Vandaag nog kans op regen, maar weekend wordt zonnig en droog

Vandaag start droog met brede opklaringen, maar na de middag trekken buien richting het binnenland. Het zal wel minder intens regenen dan de afgelopen dagen. Maxima schommelen tussen 12 en 16 graden. Het weekend belooft zonniger en droger te worden. 

Meer krantenkoppen in België

Oorlog in Oekraïne gaat nieuwe, nog bloedigere fase in

Hoewel het Kremlin het nieuws ontkent, brengen de Russen honderden Fath-360 raketten in stelling die Iran hen leverde. Kiev krijgt waarschijnlijk vrijdag te horen welke doelen in Rusland het zal mogen aanvallen met Amerikaanse en Britse wapens. De oorlog bereikt een nieuwe, nog bloedigere fase.

Lees meer »

Drie artsen vragen vrijspraak na dramatisch overlijden Jonas (24) in Brugs ziekenhuis: “Die agressieve bacterie was enige schuldige”

In augustus 2017 werd een agressieve en bijzonder zeldzame vorm van hersenvliesontsteking Jonas Slagmulders (24) fataal in het Brugse AZ Sint-Jan. Zeven jaar later staan drie artsen voor de strafrechtbank wegens onopzettelijke doding en schuldig verzuim. Volgens de nabestaanden grepen zij niet adequaat genoeg in. “Wellicht gaan we nooit precies weten wat er die dag gebeurd is”, zuchten ze. De

Lees meer »

Belle Pérez viert 25 jaar carrière met jubileumconcert: BV’s overstelpen zangeres met felicitaties

Belle Pérez (48), de vurige Belgisch-Spaanse uit Limburg, viert dit jaar haar indrukwekkende 25-jarige carrière. De zangeres trakteert daarom haar fans op een jubileumconcert in de Lotto Arena en ze kan daarom op veel felicitaties rekenen van collega-BV’s. Ook Jeroen Van der Boom (52) en Natalia (43) zullen van de partij zijn, en die laatste is heel enthousiast: “We gaan

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gouverneurs melden zeven doden door Russische aanvallen – Ex-president Medvedev dreigt Kiev om te toveren in “gigantische gesmolten plek”

Bij Russische aanvallen op regio’s in het zuiden, zuidoosten en oosten van Oekraïne zijn zaterdag zeker zeven mensen om het leven gekomen. Dat melden Oekraïense gouverneurs van de verschillende regio’s. De meldingen konden niet onafhankelijk geverifieerd worden. Vanuit Moskou wordt ondertussen dreigend gereageerd op de plannen over de inzet van westerse langeafstandsraketten door Oekraïne op Russisch grondgebied. De Russische ex-president

Lees meer »

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »

“Er zijn grenzen overschreden, langs beide kanten”: Kim Kay slaat in emotionele brief terug naar haar ontdekker

“Ik zou graag één keer reageren, in mijn eigen woorden.” Kim Kay (46) is enorm geschrokken van de kwetsende woorden van haar ontdekker, John Terra. “Ik had nooit een probleem met haar, zij had een probleem met zichzelf”, zei Terra onder andere. De met medische problemen geplaagde zangeres wil nu de puntjes op de i zetten en schreef een emotionele

Lees meer »

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »