Nederlanders gaan opnieuw in beroep tegen ethaankraker Ineos in Antwerps havengebied

De Nederlandse provincie Noord-Brabant tekent opnieuw beroep aan tegen de vergunning die de Vlaamse overheid verleende aan het Britse chemiebedrijf Ineos. Dat meldt de provincie vrijdag op haar website. De ethaankraker van Ineos in de Antwerpse haven zou volgens de Nederlanders nog altijd te veel stikstofneerslag opleveren in het natuurgebied De Brabantse Wal. 

Meer krantenkoppen in België

Leticia (45) is net als prinses Kate sinds deze zomer ‘kankervrij’: “Al mijn energie gaat nu weer naar mijn kinderen”

Ze heeft geen privileges gehad, geen tienkoppig medisch team voor zich alleen, geen au pairs of dienstbodes en ook geen wereldwijd bekeken filmpje om aan te kondigen dat ze ‘kankervrij’ is. Maar toch noemt Leticia Gheysens (45) prinses Kate (42) haar “lotgenote”. Want ook zij kreeg een diagnose, heeft een gezin, een carrière en een lange weg naar herstel die

Lees meer »

Belgen deden al miljoen keer zelf aan onderzoek via burgerwetenschap

Burgerwetenschap, met projecten als CurieuzeNeuzen, het Grote Vogeltelweekend en MaaiMeiNiet, zit in de lift. In ons land namen burgers naar schatting al een miljoen keer deel aan zulke projecten. Dat blijkt donderdag uit een rapport van het Vlaams Kenniscentrum Citizen Science (Scivil) dat voor de eerste keer burgerwetenschap in kaart brengt.

Lees meer »

Hoeveel meer of minder kost een warmtepomp dan een klassieke gasketel op 10 jaar tijd? “Deze ene factor maakt duizenden euro’s verschil”

De (ver)bouwer moet niks meer weten van de warmtepomp. De verkoop ervan is in de eerste zes maanden van het jaar bijna gehalveerd. Dure elektriciteit maakt dat de warmtepomp niet kan opboksen tegen de gascondensatieketel, oordeelt de consument. Is dat ook werkelijk zo? Wij maakten de precieze vergelijking. “Nee, ik heb nog geen spijt van mijn nieuwe warmtepomp, ook al

Lees meer »

Storm Boris kost leven aan vijf mensen in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland bereiden zich voor op het hoge water. Volg

Lees meer »

Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek

Van brullende gitaren tot de opzwepende beats van enkele gekleurde en compleet absurde DJ’s? Dag twee van Het Schippersweekend wist op enkele uren tijd verschillende generaties te verenigen met één en dezelfde boodschap: Lauwe houdt van muziek!
The post Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Carl Detailleur van voormalige horecazaak Peegie in Roeselare is overleden: “Dankzij hem was het Stationsplein het feestplein van de Batjes”

Op zondag 8 september is Carl Detailleur overleden. Hij baatte jarenlang de voormalige horecazaak Peegie op het Stationsplein in Roeselare uit. “Carl zorgde ervoor dat het Stationsplein het feestplein van de Batjes was”, aldus Serge Gobin, die veel met hem samenwerkte.
The post Carl Detailleur van voormalige horecazaak Peegie in Roeselare is overleden: “Dankzij hem was het Stationsplein het

Lees meer »

Brazilië neemt miljoenen in beslag van bedrijven Elon Musk

In Brazilië heeft een rechter van het Hooggerechtshof de overdracht bevolen van ruim 3 miljoen dollar van rekeningen van bedrijven van X-topman Elon Musk naar de Braziliaanse overheid. Het geld staat geblokkeerd op rekeningen van sociaalnetwerkbedrijf X en satellietbedrijf Starlink.

Lees meer »

Oppositie Heuvelland : “Geschrokken van inhoud van het frauderapport”

En week na de tumultueuze gemeenteraad van 9 september hebben alle raadsleden het frauderapport van Audit Vlaanderen dan toch in de bus gekregen. De oppositiefracties zijn alvast geschrokken van de inhoud ervan. “Het is duidelijk dat er in de voorbije bestuursperiode onregelmatigheden zijn gebeurd, en het is nu aan het gemeentebestuur om die recht te zetten.” Volgens burgemeester Wieland De

Lees meer »

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Medische interventie in gevaar gebracht door crimineel gedrag”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »