Doodrijder Jurgen L. (50) blijft een maand langer in de cel: “We stellen ons nederig op”

Jurgen L. (50), de man die in augustus op de E403 in Ruddervoorde het ongeval veroorzaakte waarbij een jong gezin om het leven kwam, blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer vrijdagochtend. Zijn advocaat gaat akkoord met de beslissing. “We blijven ons nederig opstellen”, zegt meester Van Steenbrugge.

 

Meer krantenkoppen in België

Alle vluchten in Shanghai worden geannuleerd door komst tyfoon Bebinca

De Chinese autoriteiten bereiden zich voor op de komst van tyfoon Bebinca -met momenteel windsnelheden tot 144 kilometer per uur- die tussen zondagavond en maandagochtend de drukbevolkte oostkust zou moeten bereiken. In de economische hoofdstad Shanghai worden alle vluchten vanaf 20 uur lokale tijd geannuleerd, kondigt staatszender CCTV aan.

Lees meer »

Ook vrijdag geen vluchten op luchthaven Charleroi: 30.000 passagiers getroffen

De staking op de luchthaven van Charleroi gaat ook vrijdag door. Dat bevestigt de luchthaven donderdagavond. Uit voorzorg zijn daarom alle vluchten van vrijdag, zowat 200 in totaal, geannuleerd. Bijna 30.000 passagiers zijn getroffen. Het verzoeningsoverleg tussen vakbonden en directie, van morgen, is ook geschrapt. Er is wel een intern overleg morgenvroeg.

Lees meer »

Belager zat al 12 uur in bosjes te wachten op Trump, maar “kreeg hem nooit in het vizier”, bodycambeelden tonen hoe hij op snelweg wordt gevat

De man die zondag door een agent van de Secret Service werd gespot toen hij met een aanvalsgeweer verstopt zat in de bosjes bij de golfbaan van Donald Trump in Florida, kreeg Trump nooit helder in het vizier, meldt de FBI. Opvallend: Ryan Wesley Routh (58) zat wel al bijna 12 uur verschanst bij de golfbaan voor de Secret Service

Lees meer »

Ruiselede en Wingene werken met Boerenbond aan campagne voor meer verkeersveiligheid op landbouwwegen

De gemeentebesturen van Ruiselede en Wingene werken met de Boerenbond aan een campagne voor veiliger landbouwwegen, vooral tijdens het oogstseizoen. Naar jaarlijkse traditie houdt de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé ook een persconferentie rond ‘Modder op de weg’, om zoveel mogelijk verkeersongevallen te vermijden.
The post Ruiselede en Wingene werken met Boerenbond aan campagne voor meer verkeersveiligheid op landbouwwegen appeared

Lees meer »

Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk

Op 21 augustus 1964 stapten Lucas Martens (86) en Nicole De Keyzer (85) in het huwelijksbootje in Tielt. Daags nadien volgde de kerkdienst in de Sint-Pieterskerk in Tielt.
The post Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Tijd voor een nieuwe wind”: TEAM8710 met 12 nieuwkomers én jongste kandidaat-burgemeester naar verkiezingen

TEAM8710 maakte haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wielsbeke bekend. Zoals reeds aangekondigd trekt gemeenteraadsvoorzitter Frédéric Depypere (46) de lijst. Schepenen Daisy Haydon, Ine Callens en Filiep De Vos zorgen voor de nodige bestuurservaring.
The post “Tijd voor een nieuwe wind”: TEAM8710 met 12 nieuwkomers én jongste kandidaat-burgemeester naar verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Brigitte Macron bestaat niet”: 2 vrouwen veroordeeld voor verspreiden van nepnieuws over Franse first lady

In Frankrijk zijn 2 vrouwen veroordeeld die transfobe geruchten verspreid hebben over Brigitte Macron, de echtgenote van de Franse president Emmanuel Macron. Ze beweerden op sociale media dat de first lady als man geboren zou zijn. Volgens hen bestond Brigitte Macron helemaal niet en is ze in werkelijkheid haar broer Jean-Michel Trogneux die van geslacht veranderd is.

Lees meer »