Jong Keukengeweld bij LOS: “Blij met wat we tot nu toe bereikt hebben”

Het restaurant LOS vlakbij het Kasteel van Wijnendale aan de Oostendestraat bestaat begin oktober een jaar. Daar hoort een verjaardagscadeau bij, en wat voor eentje! LOS werd geselecteerd voor het project Jong Keukengeweld van Horeca Vlaanderen.

Jong Keukengeweld verenigt al meer dan tien jaar jonge topchefs die de Vlaamse gastronomie tot bij de jeugd brengen. Het gaat om chefs van maximum 38 jaar en daar hoort LOS-kokkin Floor Vandenbussche (31) vanaf nu bij. Zij runt het restaurant samen met haar man Kobe Decadt (32), die voor de bediening zorgt. Het koppel is er het voorbije jaar wonderwel in geslaagd om van LOS een bloeiende topper te maken.

“We zijn heel blij met wat we tot nu toe bereikt hebben”, steken Floor en Kobe hun tevredenheid niet onder stoelen of banken. “We hebben een breed en trouw cliënteel kunnen opbouwen en doen ons uiterste best om iedereen die bij ons over de vloer komt culinair in de watten te leggen. We doen dat in een losse sfeer, want we blijven achter ons motto staan dat eten fun moet zijn. We willen geen stress, noch bij de klanten, noch bij ons. We doen er alles aan om de mensen heerlijk te laten tafelen zonder al te veel gedoe.”

Een mooie erkenning

“In totaal zo’n 70 restaurants in Vlaanderen en Brussel behoren tot het collectief Jong Keukengeweld 2024”, vertelt Floor. “Dat we erbij zijn, doet enorm veel plezier. In het kader daarvan kunnen jongeren tot en met 35 jaar tijdens de actiemaanden oktober en maart bij ons een speciaal driegangenmenu komen eten tegen de voordelige prijs van 69 euro, het water en de wijnen inbegrepen. Alleen het eventuele aperitief en de koffie zitten niet in dat bedrag. Hierin mogen meedraaien, is een mooie erkenning en doet deugd. Ook de collega’s van het Torhoutse restaurant Bassud zijn voor Jong Keukengeweld geselecteerd en dit al diverse jaren.”

Floor en Kobe wonen in de Makeveldstraat op de wijk Don Bosco en hebben een dochtertje Mille van 4,5 jaar. Vóór ze met LOS van start zijn gegaan, hebben ze op de zeedijk in Westende de horecazaak Da Vinci uitgebaat.

“Welke mooie herinneringen we daar ook aan overhouden, we zijn blij dat we de stap naar Torhout hebben gezet”, zegt Kobe. “LOS lost onze verwachtingen in.”

Info: www.lostorhout.com

The post Jong Keukengeweld bij LOS: “Blij met wat we tot nu toe bereikt hebben” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voetballer (16) die in elkaar stuikte tijdens training in Tessenderlo is overleden: “Thabet was erg geliefd binnen de ploeg”

De 16-jarige voetballer van Ham United die woensdagavond tijdens de training onverwacht in elkaar stuikte, is overleden. Dat laat de correspondent van Ham United weten. Thabet ging naar school in het Don Bosco College in Hechtel-Eksel. “Hij was een buitengewoon getalenteerde jonge voetballer, een rustige en vriendelijke jongen”, klinkt het bij zijn voetbalclub.

Lees meer »

Zó populair dat kater Hermes zijn eigen Facebookgroep heeft: “Hij zit nu volop in zijn puberteit en dat hebben we geweten”

Hermes de kater zit volop in zijn puberteit en dat is er duidelijk aan te zien. Hij wil de wereld verkennen en begint daarbij in zijn thuisstad Ronse. Terwijl hij zijn dagelijkse tochten aflegt, brengt de kat de inwoners steeds dichter bij elkaar. Iedereen wil alles weten over zijn volgende avontuur en intussen is Hermes een ster op Facebook die

Lees meer »

Lokaal kunsttalent exposeert in glazen container

Naast OC de Stekke staat een glazen container. Een beetje vreemd op het eerste gezicht. Wie nader toekijkt ziet schilderijen hangen: kleurrijke landschappen, van de hand van Roland Plasman. Het Wevelgemse Atelier voor Plastische Kunsten lanceert immers een uniek kunstproject waarbij deze tijdelijke container wordt omgetoverd tot een inspirerende tentoonstellingsruimte. “Ik startte in 1986 met
The post Lokaal kunsttalent

Lees meer »

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Medische interventie in gevaar gebracht door crimineel gedrag”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »

Meense volleybaldames winnen meteen als nieuwkomer in Promo 3: “Heel blij met de nieuwe coachen”

Voor het eerst speelden de dames van ‘Sijos’ een competitiewedstrijd onder de naam van Decospan Volley Team Menen. En het was meteen raak. VT Gullegem C werd met 1-3-cijfers ingeblikt. Dit weekend staat de ploeg van ervaren rot Evelien De Vrieze tegenover AVC Harelbeke. Meteen de laatste wedstrijd in het Meense Badhuis.
The post Meense volleybaldames winnen meteen als

Lees meer »

Hofgracht in Reet kleurt bloedrood: een vandalenstreek of blauwalg?

In Reet bij Rumst heeft het water van de hofgracht van het Laarkasteel plots een rode kleur gekregen. De bewoners van het kasteel verwittigden de politie omdat ze dachten dat het om kwaad opzet ging. Er zijn ondertussen stalen genomen om te zien of het water besmet is met blauwalg, dat ook een rode kleur aan water kan geven.

Lees meer »

“Stop met onveiligheidsgevoel aan te wakkeren”: Uitbaters willen ‘t Straatje nieuw leven inblazen

Dieter De Clercq (37) van Café 56 is niet opgezet met hoe Kortrijk als onveilige drugsstad wordt weggezet door bepaalde politici. “Het is een hot topic waar mensen graag over spreken, maar stop met het te voeden. Op den duur zien mensen enkel nog een gemarginaliseerde stationsomgeving in plaats van een volwaardige uitgaansbuurt met gepassioneerde horecaondernemers.”
The post “Stop

Lees meer »

Dam in zuidwesten van Polen stroomt over – Storm Boris eist vijf levens in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland bereiden zich voor op het hoge water. Volg

Lees meer »