Speelpleinwerking Jakkedoe sluit tevreden de zomer af: “We hebben voldoende moni’s”

Vrijdag 30 augustus was aan Steuren Ambacht de allerlaatste dag van de speelpleinwerking Jakkedoe. “De traditionele ‘frietjesdag’, waar toch een 170-tal kinderen op afgekomen is”, zegt jeugdconsulente Kimberly Tanghe. “Het dagelijkse gemiddelde de voorbije twee maanden was een 120 tot 130-tal inschrijvingen.”

Kimberly Tanghe was aan haar derde speelpleinwerking toe. “Ik ben positief over de voorbije twee maanden. Het is de maanden voor de start van de speelpleinwerking altijd afwachten of we wel voldoende monitoren zullen hebben. Maar het is weer gelukt en we hadden stuk voor stuk enthousiaste en creatieve moni’s. Per week waren er zo’n 22 moni’s actief. In totaal beschikte ik over een ‘poule’ van 40 tot 45 monitoren. De drukste periodes waren de eerste twee weken van juli én de laatste week van augustus. We konden dit jaar voor het eerst een jobstudent inzetten voor de inschrijvingen. Zo kwam er voor mij tijd vrij voor de sturing en coördinatie van de vele activiteiten op de speelpleinwerking.”

Plopsaland

De uitstappen – eventjes een dagje weg zijn van het speelplein – zijn volgens Kimberly nog altijd een groot succes. “Naar Plopsaland in Adinkerke gingen er 118 kinderen mee. De uitstap in de tussenperiode, toen er geen speelpleinwerking was, had veel minder inschrijvingen. De frietjesdag van vrijdag 30 augustus was traditiegetrouw een topper. Ook voor de moni’s, die tegen dat de ouders hun kinderen in de vooravond kwamen afhalen, nog een extra zomerbar in elkaar geflanst hadden met fruitbrochettes en mocktails.”

Engagement

Siska Geerardyn (22) was aan haar achtste zomer toe op de speelpleinwerking. “Ik ben er iedere keer tussen de drie en zes weken. Ik combineer dat meestal met een ‘betalende’ vakantiejob. Nu ben ik net afgestudeerd als diëtiste en ik begin als zelfstandige in de artsenpraktijk Ampersant. Of ik volgend jaar nog moni zal zijn, zal afhangen van mijn job. Maar voor mij is zo’n engagement de evidentie zelve: een toffe zomer met de kinderen en met leeftijdgenoten. Doen dus!”

The post Speelpleinwerking Jakkedoe sluit tevreden de zomer af: “We hebben voldoende moni’s” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oppositie Heuvelland : “Geschrokken van inhoud van het frauderapport”

En week na de tumultueuze gemeenteraad van 9 september hebben alle raadsleden het frauderapport van Audit Vlaanderen dan toch in de bus gekregen. De oppositiefracties zijn alvast geschrokken van de inhoud ervan. “Het is duidelijk dat er in de voorbije bestuursperiode onregelmatigheden zijn gebeurd, en het is nu aan het gemeentebestuur om die recht te zetten.” Volgens burgemeester Wieland De

Lees meer »

Chirojongens tevreden met opkomst op de startdag

Zondag 8 september was de startdag bij de Chirojongens. Hun lokaal is in de Leysafortstraat 26. “De opkomst was even groot als vorig jaar”, zegt groepsleider Dave Vantyghem. “Er zijn zo’n 25 procent nieuwe leden bijgekomen. We zijn tevreden en zijn benieuwd wat het nieuwe jaar zal brengen. Iedereen is altijd welkom.” Naast Dave is
The post Chirojongens tevreden

Lees meer »

Cercle Leopold Kring uitzonderlijk open voor publiek

Ter gelegenheid van de festiviteiten rond 100 jaar Vliegschool in Wevelgem worden de deuren van de Kring Leopold opengezet. De medewerkers van de Flanders Aviation Society (FAS) stopten er dagenlang werk in om het iconische gebouw op te ruimen. Enkel op zaterdag 14 en zondag 15 september is het te bezichtigen voor het publiek.
The post Cercle Leopold Kring

Lees meer »

Gevaarlijk kruispunt aan Vinktstraat in Aarsele wordt aangepast: “Hier gebeurden al verschillende ongevallen”

Het kruispunt waar de Molenweg en de Poekestraat samenkomen op de Vinktstraat in Aarsele zal naar aanleiding van geplande rioleringswerken in de omgeving aangepast worden. De twee straten worden uit elkaar getrokken en krijgen elk een aparte aantakking op de Vinktstraat.
The post Gevaarlijk kruispunt aan Vinktstraat in Aarsele wordt aangepast: “Hier gebeurden al verschillende ongevallen” appeared first on

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »