LIVE F1. Piloten zetten zich klaar voor start van de GP, om 13u vertrekken ze

Het F1-circus strijkt dit weekend neer in Bakoe. Wereldkampioen Max Verstappen kon met z’n Red Bull al zes races op een rij niet winnen. Schiet hij in Azerbeidzjan eindelijk nog eens raak? 

Meer krantenkoppen in België

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

Onze man geeft ‘Jani & James doen-het-zelf’ 7 op 10: “Schuine moppen combineren met ontroerende tv, niet iedereen komt ermee weg”

“Op vlak van opruimen is m’n vriend nooit volwassen geworden. Maar de seks is wél goed.” Aan schuine moppen geen gebrek in ‘Jani & James doen-het-zelf’, maar slagen de boezemvrienden er ook in om goeie tv te maken? Het duo probeerde u daar alvast van te overtuigen door enkele dagen mee te draaien in de thuiszorg. Een carrière die de

Lees meer »

“De wet is de wet”: wordt ex-burgemeester van Moorslede Ward Vergote van de lijst gehaald?

De wegens belangenneming geschorste ex-burgemeester van Moorslede Ward Vergote (VISIE) wordt mogelijk geschrapt van de lijst van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Zijn veroordeling maakt hem volgens het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet onverkiesbaar. Vergote staat op de lijst als lijstduwer. “De wet moet gevolgd worden”, zegt oppositiepartij N-VA Plus.
The post “De wet is de wet”:

Lees meer »

DE GROTE PEILING. Bart Somers lijkt natte droom te zullen waarmaken in Mechelen, waar wie springt mee op de tandem?

Mocht de Mechelse kiezer vandaag zijn stem uitbrengen, dan kan zetelend burgemeester Bart Somers zich in de handen wrijven. In een peiling van Het Nieuwsblad komt zijn stadslijst Voor Mechelen als grootste fractie uit de bus. Somers en co. blijven een straatlengte voorsprong behouden op de eerste achtervolger, N-VA. De liberaal is ook nog altijd de populairste kandidaat-burgemeester.

Lees meer »

Hond doet behoefte in woonkamer… en net dan passeert robotstofzuiger

Een baasje uit het Chinese Luoyang kon haar ogen niet geloven toen ze dinsdag terug thuis kwam van haar werk. Over de woonkamer was er allemaal stront uitgesmeerd. Ze begreep er niets van en besloot de bewakingsbeelden te bekijken. Daar zag ze dat haar hond net zijn grote behoefte had gedaan toen de robotstofzuiger moest passeren. “En alsof dat nog

Lees meer »

“Club kán doorstoten, maar het zal op verplaatsing moeten gebeuren”: Marc Degryse blikt vooruit op start Champions League

“Ik ben enthousiast over het nieuwe format. Er zal metéén spektakel zijn.” Ook Marc Degryse kijkt uit naar de start van de vernieuwde Champions League. Onze analist laat enkele uren voor de start zijn licht schijnen over Club Brugge, de wereldsterren (in spe) en de Rode Duivels op het kampioenenbal. “Velen zullen zich moéten tonen om hun status bij de

Lees meer »

N-VA maakt als laatste kieslijst bekend in Gistel: “Wij trekken met een zeer realistisch, maar ambitieus programma naar de kiezer”

De laatsten zullen de eersten zijn: geldt dat spreekwoord ook voor N-VA? De meerderheidspartij van schepen Wim Aernoudt sluit het rijtje van lijstvoorstellingen af.
The post N-VA maakt als laatste kieslijst bekend in Gistel: “Wij trekken met een zeer realistisch, maar ambitieus programma naar de kiezer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Gaatje” in de ozonlaag is dit jaar kleiner dan normaal

Het gat in de ozonlaag is zich pas begin deze maand beginnen vormen, later dan normaal. Dat meldt de Europese aardobservatiedienst Copernicus. Het gat is daardoor ook kleiner dan de voorgaande jaren. Dat heeft vooral te maken met de temperatuur van de stratosfeer boven Antarctica, die deze zomer bokkensprongen maakte.

Lees meer »

“Meer dan 1.000 gewonden en een dode” door aan Israël toegeschreven ontploffingen van Hezbollah-beepers

Tientallen leden van de Libanese Hezbollah-militie zijn dinsdag gewond geraakt toen hun beepers en ander communicatiemateriaal zoals walkietalkies tegelijk ontploften. Dat melden bronnen binnen de beweging. Een bron binnen Hezbollah heeft het tegenover Reuters zelfs over “duizend gewonden”, minstens een Hezbollahstrijder, de zoon van een parlementslid, zou om het leven zijn gekomen. Een andere bron zei tegen AFP dan weer

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »

Kan historische depressie Boris straks een ‘medikaan’ worden boven Middellandse Zee? “Italië zet zich maar best schrap voor héél wat regen”

De afgelopen dagen bedolf depressie Boris Centraal-Europa onder een zondvloed aan regen. Op sommige plaatsen viel meer dan 300 mm neerslag. Deze extreme hoeveelheden leidden tot ongekende overstromingen en wateroverlast in verschillende landen. Ook vandaag en morgen blijft het nog regen in de regio. Daarna trekt depressie Boris richting de Middellandse Zee. Daar lijkt vooral Italië zich moeten te gaan

Lees meer »

Trisha stelt nieuwe vriend Orlando voor: “Samen hebben we 5 dochters, maar een liefdesbaby sluiten we niet uit”

Zangeres Trisha (41), de ex-partner van Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé zaliger, heeft opnieuw de liefde gevonden. Bij Orlando (33) uit Izegem. “We kennen elkaar al twee jaar.” Maar het was absoluut geen liefde op het eerste gezicht, verklapt Trisha in ‘TV Familie’. “Telkens ik iets te veel had gedronken, belde ik naar hem.” Ondertussen laait de passie wel hoog

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische rivale Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten op zijn socialemediaplatform Truth Social.

Lees meer »