Eerste verkoopfase De Lange Thuyn opgestart

De eerste verkoopfase van woonproject De Lange Thuyn is opgestart. De West-Vlaamse Intercommunale realiseert er samen met het lokaal bestuur en woonmaatschappij Zetus een nieuwe woonbuurt met zo’n 239 wooneenheden.

“Betaalbaar en kwaliteitsvol wonen is een absolute prioriteit voor Blankenberge”, zegt burgemeester Björn Prasse. “Met het woonproject De Lange Thuyn willen we een gezonde mix van huurders en kopers tot stand brengen, maar bovenal inwoners of mensen die in onze stad werken de kans geven om in Blankenberge te blijven wonen. Zo beschikt deze nieuwe woonbuurt over heel wat troeven: een mix tussen huizen en appartementen die uitgeven op een publieke ruimte met veel groen en waterpartijen, alle voorzieningen en het centrum op fietsafstand en met vlotte verbinding naar het binnenland. Zo verenigt het woonproject De Lange Thuyn woonkwaliteit en duurzaamheid.”

Er worden gefaseerd 133 bouwkavels op de markt gebracht. Vorige week werd daarvan de eerste fase opgestart: dertig bouwkavels waarvan zeven bestemd voor open bebouwing, elf voor gesloten bebouwing en twaalf voor halfopen bebouwing. De kavels variëren van 167 m² tot 442 m². “Een grote troef van de bouwkavels van de West-Vlaamse Intercommunale, is dat kopers nog steeds met een eigen architect en aannemer naar keuze aan de slag kunnen gaan”, zegt schepen van Stedenbouw Patrick De Klerck. “Binnen het woonproject staat ruimte voor groen, water en ontmoeting voorop. Zo krijgt het woonproject vorm door een groen netwerk dat zich doorheen de woonvelden plooit, en wordt het openbaar domein maximaal als groene tuin gerealiseerd. Het project is ook een schoolvoorbeeld hoe een duurzaam waterverhaal en maximale waterbeleving hand in hand gaan. Een collectieve buffervoorziening voert het water vertraagd af: door het regenwater tijdelijk lokaal vast te houden, ontlasten we bij hevige regenval de riolering, maar behoeden we het gebied ook tegen droogte.”

water

In het noorden van het woonproject wordt de wadi ingericht als speelweide en plasdraszone, ter hoogte van de Lissewegestraat is een bufferbekken met permanent water aanwezig met rondom houten zitelementen die tot aan het water reiken. In het zuiden wordt een waterbufferbekken aangelegd met aan één zijde een zachte helling voor waterpret. (WK)

Meer info? 050 36 71 71 of [email protected] of neem een kijkje op de projectwebsite via www.wvi.be/burger/bouwgrond-kopen/de-lange-thuyn.

The post Eerste verkoopfase De Lange Thuyn opgestart is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tachtigjarigen van Sint-Eloois-Vijve komen bijeen

Onlangs verzamelden de 80-jarigen die het lager onderwijs in Sint-Eloois-Vijve hebben gevolgd. In de Boudin-Brasserie mochten ze genieten van een lekker feestmaal en een gezellig samenzijn. Op de foto herkennen we: Roland Amez, Rita Deborggraeve, Marie-Rose Decabooter, Lucienne Demunter, Francine Destoop, Frans Destoop, Anita Devos, Edith Fourneau, Hervé Haeck, Anselme Lambrecht, André Lavaert, Romain Mestdag
The post Tachtigjarigen van

Lees meer »

Morgen 24 urenstaking op Charleroi: “Luchthaven zal op 15 procent van capaciteit draaien”

Een 24 urenstaking zal donderdag voor de nodige hinder zorgen op de luchthaven van Charleroi. Dat laat de directie van de luchthavenuitbater weten in een persbericht. De operationele capaciteit wordt uit voorzorg teruggeschroefd tot 15 procent, heel wat vluchten zullen dus geschrapt worden. De getroffen passagiers zullen door hun luchtvaartmaatschappij gecontacteerd worden, klinkt het bij Brussels South Charleroi Airport.

Lees meer »

Acht doden en bijna 2.750 gewonden in Libanon nadat Hezbollah-biepers massaal tegelijk ontploffen: “De Israëlische vijand is volledig verantwoordelijk”

In Libanon zijn dinsdag zeker 2.750 mensen gewond geraakt toen hun biepers plots tegelijk ontploften, meldt het Libanese ministerie van Volksgezondheid. Er zijn ook acht mensen gedood door de “mysterieuze” massale explosies, onder wie een jong meisje en verschillende Hezbollah-strijders. Ook raakten honderden Hezbollah-strijders gewond, ook hooggeplaatste leden van de organisatie en leden van de elitetroepen. De machtige Libanese militie,

Lees meer »

Jong Helkijn blijft zoeken naar eerste overwinning

Promovendus Jong Helkijn kon na twee speeldagen in derde provinciale C nog niet proeven van een overwinning. De ploeg van coach Jérémy De Neve verloor vorig weekend met 3-2 van WS Bellegem. Dit weekend komt Wevelgem City op bezoek in Helkijn.
The post Jong Helkijn blijft zoeken naar eerste overwinning appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dorine (62) organiseerde spaghetti-avond voor Levensloop: “Ik weet wat die ziekte aanricht”

“Mijn moeder en mijn twee broers kregen kanker. Een broer overleed aan die verschrikkelijke ziekte”, zegt Dorine Hilderson. De gewezen cipier organiseerde samen met wandelclub De Brugsche Globetrotters een spaghetti-avond voor Levensloop in café Het Nieuw Gemeentehuis in Assebroek.
The post Dorine (62) organiseerde spaghetti-avond voor Levensloop: “Ik weet wat die ziekte aanricht” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorstel van Israël: Hamas-leider mag veilig weg uit Gaza als hij gijzelaars vrijlaat – Zes VN-medewerker omgekomen bij Israëlische aanval in Gaza

Israël heeft de Palestijnse terreurbeweging Hamas een nieuw voorstel gedaan. Hamas-leider Yahya Sinwar mag veilig vertrekken uit Gaza in ruil voor de vrijlating van de Israëlische gijzelaars. Bij een Israëlische luchtaanval op een school in Gaza zijn veertien mensen gedood. Ook heeft het Israëlische leger woensdag vijf Palestijnen gedood in Tubas, op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat melden de Palestijnse

Lees meer »

Alexander Demyttenaere (KZ Dentergem 4E) tegen Pittem: “De tegenstander omschrijven? Pittem heeft twee gezichten”

Zonnekloppers Dentergem is de competitie gestart met de intentie om mee te doen voor de prijzen. Na het verlies bij buur KFC Aarsele staat het team van Nico Rogge met 4 op 9 halverwege de klassering.
The post Alexander Demyttenaere (KZ Dentergem 4E) tegen Pittem: “De tegenstander omschrijven? Pittem heeft twee gezichten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos na tijdelijke impasse in Vlaamse formatie: “Deze slapstick kan vergeven worden, vergeten niet”

“De Vlaamse formatie heeft veel weg van een dolle draaideurenkomedie,” schrijft politicoloog Carl Devos. Hij fileert het gebrek aan “ernst, professionalisme en vertrouwen” dat leidde tot een gênant schouwspel. Een vertoning die niet snel vergeten zal worden. Desondanks benadrukt Devos het belang van professionalisme tussen de onderhandelaars. “Als het dan niet goed zit tussen een handvol mensen, heeft dat verdergaande

Lees meer »