’, maar nu waagt Amine Boujouh (25) zich met ‘De verraders’ voor het eerst aan een spelprogramma. “Mijn medekandidaten vonden mij een sterke speler, dus ik zat er denk ik wel op mijn plaats.” Maar hoe heeft Amine de opnames nu echt ervaren? Hoe

Lees meer »

“Meer dan 1.000 gewonden en een dode” door aan Israël toegeschreven ontploffingen van Hezbollah-beepers

Tientallen leden van de Libanese Hezbollah-militie zijn dinsdag gewond geraakt toen hun beepers en ander communicatiemateriaal zoals walkietalkies tegelijk ontploften. Dat melden bronnen binnen de beweging. Een bron binnen Hezbollah heeft het tegenover Reuters zelfs over “duizend gewonden”, minstens een Hezbollahstrijder, de zoon van een parlementslid, zou om het leven zijn gekomen. Een andere bron zei tegen AFP dan weer

Lees meer »

Limburgse milieu- en natuurverenigingen vragen in aanloop naar gemeente- en provincieraadsverkiezingen om gezonde en groene leefomgeving op politieke agenda te zetten

De Limburgse milieu- en natuurorganisaties vragen exact 1 maand voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen aan alle politieke partijen om milieu en natuur bovenaan de politieke agenda te zetten. Om hun boodschap kracht bij te zetten, schrijven ze een brief naar alle provinciale partijvoorzitters. Die brief werd vanmiddag ondertekend in het heidegebied Molenheide in Zonhoven, het geografisch middelpunt van provincie Limburg.

Lees meer »