Grootschalige staking bij Boeing: werknemers eisen grote loonsverhoging om te compenseren voor inflatie

Zo’n 33.000 werknemers van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing hebben het werk neergelegd. Ze vragen hogere lonen en meer werkzekerheid. Dit is opnieuw een zware klap voor Boeing, dat de afgelopen jaren al te kampen had met problemen rond de kwaliteit van zijn vliegtuigen en dit jaar ook met zijn ruimteschip Starliner. 

Meer krantenkoppen in België

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Die noodknoppen? Bij mijn weten zijn die nog nooit gecontroleerd”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »

“Elke dag trekken we 10 rijbewijzen in”: waarom politie sinds juni jacht maakt op bestuurders die gsm’en achter stuur

Gsm-gebruik achter het stuur blijft een groot probleem. Sinds 1 juni 2024, de dag waarop de politie in de kustprovincie veel strenger begon toe te zien op dergelijke inbreuken, werden al 936 rijbewijzen ingetrokken. “Mensen moeten beseffen dat afleiding tijdens het rijden supergevaarlijk is”, zegt Filiep Jodts, de grote baas van het parket West-Vlaanderen.

Lees meer »

Zijn minnares duikt opnieuw op, maar intussen heeft Thaise koning een nieuwe favoriete ‘sekssoldaat’

De Thaise koning Maha Vajiralongkorn (72) blijft vriend en vijand verbazen. Na meer dan tweeënhalf jaar is zijn officiële ‘bijvrouw’ Sineenat (39) plots opnieuw op het toneel verschenen, hoewel iedereen dacht dat de vorst haar had verbannen. Ondertussen zijn alle ogen gericht op ‘Pinkie’, een lid van zijn koninklijke harem die hij onverwachts promoveerde tot zijn “favoriete sekssoldaat”. Staat Thailand

Lees meer »

Net als in ‘Kalm Waes’: CEO, piloot en arts getuigen hoe meditatie en stilte hun leven veranderden

Helemaal zen en “100 procent zeker dat hij terugkomt” verliet Tom Waes het boeddhistisch centrum na een stilteretraite voor zijn programma ‘Kalm Waes’. Wat zo heilzaam is aan uren, zelfs dagen zitten én zwijgen op het meditatiekussen, en hoe het hen kalmeert in hun eigen drukke levens, weten ook deze ex-CEO, piloot en kinderarts. “De eerste keren vond ik het

Lees meer »

Zussen Annelien en Stephanie Coorevits werden bijna écht opgepakt in ‘Celebrity Klopjacht’: “Ze dachten dat we een betonmolen gingen stelen”

De zussen Annelien (37) en Stephanie Coorevits (40) proberen in ‘Celebrity Klopjacht’ op Play4 uit de handen van de speurders te blijven, maar tijdens de opnames van het programma belandden ze bijna écht in de cel. In de GoPlay-podcast ‘Achter De Schermen’ vertellen de zussen hoe ze tot twee keer toe in aanraking kwamen met de politie: “Gelukkig bleek de

Lees meer »

Schepen Babylon (cd&v plus) niet opgezet met uitspraken Jos Millecam: “We wachten niet op hem om ons in te zetten voor senioren”

Schepen voor Senioren en Dienstverlening Filip Babylon (cd&v plus) is niet opgezet met de uitspraken van raadslid Jos Millecam over de ‘ondermaatse dienstverlening voor senioren’. “Wij werken uitstekend samen met de seniorenadviesraad en hebben de openingsuren van het onthaal sterk uitgebreid”, zegt Babylon.
The post Schepen Babylon (cd&v plus) niet opgezet met uitspraken Jos Millecam: “We wachten niet op

Lees meer »

Standvastig hogedrukgebied zorgt voor nazomers intermezzo: hoelang kunnen we genieten van zomers weer?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »