Luc Dejonghe en Carine Vanhalst 50 jaar getrouwd

Luc Dejonghe en Carine Vanhalst werden op zondag 1 september ontvangen op het gemeentehuis in Ledegem. Het koppel stapte op 28 juni 1974 in het huwelijksbootje en is dus al 50 jaar getrouwd.

Carine is geboren op 28 september 1954 als oudste van drie. Haar wiegje stond langs de Sint-Janstraat in Rollegem-Kapelle. Carine doorliep in de gemeente de kleuter- en lagere school. Daarna volgde ze de opleiding kapster in Roeselare. Uiteindelijk ging ze als zelfstandig kapster aan de slag. Luc is geboren op 20 juni 1953 in Roeselare. Het gezin Dejonghe woonde langs de Sint-Pieterstraat in Ledegem. Na de lagere school trok Luc naar de VMS in Roeselare. Hij volgde in Syntra ook nog een opleiding bedrijfsboekhouding. Met die bagage startte hij in 1971 als bediende boekhouding in de Bank van Roeselare. Toen in 1998 de Bank van Roeselare werd overgenomen door de Kredietbank begon Luc bij een groothandel in verfproducten. Daar zou hij werken tot hij in 2013 op pensioen ging.

Wachten op de bus

Het gouden koppel leerde elkaar kennen op de markt in Roeselare. Beiden stonden net te wachten op de bus. Luc en Carine leerden elkaar daarna beter kennen tijdens feestjes en optredens. Het koppel stond op 28 juni 1974 in het gemeentehuis van Rollegem-Kapelle om elkaar hun jawoord te geven. Hun gezinsgeluk werd bezegeld met twee kinderen: Cynthia en Marvin. Inmiddels zijn er ook drie kleinkinderen: Maëlle, Léonie en Ella-Marie. Luc en Carine houden van reizen naar hun favoriete wijnstreek in Frankrijk. Met wandelen, lezen of een restaurantbezoekje kan je Carine zeker niet straffen. Zij was ook jarenlang bestuurslid van KAV. Luc is in de gemeente gekend als voorzitter van biljartclub De Toekomst. Hij leidde de club maar liefst 30 jaar. Daarnaast zorgt het gouden echtpaar graag voor de drie kleinkinderen.

The post Luc Dejonghe en Carine Vanhalst 50 jaar getrouwd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Asielzoeker (25) steelt negen keer in zelfde Colruytwinkel: “Van eten tot smartwatch”

Een 25-jarige man die als asielzoeker in het centrum van Koksijde verbleef maakte van de gelegenheid gebruik om meer dan twee maanden lang verschillende diefstallen te plegen in de Colruyt van Koksijde. Daarbij maakte hij ongeveer 400 euro buit. Hij riskeert drie maanden cel.
The post Asielzoeker (25) steelt negen keer in zelfde Colruytwinkel: “Van eten tot smartwatch” appeared

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs aangeklaagd voor sekshandel en afpersing

Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor sekshandel en afpersing. De rapper werd maandagavond in New York gearresteerd, hoewel volgens bronnen van ‘TMZ’ en ‘DailyMail’ de politie hem oorspronkelijk pas dinsdagochtend in de boeien zou slaan. “De rapper maakte uren vooraf nog selfies met fans en wandelde vrolijk door de straten van New York”, klinkt het bij de Amerikaanse entertainmentsites.

Lees meer »

Olympic Brugge schenkt 3.000 euro aan ALS Liga

Onlangs kreeg voorzitter Frank Verhelst van atletiekvereniging Olympic Brugge de diagnose ALS. Jeugdtrainster Nele Geeroms zette daarop samen met het bestuur een actie op het getouw om geld in te zamelen ten voordele van de ALS Liga in ons land. Door een grootschalige verkoop van snoepzakjes, zo’n vijfhonderd in totaal, samen met enkele giften van
The post Olympic Brugge

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Dode en tientallen gewonden in Charkiv door Russische luchtaanval

Een vrouw werd gedood en tientallen mensen raakten gewond bij een Russische luchtaanval op de Oost-Oekraïense stad Charkiv. Dat maakten de autoriteiten zondagavond laat bekend. De Russische ex-president Medvedev dreigt ondertussen om Kiev te toveren in “gigantische gesmolten plek” als westerse langeafstandswapens worden ingezet om Rusland aan te vallen. Rusland en Oekraïne hebben na onderhandelingen wel elk 103 gevangenen aan

Lees meer »

Storm Boris kost leven aan vier mensen na overstroming door zware regenval in Roemenië, eerste dorpen geëvacueerd in Polen, Tsjechië en Oostenrijk

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

Lokaal Liberaal stelt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor

Lokaal Liberaal stelde zondagochtend haar lijst en programma voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. “Roeselare draait goed, maar het kan nog beter. Met lef, durf en frisse ideeën hopen we straks ons zetelaantal te verdubbelen”, aldus lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Piet Delrue.
The post Lokaal Liberaal stelt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Venezuela roept ambassadeur in Spanje terug voor overleg

Venezuela heeft haar ambassadeur in Spanje teruggeroepen voor overleg. Dat heeft de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Yvan Gil donderdag bekendgemaakt, enkele uren nadat de Spaanse premier in Madrid een ontmoeting had met de Venezolaanse opposant Edmundo Gonzalez Urrutia, die politiek asiel heeft gekregen in Spanje.

Lees meer »