Liveblog – Cycloon Boris raast over Centraal-Europa: 5 doden in Roemenië, 60.000 gezinnen zonder stroom in Tsjechië

Cycloon Boris raast over Centraal-Europa, en dat leidde al op verschillende plaatsen tot dodelijke slachtoffers en schade. In Roemenië zijn al zeker 5 mensen omgekomen na hevige overstromingen, in Tsjechië zitten 60.000 gezinnen zonder stroom en in Oostenrijk verwachten ze de zwaarste regenval in decennia. We maken een stand van zaken in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Met of zonder de fiets naar het werk, maakt dat nu zo’n verschil?
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bestuurder en co-eigenaar Eric Van Hal blijft ambitieus met Filou BCO: “Kijken naar kern van de zaak, niet bezig zijn met bijzaken”

Na dertien landstitels op rij, goed voor 25 kampioenschappen op de erelijst, is Filou Oostende nog steeds hongerig naar nieuwe successen. Eric Van Hal, als bestuurder en co-eigenaar een van de stakeholders in de club, strijdt tegen de gedachte dat de nummer-één-positie van de rood-gelen een vanzelfsprekendheid is.
The post Bestuurder en co-eigenaar Eric Van Hal blijft ambitieus met

Lees meer »

Engagementsverklaring voor dorpskernvernieuwing in Wijnendale

Het dorp Wijnendale krijgt tijdens de volgende politieke legislatuur nieuwe rioleringen. Ook worden diverse straten heraangelegd. Om dat gestroomlijnd te laten verlopen, heeft de gemeenteraad maandagavond een engagementsverklaring goedgekeurd.
The post Engagementsverklaring voor dorpskernvernieuwing in Wijnendale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dan toch verkiezingen in Vleteren: Vleteren Actief dient op de valreep lijst in

Vleteren Actief, dat nu met vier zetels in de minderheid zit in de gemeenteraad, diende in allerlaatste instantie toch een lijst in. Gewezen veldwachter Paul Vandendriessche, de laatste veldwachter te paard in Vleteren, en de laatste in heel België, wordt lijsttrekker. Opvallend: van de vier huidige mandatarissen, staat alleen nog Kristof Dejonckheere op de lijst. Ook Nathalie Parret was de

Lees meer »

“Israël plaatste explosieven in Hezbollah-biepers”: nu al 9 doden en 2.800 gewonden in Libanon

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »

Eerste energielening voor mede-eigenaars

Energiehuis Oostende biedt advies en begeleiding aan particulieren en kmo’s voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Onlangs kende Energiehuis Oostende de eigenaars van het Residentie Stendhal (Vereniging van Mede-Eigenaars) een eerste Mijn VerbouwLening toe.
The post Eerste energielening voor mede-eigenaars appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belevingsweekend met Modeloper en Tutti Tielt

Een nieuwe editie van De Modeloper vindt op zondag 22 september plaats in Tielt. En net als vorig jaar krijgt dat zondagse shoppingevent daags voordien het muzikaal gezelschap van Tutti Tielt. Alle Tieltse muziekverenigingen musiceren daarbij rond de Hallentoren en in de centrumstraten.
The post Belevingsweekend met Modeloper en Tutti Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »