Storm Boris zet Centraal-Europa onder water

11:36 In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de cycloon Boris Centraal-Europa bereikt. De hevige regenval deed verschillende rivieren uit hun oevers treden. Er vielen al verschillende doden. 

Meer krantenkoppen in België

Katrol van deathride waarbij jonge sportmonitor Aaron (24) leven liet, bleek niet geschikt

De katrol die werd gebruikt op de deathride op de Transfosite in Zwevegem waarbij Aaron Delannoy (24) het leven liet op 26 april 2003, bleek niet geschikt. Bovendien bleek de jonge sportmonitor slecht geïnformeerd en gebruikte hij de katrol daardoor verkeerd. Dat blijkt uit het onderzoek naar de oorzaak van het fatale ongeval. Volgens het arbeidsauditoraat pleegde de werkgever strafbare

Lees meer »

Ruim een kwart retourneert aankopen op internet

Maar liefst 27 procent van de e-commerceklanten in België retourneert zijn aankopen ‘regelmatig’, blijkt uit een Belgisch onderzoek naar online aankopen, uitgevoerd in opdracht van Becom, de Belgische federatie van e-commerce, waarover Le Soir woensdag bericht.

Lees meer »

KIJK. Jitse belandt op spoed na uit de hand gelopen nacht in ‘Kotmadam Sarafian’: “Daarna terug gaan feesten”

Jitse is het grootste feestbeest in ‘Kotmadam Sarafian’, al blijft het niet één groot feest. Hij gaat iets te hard los en belandt na een uit de hand gelopen ruzie op spoed. “Jij hebt gevochten?”, merkt Barbara Sarafian (56) scherpzinnig op. “Niet per se… Een beetje duwen en trekken”, gaat Jitse verder. “Opeens was ik aan het bloeden aan mijn

Lees meer »

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »

Vlaamse gemeenten halen recordbedrag van 124 miljoen euro op met boetes

De Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar in totaal een recordbedrag van 124 miljoen euro opgehaald aan boetes. Het gaat vooral om GAS-boetes. Ter vergelijking: aan het begin van de bestuursperiode, in 2019, werd een dikke 43 miljoen euro opgehaald met gemeentelijke boetes. Dat meldt VRT op basis van cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

TEAM8490 stelt lijst voor

In juni waren ze nog een burgerweging, maar na de zomer bleek al gauw dat Team8490 wil deelnemen aan het politiek schouwtoneel. Dat ze er klaar voor zijn, toonde gemeenteraadslid Ilse Vandenbroucke, die op het debat van de lijsttrekkers georganiseerd door Leefbaar Varsenare het hoogste scoorde bij de aanwezigen. Uit hun bevraging in juni bleek
The post TEAM8490 stelt

Lees meer »

Jelle Cleymans viert 40ste verjaardag met concert met alle hits van ‘Spring’: “Geen reünie, maar met muzikale helden”

Jelle Cleymans viert volgend jaar zijn veertigste verjaardag en hij wil deze mijlpaal op een speciale manier markeren. Voor de gelegenheid duikt hij terug in zijn eigen repertoire en brengt hij de hits van ‘Spring’ opnieuw tot leven. “Met ‘Cleymans zingt ‘Spring’ sta ik op 14 mei 2025 in de AB in Brussel”, zegt hij enthousiast op MNM.

Lees meer »