“De stukken asbest liggen gewoon los”: vernieuwd speelbos ligt op vervuild terrein

Speelbos Piervenshoek in Keerbergen kreeg onlangs nieuwe speeltuigen. Nu blijkt dat speelbos op een met asbest vervuilde grond te liggen. Oppositiepartij N-VA klaagt het gebrek aan de nodige beschermingsmaatregelen door de gemeente aan.

 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks tumultueuze verhuizing bevestigt Atelier Rosa uit Menen bij Gault&Millau, ook andere chocolatiers opnieuw opgenomen

Kwaliteitsgids Gault&Millau maakte deze week opnieuw een selectie van de beste chocolatiers van het land. 129 vakmensen werden weerhouden. De streekgenoten die vorig jaar opgenomen werden, triomferen opnieuw. Vooral voor Atelier Rosa uit Menen was dat extra spannend.
The post Ondanks tumultueuze verhuizing bevestigt Atelier Rosa uit Menen bij Gault&Millau, ook andere chocolatiers opnieuw opgenomen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deelauto op Marktplein in Ingelmunster

Sinds kort staat er een nieuwe deelauto op het Marktplein. Je kan reserveren via het platform Claus2you. Je gebruikt de deelauto wanneer je er één nodig hebt en dat zonder instapkosten. De ideale oplossing voor wie slechts af en toe een auto nodig heeft. Het autodeelplatform van Claus Mobility is toegankelijk voor particulieren en bedrijven.
The post Deelauto op

Lees meer »

Holstra Wevelgem-Moorsele wil plaats in top drie bemachtigen: “De verwachtingen zijn hoog”

In tweede landelijke van het herenbasketbal is Holstra Wevelgem-Moorsele begonnen met een klinkende zege op het veld van BC Lamett Deerlijk-Zwevegem. Het werd 58-73. Zaterdag komt House Of Talents Kortrijk Spurs Two op bezoek in Evenementenhal De Schelp.
The post Holstra Wevelgem-Moorsele wil plaats in top drie bemachtigen: “De verwachtingen zijn hoog” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Disneyland® Paris biedt 7.000 contracten aan in catering, hotels, shows en technische diensten tijdens een Casting Tour die langs Rijsel gaat

Disneyland Paris lanceert vacatures voor verschillende beroepen tijdens zijn Casting Tour door Frankrijk, Italië en Spanje om op zoek te gaan naar talenten uit Europa, van september 2024 tot maart 2025. Belgische kandidaten kunnen op maandag 16 en dinsdag 17 september terecht in Rijsel om zich kandidaat te stellen.
The post Disneyland® Paris biedt 7.000 contracten aan in catering,

Lees meer »

Evelyne Bossaert is nieuwe directeur van Immaculata: “Ik zocht een nieuwe uitdaging”

Evelyne Bossaert en Simon Bruynsteen zijn respectievelijk de nieuwe directeur en nieuwe technisch directeur van Immaculata Ieper. Met het lerarentekort en het klaarmaken van zes nieuwe lokalen in de vroegere Kliniek Zwarte Zusters kregen ze in de zomervakantie meteen enkele stevige uitdagingen voorgeschoteld.
The post Evelyne Bossaert is nieuwe directeur van Immaculata: “Ik zocht een nieuwe uitdaging” appeared first

Lees meer »

Zaterdag start project LIJF-elijk ANDERS in Engelse Kerk

In de Engelse Kerk in de Langestraat in Oostende start zaterdag het project ‘LIJF-elijk ANDERS’ met foto’s van de Gentse Hilde Braet. Het is een fototentoonstelling rond seksualiteitsbeleving van vrouwen met een beperking.
The post Zaterdag start project LIJF-elijk ANDERS in Engelse Kerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Renault Twingo gestolen op Menensesteenweg in Wervik, ook twee inbraken in auto’s

Op de Menensesteenweg in Wervik werd in de buurt van zetelfabriek Confortluxe een grijze Renault Twingo gestolen. In de Motestraat is ’s nachts ingebroken in de Porsche van zelfstandig dakwerker Matts Staessen. Naast sigaretten is ook 50 euro gestolen. De dader maakte waarschijnlijk gebruik van een afstandsbediening die alles uitschakelt, ook het alarm. Gelukkig is er geen schade.
The

Lees meer »

Meer winst voor Crelan

De bankengroep Crelan, de op vier na grootste van ons land, heeft de winst in de eerste zes maanden van het jaar zien stijgen. Dat blijkt uit de halfjaarresultaten van de coöperatieve bank.

Lees meer »