“Enorm vereerd, maar ik heb bedankt”: Sofie Dumont, nu in ‘De verraders’, had privé-chef kunnen zijn van koning Filip

Ze mag dan misschien wat koel en kil overkomen, chef-kok Sofie Dumont (50) heeft een groot hart voor anderen en zeker voor haar dochter Grace (11). Die heeft, net als haar moeder, een sterke wil. “Ik wil geen kind dat zich heel de tijd achter de mama verstopt”, vertelt Dumont in een interview met ‘Story’. Daarin verklapt ze ook waarom ze een jobaanbieding van koning Filip en koningin Mathilde afwees. 

Meer krantenkoppen in België

KAJ Pittem verkent Voerstreek tijdens kamp

Het jaarlijkse kamp van de Pittemse afdeling van de KAJ vond plaats in Teuven, een dorp dat dicht bij het bekende drielandenpunt gelegen is.
The post KAJ Pittem verkent Voerstreek tijdens kamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een lijfwacht richtte zijn pistool op mij”: zwemles voor de tweeling van Charlène van Monaco liep bijna uit de hand

Heeft prinses Charlène (46) te hoge verwachtingen van haar kinderen, prins Jacques en prinses Gabriella (beiden 9)? Nu de zwemlerares van de kinderen naar buiten kwam met onthullingen, ligt haar harde opvoedingsstijl onder de loep. “Dit kan schadelijk zijn voor de kinderen”, waarschuwt een psychologe, die ook uitlegt welke gevolgen dit kan hebben. Ze geeft de vrouw van prins Albert

Lees meer »

Storm Boris kost leven aan vier mensen na overstroming door zware regenval in Roemenië, eerste dorpen geëvacueerd in Polen, Tsjechië en Oostenrijk

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Donald Trump: “Ik haat Taylor Swift”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zijn afkeer voor zangeres Taylor Swift duidelijk laten merken. De voormalige Amerikaanse president schreef zondag in een bericht op Truth Social in hoofdletters “Ik haat Taylor Swift”, zonder verdere uitleg of context.

Lees meer »

Nog veel meer trajectcontroles op komst

Het aantal trajectcontroles in Vlaanderen stijgt al jaren en er zijn er nog veel meer op komst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag op basis van een rondvraag bij alle lokale lijsttrekkers van de 285 Vlaamse gemeenten voor ‘De Stem van Vlaanderen’.

Lees meer »

Kersvers sportief ambassadeur Dirk Goens geeft even de fakkel door: “Weer een stap hoger mikken”

Coach Dirk Goens werd door het gemeentebestuur van Koksijde in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange verdiensten voor het Koksijdse basket. Intussen is de eerste ploeg opnieuw sterk uit de startblokken geschoten met twee op twee. De komende maanden geeft Dirk – door medische redenen – even de fakkel door aan zijn rechterhand Eddy Ponjaert.
The post Kersvers sportief

Lees meer »

Zeepkistenrace lost opnieuw alle verwachtingen in: “Deelnemers worden elk jaar creatiever”

De derde editie van de Blankenbergse zeepkistenrace was een voltreffer. Volgens organisator Guy De Coninck waren er naar schatting tussen de 1.500 en 2.000 kijklustigen, en da’s een pak meer dan vorig jaar. “Logisch ook, want hoe meer deelnemers, hoe meer aanhang die meebrengen.” Liefst 23 karren, ofwel tien meer dan vorig jaar, bolden de Leopoldhelling af.
The post

Lees meer »

Vrijdag uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »