‘De fantasieën waren heel extreem’: 9 topverhalen van de voorbije week

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Jong Helkijn blijft zoeken naar eerste overwinning

Promovendus Jong Helkijn kon na twee speeldagen in derde provinciale C nog niet proeven van een overwinning. De ploeg van coach Jérémy De Neve verloor vorig weekend met 3-2 van WS Bellegem. Dit weekend komt Wevelgem City op bezoek in Helkijn.
The post Jong Helkijn blijft zoeken naar eerste overwinning appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jules (42) en Peter (25) stierven 30 jaar geleden bij ramp in Ramsgate: “Eigenlijk hadden ze een ferry eerder, maar de treinen staakten”

14 september is het exact dertig jaar geleden dat in Ramsgate een loopbrug naar de ferry Prins Filip richting Oostende instortte. Zes mensen lieten het leven en er vielen zeven zwaargewonden. Jules Keersmaekers (42) en Peter Vervoort (25) gingen cd’s kopen in Engeland. “Door een treinstaking in Londen moesten ze een latere overzetboot nemen”, vertelt Denise Gijsbrechts (80), de moeder

Lees meer »

Supporterslegioen van Club Brugge verdeelt flyer in 4.400 brievenbussen in Sint-Andries met argumenten voor de bouw van een nieuw stadion.

Het Blauw-Zwart supporterslegioen is een flyeractie pro nieuw stadion gestart. Bij de buurtbewoners van het Jan Breydelstadion in Sint-Andries is een folder bedeeld met alle argumenten voor de bouw van een voetbaltempel met 40.000 zitjes. Meer dan 4.400 brievenbussen in Sint-Andries krijgen de folder maandag. Dezer dagen buigt de Raad van Vergunningsbetwistingen zich over het beroep dat enkele buurtbewoners indienden

Lees meer »

LIVE. Al twee dorpen geëvacueerd in grensgebied tussen Polen en Tsjechië na zware regenval door storm Boris, ook Duitsland zet zich schrap

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Poperinge gaat aan de slag met bevraging ‘Oud is goud’

De stad wil via het project ‘Oud is goud’, dat begin dit jaar van start ging, de beeldvorming omtrent ouder worden, ombuigen. Verschillende stadsdiensten en de Seniorenraad werken hiervoor samen.
The post Poperinge gaat aan de slag met bevraging ‘Oud is goud’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noodgeval

Rustig vraagt de stem die door de intercom van de trein galmt of er een dokter of medisch personeel aanwezig is. En zo ja, of deze hulpverleners zich dan naar de tweede wagon willen begeven. Ik zit in het zesde rijtuig, ver weg van de crisis, maar in de lichte trilling van de omroepstem voel ik vage paniek doorschemeren.

Lees meer »

Wordt je voorschot straks automatisch aangepast? Dit zijn de federale onderhandelaars van plan met je energiefactuur

Energieleveranciers verplichten je voorschotfactuur automatisch aan de actuele elektriciteits- en aardgasprijs aan te passen. Dat is wat ze willen, de partijen die onderhandelen over een federale regering (N-VA, MR, Vooruit, Les Engagés en CD&V). Zo behoren torenhoge eindfacturen of grote terugbetalingen tot het verleden. HLN kon de laatste onderhandelingsnota over het thema energie inkijken: dit willen ze allemaal veranderen aan

Lees meer »

Mégane werd opgelicht met valse bankapp: hoe herken je ze?

Opgelet voor oplichters die betalen met een nagemaakte bankapp. Onze redactie ontving verschillende getuigenissen van slachtoffers. Zo ook van Mégane uit Menen. Zij verkocht een dure laptop aan iemand die in haar bijzijn het bedrag leek over te schrijven via een bankapp. Die bleek vervalst. Het geld kreeg ze niet en de laptop was weg. Hoe herken je die apps

Lees meer »

Actievoerders plaatsen banken voor chillende jongeren op Katelijneplein in Brussel, maar stad haalt ze weer weg

De 50 banken die actievoerders zondagavond op het Sint-Katelijneplein in Brussel hadden geplaatst zijn woensdag door arbeiders van de stad verwijderd. De actie ging uit van enkele Brusselse organisaties die het er niet mee eens zijn dat cafés en restaurants op het Sint-Katelijneplein steeds grotere terrassen mogen zetten en op die manier ontmoetingsplekken van jongeren inpalmen.

Lees meer »

Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding

Club Brugge heeft zaterdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League in het Guldensporenstadion KV Kortrijk met 0-3 opzijgezet. Door de zege komen de Bruggelingen voorlopig samen met Racing Genk aan de leiding. Kortrijk staat met zeven punten dertiende.
The post Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding appeared first

Lees meer »

Venezuela roept ambassadeur in Spanje terug voor overleg

Venezuela heeft haar ambassadeur in Spanje teruggeroepen voor overleg. Dat heeft de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Yvan Gil donderdag bekendgemaakt, enkele uren nadat de Spaanse premier in Madrid een ontmoeting had met de Venezolaanse opposant Edmundo Gonzalez Urrutia, die politiek asiel heeft gekregen in Spanje.

Lees meer »

Jelle Cleymans viert 40ste verjaardag met concert met alle hits van ‘Spring’: “Geen reünie, maar met muzikale helden”

Jelle Cleymans viert volgend jaar zijn veertigste verjaardag en hij wil deze mijlpaal op een speciale manier markeren. Voor de gelegenheid duikt hij terug in zijn eigen repertoire en brengt hij de hits van ‘Spring’ opnieuw tot leven. “Met ‘Cleymans zingt ‘Spring’ sta ik op 14 mei 2025 in de AB in Brussel”, zegt hij enthousiast op MNM.

Lees meer »

Bart Van Opstal van ‘Big Brother’ naar parlement voor Vlaams Belang: “VTM wist ervan, maar ik mocht het niet aan grote klok hangen”

Op z’n cv stonden al ‘Big Brother’-deelnemer, politieagent en café-uitbater, en nu is daar parlementslid bijgekomen. Zo’n 8.000 voorkeurstemmen leverden Bart Van Opstal (49) een zitje op naast Tom Van Grieken. “Mijn vader zaliger zou zo fier zijn nu. Hij maakte zich zorgen wat er van mij zou worden”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over zijn politieke

Lees meer »