Evelyne Bossaert is nieuwe directeur van Immaculata: “Ik zocht een nieuwe uitdaging”

Evelyne Bossaert en Simon Bruynsteen zijn respectievelijk de nieuwe directeur en nieuwe technisch directeur van Immaculata Ieper. Met het lerarentekort en het klaarmaken van zes nieuwe lokalen in de vroegere Kliniek Zwarte Zusters kregen ze in de zomervakantie meteen enkele stevige uitdagingen voorgeschoteld.

Nadat Jan Vannobel in 2023 met pensioen ging, nam Nele Verhofstadt begin vorig schooljaar het roer over als directeur van Immaculata. Dat was echter van korte duur, want amper één schooljaar later heeft de middelbare school in de Rijselstraat met Evelyne Bossaert (43) uit Zillebeke alweer een nieuwe directeur. “In januari ben ik hier gestart als technisch directeur. Voordien gaf ik zestien jaar les in het hoger onderwijs in hogeschool Odisee Gent, waar ik docent was maar ook stagecoördinator en studiebegeleider”, vertelt Evelyne Bossaert. “Ik zocht een nieuwe uitdaging, dichter bij huis. Ik wou eens iets anders dan voor de klas staan. Aangezien ik hou van organiseren en zorgen dat alles in goede banen loopt, is de functie van directeur me op het lijf geschreven. Het is ook een verruiming. Ik kende het hoger onderwijs al redelijk goed en nu kan ik me eens verdiepen in het secundair onderwijs.”

Opportuniteit

Door het doorschuiven van Evelyne Bossaert naar de positie van directeur, kwam de functie van technisch directeur vrij. Daarvoor trok de scholengemeenschap Simon Bruynsteen (30) uit Langemark aan. “Voordien werkte ik voor de gemeente Langemark-Poelkapelle. Eerst in de jeugddienst, later in de communicatiedienst. Nu deed zich de opportuniteit voor om in het onderwijs te stappen en na acht jaar stond ik wel open voor een nieuwe uitdaging”, vertelt Simon. “Het is toch een beetje met pijn in het hart dat ik het lokaal bestuur achterlaat, maar ik ben helemaal klaar voor deze nieuwe uitdaging. Als technisch directeur ben ik verantwoordelijk voor alles van infrastructuur, alles rond preventie, gezondheid en welzijn op het werk en specifieke vakken. Dat zijn dan de vakken die niet plaatsvinden in de gewone klaslokalen, zoals labo’s, grootkeuken, haarzorg…”

Pedagogisch directeur Steven Beddeleem (38) uit Ieper is de enige van het directieteam die zijn functie behoudt. “Ondertussen ben ik al acht jaar pedagogisch directeur. In 2013 startte ik in deze school als leerkracht. Zo ben ik als amper 38-jarige al een van de anciens”, lacht Steven.

Grootste school

Met 897 leerlingen is Immaculata de grootste middelbare school van Ieper. “En dat op de kleinste oppervlakte”, vervolgt Evelyne. “Vandaar dat we in de vakantie zes nieuwe lokalen gecreëerd hebben in de vroegere Kliniek Zwarte Zusters. We hadden al een zestal de linkervleugel van de vroegere kliniek in gebruik, nu dus ook de rechtervleugel. De bedoeling is om dat nog verder uit te breiden. Dat zal stapsgewijs gebeuren en de nieuwe technisch directeur zal die oefening maken.”

Ondanks het lerarentekort kon Immaculata wel alle vacatures invullen. “We zijn blij om te zeggen dat we het schooljaar gestart zijn met een voltallige ploeg. Het vroeg wel energie en inspanningen, maar we mogen niet klagen. We hebben de juiste mensen gevonden”, besluit Evelyne Bossaert.

The post Evelyne Bossaert is nieuwe directeur van Immaculata: “Ik zocht een nieuwe uitdaging” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dodentol cycloon Boris loopt op tot 18 en einde nog niet in zicht

Aardverschuivingen, overstromingen, stroomuitval, grote evacuaties, tientallen vermisten en zeker achttien dodelijke slachtoffers. Dat is tot nu toe de zware balans van cycloon Boris die over Centraal- en Oost-Europa raast. In de zwaarst getroffen regio regent het intussen minder, stroomafwaarts wordt gevreesd voor meer overstromingen. “Al dat water moet ergens naartoe.”

Lees meer »

Geert Vandewynckel komt toch weer op met lijst HEUVELLAND

Oud-schepen Geert Vandewynckel zal dan toch weer opkomen met zijn lijst HEUVELAND. Verrassend, want een paar jaar geleden gaf hij in een kranteninterview aan dat hij nu een heel andere weg was ingeslagen en niet meer aan politiek deed. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan : op veertien dagen tijd bokste hij dan toch weer een lijst

Lees meer »

Frederic giet verhaal van heks Tanneke in nieuwe historische roman: “Toevallig tijdens stamboomonderzoek op haar naam gestoten”

Tanneke Sconyncx blijft vier eeuwen na haar dood tot de verbeelding spreken. De Gottemse stierf na vier dagen en vier nachten foltering op 2 juni 1603 in Tielt. Haar verhaal kan je straks lezen in een nieuwe historische roman van de hand van Frederic Vermeulen (50). Opmerkelijk detail is dat Frederic familie is van Tanneke. Haar man Thomas Vermeulen was

Lees meer »

Boetes uit beruchte trajectcontroles vloeien naar nieuwe brug: “Perfecte verbinding van fietspaden over de IJzer”

Tal van bestuurders werden het voorbije jaar betrapt door de nieuwe trajectcontroles in Lo-Reninge. Een mogelijke troost: hun boetes worden nu geïnvesteerd in een nieuwe brug over de IJzer. “Voor de veiligheid van zwakke weggebruikers.”
The post Boetes uit beruchte trajectcontroles vloeien naar nieuwe brug: “Perfecte verbinding van fietspaden over de IJzer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische rivale Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten op zijn socialemediaplatform Truth Social.

Lees meer »

Rommelmarkt op zondag 29 september

Op zondag 29 september organiseert de ouderraad van de Zilverbergschool voor de eerste keer een rommelmarkt.
The post Rommelmarkt op zondag 29 september appeared first on KW.be.

Lees meer »

Echtgenoot Hans D. (78) stuurt vandaag zijn kat naar reconstructie in moordzaak Annie De Poortere: “Mij ga je daar niet zien”

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere, vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Want hoe kwam Annie om het leven en waarom zijn de hulpdiensten niet gebeld? We spraken met dé persoon die de antwoorden weet, Annies echtgenoot Hans D. (78).

Lees meer »