Jurgen L. (50) blijft in de cel na ongeval met drie dodelijke slachtoffers op E403 in Ruddervoorde

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 50-jarige man uit Torhout met een maand verlengd op verdenking van onopzettelijke doding. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Bij het ongeval op de E403 in Ruddervoorde kwam een gezin uit Kortemark om het leven.

Jurgen L. reed in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 augustus op de E403 in Ruddervoorde met hoge snelheid achteraan in op de wagen van een gezin uit Kortemark. Een 29-jarige man, een 30-jarige vrouw en hun achtjarige dochter overleefden de klap niet. Het onderzoek wees uit dat de Torhoutenaar niet alleen veel te snel reed, maar ook veel meer alcohol dan toegelaten in zijn bloed had. Na verhoor werd hij maandag door de Brugse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van onopzettelijke doding, rijden onder invloed en een reeks verkeersmisdrijven.

Ondertussen bleek dat de Torhoutenaar in totaal al veertien veroordelingen opliep voor verkeersinbreuken. Zo kreeg hij in oktober 2021 nog drie maanden rijverbod. Bovendien zou L. zijn rijbewijs pas terugkrijgen na het afleggen van beide rijexamens, medische proeven en psychologische proeven. Dat rijverbod werd echter nooit betekend door de politie, waardoor de verdachte gewoon kon blijven rijden.

Aanhouding verlengd

Na een dikke week in het ziekenhuis werd de verdachte overgebracht naar de gevangenis. Vrijdagochtend oordeelde de raadkamer dat L. minstens een maand langer aangehouden blijft. Meester Walter Van Steenbrugge drong ook niet aan op de vrijlating van zijn cliënt. Volgens de verdediging heeft L. erg veel spijt van zijn daden.

The post Jurgen L. (50) blijft in de cel na ongeval met drie dodelijke slachtoffers op E403 in Ruddervoorde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bart Van Opstal uit ‘Big Brother’ naar parlement: “VTM heeft ooit artikel over mij en Vlaams Blok verboden”

Op z’n cv stonden al ‘Big Brother’-deelnemer, politieagent en café-uitbater, en nu is daar parlementslid bijgekomen. Zo’n 8.000 voorkeurstemmen leverden Bart Van Opstal (49) een zitje op naast Tom Van Grieken. “Mijn vader zaliger zou zo fier zijn nu. Hij maakte zich zorgen wat er van mij zou worden”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over zijn politieke

Lees meer »

Archeologische resten uit vroege middeleeuwen gevonden in Snellegem

Bij archeologische opgravingen aan de Isenbaertstraat in Snellegem zijn sporen van bewoning en landbouw gevonden uit de Karolingische periode. De site biedt een uniek inzicht in een landelijke boerderij in het Vlaanderen van de vroege middeleeuwen, ruwweg zo’n 1.200 jaar geleden.
The post Archeologische resten uit vroege middeleeuwen gevonden in Snellegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Twintig goede minuten en dan het totale niets”: Eden Hazard, die wordt uitgefloten in benefietmatch, over de Rode Duivels tegen Frankrijk

“Waarom we niet kunnen winnen van Frankrijk? Ik weet het niet.” Bij de Franse comedian Julien Cazarre heeft Eden Hazard gereageerd op de nederlaag van de Rode Duivels tegen ‘Les Bleus’. Hazard was in Lens voor een benefietwedstrijd. De voormalige kapitein van de Duivels scoorde, maar werd in de openingsfase wel getrakteerd op boegeroep. De reden? Z’n verleden bij aartsrivaal

Lees meer »

Thomas na zijn veelbesproken huwelijksnacht in ‘Blind getrouwd’: “Ik had Karlien ook liefst haar zin gegeven”

Goede wil is er. Wederzijds respect ook. Maar erg vlot kan je de start van het ‘Blind getrouwd’-huwelijk van Thomas Michielsen (31) en Karlien Bongaerts (31) nog niet noemen. Een ontroerde Thomas, door medische redenen niet bepaald hoffelijk tijdens de eerste huwelijksnacht, legde wel meteen zijn emoties op tafel. “Ik had depressie en raakte mezelf helemaal kwijt.”

Lees meer »

IN BEELD – Jacques Vermeire én Baron Peter Piot krijgen het Ereburgerschap in Keerbergen

De gemeente Keerbergen stelde met trots twee buitengewone inwoners aan, die de prestigieuze titel van Ereburger kregen toegekend. Baron Peter Piot en Jacques Vermeire werden gelauwerd voor hun uitzonderlijke prestaties en hun diepe band met de gemeenschap van Keerbergen. De kinderen van Jacques waren ook van de partij. Dochter Julie woont nu meerdere dagen in de week in Kortrijk, de

Lees meer »

KM B wint derby op het veld van FC Veldegem

In derde provinciale B van de voetbalcompetitie werd vorige zondag op het veld van FC Veldegem de derby gespeeld tegen KM Torhout B.
The post KM B wint derby op het veld van FC Veldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chirojongens en -meisjes van Staden voortaan op zelfde terrein

Chiro Staden en het gemeentebestuur openden een gloednieuw gebouw op Zonneburcht, het terrein van de Chirojongens. Door de nieuwbouw kunnen de Chiromeisjes verhuizen naar het terrein van de jongens.
The post Chirojongens en -meisjes van Staden voortaan op zelfde terrein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse zwemclub wint met FROS-team het CSIT Championship

Leden van Zwemclub Interbad Brugge maakten deel uit van het Belgische FROS-team, dat onlangs het CSIT Championship in Oostende won. “In het algemeen landenklassement is het de eerste keer in achttien jaar dat dit wordt verwezenlijkt.”
The post Brugse zwemclub wint met FROS-team het CSIT Championship appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koppel riskeert monsterboete van maar liefst 528.000 euro voor het onderbrengen van gastarbeiders in ongeschikte kamers: “Nooite onze bedoeling”

Een bouwbedrijf uit Kortemark riskeert een monsterboete van maar liefst 528.000 euro omdat de zaakvoerders gastarbeiders onderbrachten in kamers die daar niet voor geschikt waren. Het koppel achter het bedrijf was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust. “Het was nooit onze bedoeling om mensen in ongeschikte panden onder te brengen.”
The post Koppel riskeert monsterboete van maar

Lees meer »