RESPECT! met onvolledige lijst naar de kiezer in Mesen: ” We hopen op een zetel meer.”

In Mesen komt RESPECT! op met een onvolledige lijst. Lijsttrekker wordt andermaal Kristof Veramme. “Het is wel belangrijk dat er een oppositie is. Je kan dan twee dingen doen: ofwel doe je verder en kies je om vooruit te gaan, ofwel doe je de boeken dicht, maar wat blijft er dan over? Wie weet kunnen we ooit het Sandy bastion doorbreken. We houden vol en dromen luidop van een derde zetel. We hopen dat de stad wat meer inzet op de inwoners in plaats van op de toeristen.”

RESPECT! zocht kandidaten uit verschillende politieke partijen. “Als de oranjevijver uitgeput is, moeten we wel in andere vijvers vissen.” In 2012 heette de partij nog MDM, wat staat voor Mesense Democraten/Démocrates Messinois. De partij RESPECT! werd opgericht in de aanloop van de verkiezingen van 2018 met Kristof Veramme als lijsttrekker. Kristof kreeg de politieke microbe te pakken van zijn overgrootvader Remi Pecceu die 47 jaar burgemeester van Zuidschote was. Naast Kristof Veramme vinden we ook Evelyne Wybo terug op de lijst. Ze vormde met Kristof de voorbije zes jaar de oppositie. “De samenwerking tussen de meerderheid en de oppositie verliep bijzonder constructief. We kregen zelfs voor mekaar dat er een zebrapad kwam ter hoogte van de garagestraat.” Sylvie Nutten en Angelo Depoorter zijn nieuw op de lijst.

Voor de Mesenaar

Op het programma van de partij staan vooral punten die de Mesenaar aanbelangt. “Er is nood aan meer kinderopvang, ook tijdens de schoolvakanties. Er mogen ook extra parkeerplaatsen komen zodat de woonstraten vlotter bereikbaar worden. We zien ook een toename van deelauto’s en laadpalen die steeds meer parkeerplaatsen innemen”

RESPECT! wil ook de wegenwerken in de Nieuw Zeelandersstraat goed opvolgen. “Werken brengen altijd onzekerheid en onvrede mee. Zo zouden er parkeerplaatsen verdwijnen en moeten sommigen een strook grond inleveren zonder vergoeding.”

The post RESPECT! met onvolledige lijst naar de kiezer in Mesen: ” We hopen op een zetel meer.” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe ‘#LikeMe’-reeks speelt zich af in praktijkschool in Middelkerke, met opvallende bijrollen voor Luc Appermont en Bart Kaëll

Het vernieuwde ‘#LikeMe’ focust op Mia die samen met haar 2 mama’s naar Middelkerke verhuist om er Mode te studeren. Afwachten of "’#LikeMe’ aan zee" een even grote springplank vormt voor de piepjonge cast als de eerste seizoenen waren voor pakweg Pommelien Thijs en Camille. De jonkies krijgen alvast het gezelschap van doorwinterde bv’s als Luc Appermont en Bart Kaëll.

Lees meer »

‘Vind me op het nieuws’: politie rukt massaal uit naar Brugse school, nadat ex-leerling verontrustende boodschappen online plaatst

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De meerderjarige jongeman werd uiteindelijk opgepakt in de buurt en zal verder verhoord worden. “De leerlingen liepen nooit gevaar”, zegt de directie.

Lees meer »

Backstage Producties lanceert indrukwekkend nieuw theaterseizoen met zeven voorstellingen, waaronder met Elise Lagrou uit Wingene als ‘Annie’ in de musical ‘Annie’

Het nieuwe theaterseizoen van Backstage Producties werd feestelijk gepresenteerd in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Tijdens deze exclusieve seizoensvoorstelling werden zeven nieuwe producties voorgesteld, elk met een indrukwekkende cast. Het publiek en de pers maakten kennis met een breed scala aan getalenteerde acteurs. Kobe Van Herwegen, die de presentatie op zich nam, praatte alles aan elkaar, terwijl creatieve producenten Dirk Van

Lees meer »

Kijk bij HLN exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. In bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Dit weekend staan er twee matchen op het programma. Vanavond is er Racing Mechelen-Berchem Sport, morgen Belisia Bilzen-Dessel Sport.

Lees meer »

Islamisten grootste partij bij parlementsverkiezingen in Jordanië

Het Islamitische Actiefront (IAF), de Jordaanse tak van de Moslimbroeders en de belangrijkste Jordaanse oppositiepartij, is woensdag de grootste partij geworden bij de parlementsverkiezingen in Jordanië. De verkiezingen vonden plaats tegen een achtergrond van economische crisis en de oorlog in de Gazastrook.

Lees meer »

Oostendenaars mogen kunstwerk naast beeld Leopold II op Zeedijk kiezen

Oostendenaars kunnen nog tot eind oktober een kunstwerk kiezen dat naast het standbeeld van Leopold II zal komen op de zeedijk. Dat standbeeld is erg omstreden door het koloniale verleden van de vorst. Onder zijn bewind werden heel wat congolezen mishandeld. 11 Afrikaanse kunstenaars kregen nu de vraag om een alternatief werk te maken dat in dialoog gaat met het

Lees meer »

“Ik vroeg me af waarom ik koerste. Ik had een grote burn-out”: Arnaud De Lie zit na moeilijk voorjaar weer vol zelfvertrouwen

Het moet de strafste sprint van dat jaar geweest zijn: hoe Arnaud De Lie (22) de GP Québec 2023 won – vanuit een verloren positie onweerstaanbaar naar winst. De twaalf maanden die daarop volgden, waren minder rechtlijnig. De Lie worstelde met zijn trainingen, zijn lijf en zijn zelfvertrouwen. Hij ging aan alles twijfelen. “Ik belandde een beetje in een depressie.”

Lees meer »