Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek

Van brullende gitaren tot de opzwepende beats van enkele gekleurde en compleet absurde DJ’s? Dag twee van Het Schippersweekend wist op enkele uren tijd verschillende generaties te verenigen met één en dezelfde boodschap: Lauwe houdt van muziek!

Het Schippersweekend? Dat is meer dan alleen maar muziek tot in de vroege uurtjes van een weekenddag. Zaterdag openden de deuren van de weide reeds in de namiddag, om er alle deelnemers van het traditionele petanquetoernooi te verwelkomen. Traditie, misschien wel het understatement van de eeuw, want in amper een minuut waren alle plaatsen voor deze competitie van de ijzeren ballen uitverkocht. Van de cochonnet tot éclater? Het waren woorden die meer dan eens op de pentaquebanen van Hoeve Delaere te horen waren. Terwijl de titanen van de ‘jeu de boules’ het beste van zichzelf gaven, konden de allerkleinsten genieten van speeltuigen en springkastelen. De sleutel tot het succes van Het Schippersweekend is en blijft nog steeds de centrale rol van het familiegevoel in het geheel.

Rond 18 uur werd het familiale speelterrein dan weer omgetoverd tot een rasechte festivalweide. Waar vrijdag nog in het teken stond van een zachte en melodische opwarming, werd zaterdag gekozen voor het hardere werk. De rekels in pyjama van The Guru Guru hadden de eer het volk op te warmen, waarna Captain Kaiser ervoor zorgde dat iedereen wakker werd. Koud voor de tijd van het jaar? Aan de zanger van de punkband, die met ontbloot bovenlijft als een ware brulboei over het podium schoof, zal het alvast niet gelegen hebben.

Alle leeftijden

De weide voor het podium stond ondertussen, niet geheel toevallig, propvol. Zaterdagavond werd het moment dat Noordkaap hun laatste concert van hun zomertour speelde, waarbij Lauwe als decor werd uitgekozen. Dat er op feesten en meezingen geen leeftijd staat, werd op dat moment levendig duidelijk. Van tieners tot mensen die al de pensioenleeftijd hadden bereikt. Wanneer Satelliet Suzy te horen is, dan is luidkeels meezingen een absolute vereiste. De afsluit van het podium was voorbehouden voor Salut C’est Cool. Het Parijse techno-kunstproject kon, dankzij hun bizarre en meeslepende beats, de weide meer dan een uur lang aan het springen krijgen. Wat ze precies wilden vertellen met hun slogan ‘dit is de god van de blokfluit’ was niet geheel duidelijk, al lagen de meer dan duizend dansende festivalgangers er niet wakker van.

The post Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dit weekend kermis in Varsenare

Dit weekend viert Varsenare kermis. Verschillende organisaties bieden elk een evenement aan, zodat de optelsom toch wel een leuk weekendevenement wordt voor de deelgemeente.
The post Dit weekend kermis in Varsenare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zulte Waregem parkeert overbodige Brüls en Tambedou bij Jong Essevee

Middenvelder Christian Brüls (35) en centrale verdediger Modou Tambedou (21) hebben allebei nog een contract tot 2025 bij Zulte Waregem, maar daar lijkt geen toekomst meer voor hen weggelegd. De club bevestigt donderdag dat beide spelers bij Jong Essevee de conditie moeten onderhouden.
The post Zulte Waregem parkeert overbodige Brüls en Tambedou bij Jong Essevee appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij verliet mij op het moeilijkste moment van mijn leven”: buitenechtelijk kind is niet eerste misstap van Dave Grohl

Dave Grohl (55), zanger van de Amerikaanse rockband Foo Fighters, heeft toegegeven dat hij zijn vrouw Jordyn Blum (48) heeft bedrogen en in het geheim een kind heeft verwekt bij een andere vrouw. Een bekentenis die heel wat fans met open mond achterliet, maar zijn ex-vriendinnen zijn minder verbaasd. Grohl heeft namelijk een bijzonder tumultueuze liefdesgeschiedenis. “Jij bent mijn toekomstige

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

Vrees voor nieuwe dambreuken in Oostenrijk – Tsjechië en Polen sturen militairen naar rampgebied om plunderingen tegen te gaan

In het oosten van Oostenrijk wordt gevreesd voor nieuwe dambreuken als gevolg van cycloon Boris. “Dat risico is groot”, stellen de autoriteiten. De regeringen van Polen en Tsjechië sturen het leger naar het rampgebied om plunderingen tegen te gaan. Op sommige plekken, zoals in de Poolse stad Paczków, is de situatie nog altijd kritiek. Het dodental is intussen opgelopen tot

Lees meer »

Theo Francken schrikt zich een hoedje van reacties op z’n selfie bij de wasmachine: “Er zit asbest in je leiding”

Een selfie kan soms verstrekkende gevolgen hebben. Was Theo Francken benieuwd of zijn volgers hem instructies konden geven hoe de was proper te krijgen, dan is hij nu benieuwd of hij in z’n kelder is blootgesteld aan gevaarlijk asbest, dodelijk spul waar in Vlaamse bouwsels nog meer dan 2 miljoen ton van zit verstopt. Hoe herken je asbest? En wat

Lees meer »

Meer dan 110 Kuurnenaren zakken af naar infomoment van Burg+: “Willen weten waar onze inwoners wakker van liggen”

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen en als verlengstuk van de recente huisbezoeken, organiseerde Burg+ donderdagavond een infomoment in de Sint-Pieterszaal in Kuurne. Tijdens deze avond werd gepeild naar de brede standpunten van de partij, waaronder thema’s als leefomgeving, mobiliteit, eigentijdse zorg, communicatie en participatie, en vrije tijd.
The post Meer dan 110 Kuurnenaren zakken af naar infomoment van Burg+:

Lees meer »

Avontuurlijke activiteiten tijdens de Week van het Bos in Roeselare

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober staat het Bergmolenbos in Roeselare in het teken van de Week van de Bos. Dit jaar staat avontuur helemaal centraal. Onder de noemer ‘Overleven in het bos’ worden er zowel op zaterdag als op zondag activiteiten georganiseerd.
The post Avontuurlijke activiteiten tijdens de Week van het Bos in Roeselare appeared first on

Lees meer »

“Gaatje” in de ozonlaag is dit jaar kleiner dan normaal

Het gat in de ozonlaag is zich pas begin deze maand beginnen vormen, later dan normaal. Dat meldt de Europese aardobservatiedienst Copernicus. Het gat is daardoor ook kleiner dan de voorgaande jaren. Dat heeft vooral te maken met de temperatuur van de stratosfeer boven Antarctica, die deze zomer bokkensprongen maakte.

Lees meer »