Hoe Europa zichzelf in gevaar heeft gebracht: ‘We zijn al twintig jaar aan het afglijden’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Wout van Aert, die op krukken intrede maakt voor campagne rond veilig fietsen, verbindt toekomst aan Visma-Lease a Bike

Straf contractnieuws van Wout van Aert (30). De renner van Visma-Lease a Bike heeft een “uniek” contract getekend bij de Nederlandse formatie. Van Aert, wiens huidige verbintenis tot 2026 liep, wil zo zijn carrière afsluiten bij zijn huidige ploeg. “Ik voel me hier thuis.” Vandaag maakte Van Aert op krukken ook zijn opwachting als gezicht van een campagne rond veilig

Lees meer »

53-jarige fietser komt om bij aanrijding

In Kontich is vrijdagavond een 53-jarige man om het leven gekomen toen hij op de fiets in aanrijding kwam met een wagen. Dat bevestigt de lokale politiezone Hekla. De 24-jarige bestuurder van de wagen bleef ongedeerd.

Lees meer »

Theater Malpertuis trapt nieuw seizoen af in De Traagheid

Op zondag 22 september geeft Theater Malpertuis het startschot voor het nieuwe theaterseizoen met een uniek concert in De Traagheid. Actrice en zangeres Tiny Bertels brengt er ‘Winterreise’ onder begeleiding van pianist Aaron Wajnberg.
The post Theater Malpertuis trapt nieuw seizoen af in De Traagheid appeared first on KW.be.

Lees meer »

X opnieuw ontoegankelijk in Brazilië

Het sociaal netwerk X heeft het platform opnieuw ontoegankelijk gemaakt voor zijn gebruikers in Brazilië. Daarmee voegt het bedrijf van Elon Musk zich naar een vonnis van het Braziliaanse Hooggerechtshof. Dat legde een boete van 5 miljoen réais (omgerekend 820.000 euro) per dag op als X de vorige maand opgelegde blokkade niet respecteert.

Lees meer »

Purperbacterie in Rumst kleurt water rood: “Een spectaculair, maar op zich onschadelijk fenomeen”

Het leek wel een tafereel uit een horrorfilm: de hofgracht van kasteel Laarhof in Rumst kleurde begin deze week van de ene op de andere dag rood. De graaf die in het kasteel woont, dacht aan een vandalenstreek. Stalenonderzoek wees al snel naar de purperbacterie. Professor microbiële technologie Siegfried Vlaeminck van de Universiteit Antwerpen duidt het fenomeen. "De verkleuring kan

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »