“Ik wist niet dat ze in Kopenhagen wakker lagen van Kortrijk”: West-Vlaams restaurant heeft het aan de stok met ‘beste restaurant ter wereld’

Gastrobar Noma op de Kortrijkse Grote Markt verandert van naam. Noodgedwongen, na een schadeclaim van het Deense restaurant Noma. Dat is niet zomaar een naamgenoot, het gaat om een driesterrenzaak die zich meermaals ‘het beste restaurant te wereld’ mocht noemen. “We hadden niet gedacht dat dit problemen zou opleveren.”

 

Meer krantenkoppen in België

Gokbedrijven en amateurclubs slaan handen in elkaar, maar wat als binnenkort de regels verstrengen? “Andere sponsors vinden ze gewoon niet meer”

Het is vanaf 1 januari 2025 gedaan met gokreclame op de borst van voetbalspelers. Volgens het Koninklijk Besluit op gokreclame van 27 februari 2023 mag er vanaf dan enkel een klein logo zonder slogan op het shirt staan. Niet alleen profclubs worden getroffen door de regels; het lijkt erop dat steeds meer gokbedrijven de weg naar het amateurvoetbal vinden. Maar

Lees meer »

In Geluwe gestolen Mini Cooper beschadigd teruggevonden in Rijsel: “Wellicht voor zo’n 5.000 euro aan schade”

De Mini Cooper van Romina Deschamps uit Geluwe die in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 september gestolen werd, is terecht. De opvallende auto werd gestolen op de parking van haar overburen in de Ieperstraat. Romina is de uitbaatster van krantenwinkel De Courant op de hoek van de Derde Lansiersstraat en Beselarestraat in Geluwe en combineert dat met

Lees meer »

Politie Polder houdt nieuwe actie om overlast in station Diksmuide in te perken

Politiezone Polder hield dinsdag een nieuwe gerichte controleactie aan het station van Diksmuide om daar overlast in te perken. Het station staat er al langer om gekend. Uiteindelijk ging het om een ontradende actie en konden er geen inbreuken of drugsbezit worden vastgesteld.
The post Politie Polder houdt nieuwe actie om overlast in station Diksmuide in te perken appeared

Lees meer »

FOS De Jakketoes haalt Frank Deboosere naar Izegem

FOS De Jakketoes en Cultuursmakers nodigen op woensdagavond 18 september weerman Frank Deboosere uit in De Leest. Het belooft een boeiende avond te worden met een al even boeiende man aan het woord. Wie er nog bij wil zijn, moet zich haasten.
The post FOS De Jakketoes haalt Frank Deboosere naar Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

53-jarige fietser komt om bij aanrijding

In Kontich is vrijdagavond een 53-jarige man om het leven gekomen toen hij op de fiets in aanrijding kwam met een wagen. Dat bevestigt de lokale politiezone Hekla. De 24-jarige bestuurder van de wagen bleef ongedeerd.

Lees meer »

Patrick is kampioen met 1521 liedjes

Op zondag 15 september werd in erfgoedhuis De Kaplote de kampioenenviering gehouden van de Koninklijke Maatschappij De Sint-Jansvink. “De Sint-Jansvink is zowat toonaangevend in onze regio voor de vinkensport”, zei burgemeester Lieven Huys in zijn lofrede.
The post Patrick is kampioen met 1521 liedjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrees voor nieuwe dambreuken in Oostenrijk – Reddingswerkers vinden lichaam van bekende Poolse chirurg

In het oosten van Oostenrijk wordt gevreesd voor nieuwe dambreuken als gevolg van cycloon Boris. “Dat risico is groot”, stellen de autoriteiten. In de Poolse stad Nsya hebben reddingswerkers het lichaam van Krzysztof Kami?ski (71) teruggevonden. Hij was in zijn land een bekende chirurg. Het dodental is intussen opgelopen tot achttien.Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in Centraal-Europa in

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Die noodknoppen? Bij mijn weten zijn die nog nooit gecontroleerd”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »

Steeds meer ongevallen met deelsteps. Spoedarts: “Iemand stierf er recent door. Hoe zijn broer hier aankwam in het ziekenhuis… Dat zijn menselijke drama’s”

E-steps zijn sinds vier jaar de gesel van spoedartsen en kaakchirurgen. Nu waarschuwt de Brusselse spoedarts Carole Rosenoer (36) voor één specifieke step die de meeste miserie van al veroorzaakt: de deelstep die je op straat kan huren. “Bijna alle zware ongevallen gebeuren met deelsteps en niét met privésteps. Onlangs stierf hier nog een jonge kerel.” Wat maakt deelsteps dan

Lees meer »