Hoofdgebouw Cirkant onder sloophamer

De sloopwerken zijn gestart op het domein van OC Cirkant, de voorziening voor volwassenen met een beperking in Aartrijke. Men bouwt er binnenkort een nieuw centraal gebouw met ruimte voor de keuken, cafetaria, dagbesteding en verschillende ondersteunende diensten. Daarvoor moet de wasserij en een stuk van het hoofdgebouw uit de jaren zeventig plaatsmaken.

De oude wasserij is de eerste die tegen de vlakte gaat, daarna volgt nog de volledige achterzijde van het huidige hoofdgebouw. “Aan de straatzijde van de Aartrijksestraat is er niet veel te zien, maar wat dieper op het terrein is er heel wat bedrijvigheid”, begint Ria Vanhoorne, algemeen directeur van OC Cirkant. “De afbraakfirma is al eventjes bezig met het strippen van het gebouw, maar nu ook de eerste muren worden gesloopt, heeft iedereen het gevoel dat we echt uit de startblokken zijn geschoten. We kijken dan ook heel erg uit naar een nieuw centraal gebouw. Met de opening van Huis 4 in 2021, kregen alle bewoners een plek in een modern gebouw, maar nu is het hoog tijd dat ook de ondersteunende diensten kunnen uitkijken naar een eigentijdse omgeving.”

Dergelijke werken brengen uiteraard de nodige ongemakken met zich mee. “Het nieuwe centraal gebouw krijgt een plek in het hart van het terrein. Maar dat wil ook zeggen dat dit momenteel een heuse werfzone is. De afbraakfirma probeert de hinder zo veel mogelijk te beperken. Nu, voor heel wat bewoners is het ook een echt avontuur. Ze volgen met plezier de voortgang van de werken van dichtbij.”

Seniorenflats

De directie van OC Cirkant is verheugd met deze volgende stap in de evolutie van de zorgsite van Aartrijke. “Zodra het nieuwe centraal gebouw immers klaar is, volgt de afbraak van de voorzijde van het huidige hoofdgebouw. Die maakt plaats voor sociale huisvestiging en seniorenflats van sociale huisvestigingsmaatschappij Vivendo. We hopen dat het centraal gebouw binnen twee jaar klaar is, maar dat hangt natuurlijk ook af van heel wat externe factoren, zoals het weer. Ondertussen moeten we ons even behelpen met beperkte ruimte.” (BC)

The post Hoofdgebouw Cirkant onder sloophamer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke FC (1e nationale): “Steeds opnieuw wil ik beter doen”

Merveille Goblet is in Knokke de opvolger van de legendarische Sven Dhoest. De goalie was destijds prof en derde doelman bij Standard Luik. Tubeke, Waasland Beveren, Cercle Brugge en Mandel waren zijn volgende uitdagingen. Het sluitstuk is zopas zijn tweede seizoen gestart in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens park.
The post Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke

Lees meer »

Stefanie (32) opent Flowers & Braids in Oostnieuwkerke: “Mensen kunnen hier terecht voor het opsteken van haar, vlechtwerk en maquillage”

Stefanie Werbrouck opent op zondag 15 september officieel haar zaak Flowers & Braids. Bij Flowers & Braids kunnen dames terecht voor feestkapsels, maquillage en workshops.
The post Stefanie (32) opent Flowers & Braids in Oostnieuwkerke: “Mensen kunnen hier terecht voor het opsteken van haar, vlechtwerk en maquillage” appeared first on KW.be.

Lees meer »