Lokaal Liberaal stelt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor

Lokaal Liberaal stelde zondagochtend haar lijst en programma voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. “Roeselare draait goed, maar het kan nog beter. Met lef, durf en frisse ideeën hopen we straks ons zetelaantal te verdubbelen”, aldus lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Piet Delrue.

Er waait een nieuwe wind bij de Roeselaarse liberalen. Zondagochtend stelde lijsttrekker en huidig schepen van onder andere sport de 39 kandidaten voor. “Een mooie groep enthousiastelingen, van overal in de stad, van elke leeftijd en met verschillende achtergronden en bezigheden”, aldus Piet Delrue. Dertien mensen stonden in 2018 op de lijst van Open VLD, 26 zijn nieuw. “We hebben vier tieners, maar met Gilbert Vantomme ook een 80-plusser.” Schepen Piet Delrue en gemeenteraadsvoorzitter Liselot De Decker prijken helemaal bovenaan de lijst. “Mijn ambitie is om straks schepen te worden”, aldus De Decker. Opvallende nieuwkomers daar zijn Gerdi Casier, deze legislatuur gemeenteraadslid voor Vooruit, op plaats drie en ondernemer Cédric Decaestecker op zes. Daarnaast zijn er nog verschillende andere nieuwkomers. Alexander Cousséé is uitbater van sfeercafé d’Armoe. Leen Froyman – D’Hose is de mama van Stephanie D’Hose die de voorbije vier jaar voorzitster was van de senaat. Laura De Koster richtte onlangs haar eigen advocatenkantoor op.

10 prioriteiten en 100 acties

Lokaal Liberaal trekt met een duidelijk plan naar de kiezer. “We hebben tien prioriteiten met honderd acties die we in de eerste 1.000 dagen van de volgende legislatuur willen uitvoeren en in gang zetten”, aldus Piet Delrue. Zo ijvert Lokaal Liberaal voor de uitbreiding van de politiepost op het Stationsplein. “Ook een verbinding tussen het Sterrebos en het Bergmolenbos en bijkomende parkings nabij de zuidelijke invalswegen vinden we belangrijk.” Lokaal Liberaal wil in het centrum ook een shoponthaal creëren.

Dit zijn de kandidaten van Lokaal Liberaal. 1.Piet Delrue 2.Liselot De Decker 3.Gerdi Casier 4.Marco Lombaert 5.Thomas Maes 6.Cedric Decaestecker 7.Caroline Vanroose 8.Adriana Vainer 9.Sarah Staelens 10. Alexander Coussée 11.Leen Froyman -D’Hose 12.Peter Berghman 13.Gregory Depoorter 14.Annelies Volckaert 15.Robin Walleghem 16.Saskia Depoortere 17.Navay Durie 18.Louise Delrue 19.William Vyncke 20.Isabel Gruwez 21.Thierry Bogaert 22.Mario Destoop 23.Inge Borry 24.Laura De Koster 25.Joren Moerman 26.Elke Sourie 27.Luc Lebon 28.Nathalie Dedier 29.Broos Vyncke 30.Luc Wallays 31.Patrick De Decker 32.Oiheba Bensaad 33.Graciana Dudek 34.Lauredana Bud 35.Nienke Verbeure 36.Dave Verbeure 37.Gilbert Vantomme 38.Tine Loosvelt 39.Belinda Eelbode.

The post Lokaal Liberaal stelt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Woonzorgcentrum in Wommelgem lanceert eigen vervoersservice: “Makkelijker om van en naar ons dagcentrum te komen”

In Wommelgem lanceert woonzorgcentrum Hof ten Dorpe haar eigen vervoersservice. Mensen die naar het dagcentrum gaan, kunnen voortaan thuis opgehaald en afgezet worden via aangepast vervoer. "Het ontzorgt de familie en het geeft de bezoekers de mogelijkheid om langer thuis te kunnen wonen, maar toch een zinvolle dagbesteding te hebben", zegt directeur Paul Stevens.

Lees meer »

Drie artsen vragen vrijspraak na dramatisch overlijden Jonas (24) in Brugs ziekenhuis: “Die agressieve bacterie was enige schuldige”

In augustus 2017 werd een agressieve en bijzonder zeldzame vorm van hersenvliesontsteking Jonas Slagmulders (24) fataal in het Brugse AZ Sint-Jan. Zeven jaar later staan drie artsen voor de strafrechtbank wegens onopzettelijke doding en schuldig verzuim. Volgens de nabestaanden grepen zij niet adequaat genoeg in. “Wellicht gaan we nooit precies weten wat er die dag gebeurd is”, zuchten ze. De

Lees meer »

Zal de oorlog zich uitbreiden naar hier? En wie zal ze winnen? Kolonel Housen beantwoordt al uw vragen over oorlog in Oekraïne

De komende weken worden cruciaal voor de oorlog in Oekraïne. Het Russische leger zal proberen om nog zo veel mogelijk grondgebied te veroveren voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van begin november, maar wat gebeurt er daarna? Wanneer komt er vrede? Waarom grijpt de NAVO niet harder in? Onze lezers stuurden ons de voorbije dagen tientallen vragen over het conflict. Onze defensie-expert,

Lees meer »

Jagers aangevallen door zestigtal migranten aan Franse Opaalkust: “We zagen ze schreeuwend op ons afkomen met ijzeren staven. Het was verschrikkelijk”

Het parket van Boulogne heeft een onderzoek geopend na de horror die drie eendenjagers hebben meegemaakt in Tardinghen, aan de Franse Opaalkust, afgelopen weekend. Terwijl ze zich in hun jagershut bevonden, in aanwezigheid van een kind van 3 jaar, werden de jagers geconfronteerd met een zeer gewelddadige aanval van een zestigtal migranten. Die waren woest omdat de Franse politie had

Lees meer »

Laureaten van de jeugdschieting in de kijker

Op de terreinen van de Sint-Sebastiaangilde aan de Kortekeer in Beselare vond de laatste jeugdschieting van het Westlandtornooi plaats.
The post Laureaten van de jeugdschieting in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werkdruk en emotionele belasting leraren gedaald, maar werkstress blijft

De werkdruk en emotionele belasting bij leraren is in 2023 gedaald na de piek van 2019, maar dat heeft zich nog niet vertaald in een daling van werkstress en burn-outklachten. Dat blijkt uit de Werkbaarheidsmonitor van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), een grootschalige werkbaarheidsmeting die de kwaliteit van jobs in Vlaanderen om de vier jaar in kaart brengt.

Lees meer »

Wie moet burgers oproepen om naar stembus te gaan nu opkomstplicht is afgeschaft? Gemeentebesturen vrezen politieke neutraliteit te verliezen

Weinig gemeentebesturen doen grote inspanningen om hun burgers te overtuigen om op 13 oktober naar de stembus te gaan. Dat blijkt uit een bevraging van de UGent. De lokale overheden vrezen dat het nemen van maatregelen om de opkomst te bevorderen hun neutraliteit in gevaar kan brengen. "Wat is de grens tussen een neutrale oproep of een politieke campagne? Dat

Lees meer »