Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Medische interventie in gevaar gebracht door crimineel gedrag”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst. 

Meer krantenkoppen in België

Kunnen onze dammen en dijken zo’n waterbom als in Centraal-Europa aan? “We moeten onze infrastructuur aanpassen aan het nieuwe klimaatnormaal”

Een waterbom zoals die in Centraal- en Oost-Europa kan ook in België toeslaan. En ook bij ons zou dat onvermijdelijk veel schade veroorzaken. We kunnen die schade wel zoveel mogelijk proberen in te perken, zeggen twee deskundigen. Dat kan door onze dammen aan te passen aan de nieuwe klimaatrealiteit, ruimte te creëren voor water en overstromingsplannen op te stellen.

Lees meer »

KIJK. ‘Sex Education’-acteur met pepperspray bespoten en geschopt door agenten tijdens arrestatie

Reece Richards, Eugene uit de Netflix-serie ‘Sex Education’, beweert dat hij op 4 september in West-Londen het slachtoffer werd van een onrechtmatige arrestatie en hekelt het wangedrag van de politie. Naar verluidt werd hij met pepperspray bespoten en geschopt door agenten voor de ogen van zijn schreeuwende moeder. “De hele ervaring was beschamend, diep verontrustend en vermoeiend”, schrijft hij op

Lees meer »

Laure Lapanne wil betreurde vader Pascal opvolgen in gemeenteraad Poperinge: “Ik wil meewerken aan vernieuwing”

Op plaats acht op de lijst van het liberale project Bewust, vinden we Laure Lapanne uit Abele. Zij wil als gemeenteraadslid haar betreurde vader Pascal Lapanne opvolgen, die stierf op 8 januari 2022, na complicaties van een ongelukkige val. “Ik wil mij onder meer inzetten voor de punten waarvoor hij streed”, zegt Laure Lapanne.
The post Laure Lapanne wil

Lees meer »

Sommelier Cyril, butler Vincent en sterrenchef Lieve zijn de drie nieuwe ambassadeurs van Hotelschool Ter Duinen Koksijde

Op de ‘Wall of Ambassadors’ in Hotelschool Ter Duinen prijken weer drie nieuwe namen van oud-leerlingen die het in hun carrière al ver hebben geschopt en die een visitekaartje zijn voor de school waar ze hun opleiding kregen. Sommelier Cyril Vermeulen (27) is de jongste ambassadeur, Vincent Vermeulen (50) is een autoriteit met zijn prestigieuze School for Butlers & Hospitality,

Lees meer »

“Kom uit je auto of durf je niet?”: veertiger ontkent dat hij dreigde met beitel tijdens discussie in het verkeer

Een 40-jarige man uit Deinze riskeert voor de Brugse rechtbank drie maanden cel voor verkeersagressie. Tijdens een discussie over een parkeerplaats zou Tom M. een man bedreigd hebben met een grote beitel, maar dat ontkent hij zelf ten stelligste.
The post “Kom uit je auto of durf je niet?”: veertiger ontkent dat hij dreigde met beitel tijdens discussie in

Lees meer »

Vijf Golden Retrievers op bezoek bij Atelier B

De eerste schoolweek werd in Atelier B, school voor buitengewoon secundair onderwijs voor jongeren met autisme, op een originele en ontspannende manier afgesloten. Vzw Therapy Dogs kwam immers langs met vijf schattige Golden Retrievers zodat de leerlingen op de speelplaats naar hartenlust konden knuffelen met de lieve honden. Het is immers wetenschappelijk bewezen dat de
The post Vijf Golden

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Die noodknoppen? Bij mijn weten zijn die nog nooit gecontroleerd”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »