Veertien burgers vermoord bij aanslag in Afghanistan: “Afvalligen”

In de Afghaanse provincie Daikundi, in het centrum van het land, hebben gewapende aanvallers zeker veertien burgers om het leven gebracht. Dat bevestigen de Afghaanse autoriteiten.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste spadesteek voor tragewegennetwerk in Oekene

Bij de start van de Gardeboefeesten stelde de stad de plannen voor om een trage wegennetwerk te ontwikkelen in Oekene. “Het is onze doelstelling om de buurt te ontharden en beter te verbinden. Dit is een eerste stap bij het vergroenen van Oekene. In een latere fase pakken we ook nog het dorpsplein aan”, aldus schepen van Bos en Natuur

Lees meer »

Cycle 4 Icecaps haalt € 31.500 op: “De helft van de mensen die doneerden ken ik zelfs niet”

Het doel was 25.000 euro inzamelen, maar Cycle 4 Icecaps – een initiatief van Rino Maes die zijn vrouw Dominique Naessens vorig jaar verloor aan kanker – kwam met 31.500 euro terug na de fietstocht naar Santiago de Compostela. “Je beseft niet hoeveel vrouwen je hiermee helpt”, zegt radiotherapeut Laurence Goethals.
The post Cycle 4 Icecaps haalt € 31.500

Lees meer »

Luchthaven Charleroi ligt plat door wilde staking: wie betaalt de miljoenenfactuur van alle geschrapte vluchten?

Met hun wilde staking maakt het luchthavenpersoneel in Charleroi een kruis over zo’n 170 vluchten en de reisplannen van bijna 30.000 passagiers. “De startbaan blokkeren, da’s onverantwoord en ongezien in de Europese luchtvaart”, zucht transporteconoom Wouter Dewulf (UAntwerpen), die het torenhoge prijskaartje van een dagje staken op 2 miljoen euro becijfert. Wie gaat dat betalen?

Lees meer »

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »

Grensstreek geteisterd door diefstallenplaag van en uit voertuigen: “Wees extra waakzaam in de komende, donkere periode”

De voorbije maand werden opvallend veel voertuigdiefstallen gepleegd. Dat het een plaag is, blijkt uit de cijfers. In een maand tijd al vier keer zoveel als dezelfde periode vorig jaar. Ook bij de politiezone Grensleie vloeken ze. “We zetten nochtans in op verhoogde patrouilles en wijkgerichte controles”, klinkt het.
The post Grensstreek geteisterd door diefstallenplaag van en uit voertuigen:

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Thuis zijn ze bang. Er was al een gevangene die te weten was gekomen welke route we naar huis nemen”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »

’t Ferm viert zesde verjaardag met volledig nieuwe huisstijl: “Producten in de kijker zetten”

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan vijftien mensen met een beperking, bestaat zes jaar. Die verjaardag wordt gevierd met een nieuwe huisstijl en een nieuw logo. “Met de nieuwe huisstijl en het logo zetten we ook de verschillende producten die we maken in de kijker”, aldus Danny Demeersseman, coördinator van ’t Ferm.
The post ’t Ferm

Lees meer »

“Speelt de pijn weer op, dan is het helemaal naar af”: terugkeer Jan Vertonghen is niet voor meteen

De geïrriteerde achillespezen blijven Jan Vertonghen (37) parten spelen. De recordinternational staat al vijf weken aan de kant en een terugkeer is niet voor meteen. Volgens Anderlecht-coach Brian Riemer ligt hij nog minstens tot en met de volgende interlandperiode in de lappenmand. “Speelt de pijn weer op, dan is het helemaal naar af.” Een stand van zaken.

Lees meer »

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »