Vakbond verwacht begin oktober duidelijkheid over besparingen bij Pfizer Puurs

14:26 Volgende maand moet er duidelijkheid komen over de besparingen bij Pfizer in Puurs-Sint-Amands. Dat bleek vrijdag na een bijzondere ondernemingsraad. Die kwam er op vraag van de vakbonden bij de megaf… 

Meer krantenkoppen in België

Bakatelier Flavie opent de deuren in de Delaerestraat: “Dit concept verdient zeker en vast een plaatsje in Roeselare”

Vrijdag 27 september opent Liesbeth Dewilde (33) de deuren van haar bakkerij Flavie in de Delaerestraat in Roeselare. Het wordt geen alledaagse bakkerij, maar eerder een vernieuwend concept voor de stad. “Mensen kunnen hier terecht voor patisserie op bestelling, maar uiteraard ook voor dagaanbod”, klinkt het.
The post Bakatelier Flavie opent de deuren in de Delaerestraat: “Dit concept verdient

Lees meer »

Chirojongens en -meisjes van Staden voortaan op zelfde terrein

Chiro Staden en het gemeentebestuur openden een gloednieuw gebouw op Zonneburcht, het terrein van de Chirojongens. Door de nieuwbouw kunnen de Chiromeisjes verhuizen naar het terrein van de jongens.
The post Chirojongens en -meisjes van Staden voortaan op zelfde terrein appeared first on KW.be.

Lees meer »

STIP IT-campagne op gang getrokken door Sali Haidara

Wie maandag kleurrijke stippen langs de straat zag, was toeschouwer van de verrassingsactie van STIP IT. Op maandag trapten Ketnet, MNM en Radio 2 de campagne tegen pesten af.
The post STIP IT-campagne op gang getrokken door Sali Haidara appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mooi en meedogenloos in Bergen

13:44 Franstalig België is dit najaar het decor van een heuse politieke soap, schrijft Quentin Joris, chef politiek van L’Echo. Alle elementen zijn aanwezig om er een kijkcijferkanon van te maken: kleurrijk…

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

Opmerkelijk fenomeen gelinkt aan cycloon Boris: “zeesneeuw” in Kroatië

Inwoners van het Kroatische kustdorp Novigrad waren donderdag getuige van een opmerkelijk fenomeen: zeesneeuw. Door hevig inslaande golven werden tal van straten eerst bedekt met een dikke laag zeeschuim, waarna hevige windstoten ervoor zorgde dat het schuim omhoog werd geblazen om vervolgens weer als sneeuwvlokjes naar beneden te dwarrelen.

Lees meer »

‘Vind me op het nieuws’: politie rukt massaal uit naar Brugse school, nadat ex-leerling verontrustende boodschappen online plaatst

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De meerderjarige jongeman werd uiteindelijk opgepakt in de buurt en zal verder verhoord worden. “De leerlingen liepen nooit gevaar”, zegt de directie.

Lees meer »

Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Bruggeling Ruben Cottenjé (48) heeft nog enkele dagende tijd om zijn kandidatuur in te dienen voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen. Net als in 2012 wil deze conservatieve Brugse dandy en Belgicist dat doen met zijn erfgoedpartij ‘Lijst Burgemeester’. Maar hij zoekt nog verlossende handtekeningen.
The post Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Lees meer »

Zijn drie kinderen konden in de brand gebleven zijn, maar toch wil slachtoffer geen schadevergoeding van brandstichters: “Ze moeten studeren, niet in gevangenis zitten”

“Ik wil geen schadevergoeding omdat ik hoop dat ze lessen trekken uit hetgeen ze hebben gedaan en toch nog de goede richting uit gaan. Op die leeftijd moeten ze studeren in plaats van in de gevangenis te zitten.” Een 56-jarige man uit Kortrijk was op de rechtbank in Kortrijk opvallend mild voor drie jongeren uit Kortrijk en Kuurne die verantwoordelijk

Lees meer »

Martin Heylen duikt in zijn rijke tv-verleden in ‘40 jaar reilen en Heylen’: “Hierna mogen de mensen me terug vergeten”

“Bekend zijn is vervelend” en toch keert Martin Heylen (68) terug in de schijnwerpers met zijn nieuwe reeks ‘40 jaar reilen en Heylen’. Daarin duikt hij in zijn rijke archief en bezoekt hij mensen die hem door de jaren heen zijn bijgebleven. En hoewel Heylen nog niet aan stoppen denkt, begint de twijfel soms toch toe te slaan. “Ik wil

Lees meer »

Feestcomité schenkt cheque aan vzw MUZURI

Het feestcomité De Pleinfeesten overhandigde een cheque van 250 euro aan de organisatie vzw MUZURI. Het gaat om een deel van de opbrengst van de jaarlijkse Pleinfeesten in Sint-Andries. De vzw MUZURI zet zich in voor vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van oorlogsgeweld in Congo, meer bepaald in de regio Goma. Dit gebied
The post Feestcomité schenkt

Lees meer »