De directie en de vakbonden van Audi Brussels bereiken akkoord

De directie en de vakbonden van Audi Brussels hebben een akkoord bereikt over de heropstart van de fabriek. Dat laten beide partijen vrijdagochtend vroeg weten. Het werk kan vanaf dinsdag hervatten. 

Meer krantenkoppen in België

Oververhitte batterijen of explosieven: hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Dit is een nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn zeker negen doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”,

Lees meer »

KIJK. Britney Spears geeft eigenwijze mening over collega’s op MTV VMA’s: “Waarom kuste dat Sabrina-meisje een alien?”

De awardshow van de MTV Video Music Awards bevatte dit jaar enkele knipogen naar Britney Spears. Zo leurde Megan Thee Stallion rond met een soortgelijke python die Spears op podium rond haar nek had in 2001 en was er een stomende kus verwijzend naar haar kus met Madonna in 2003. Britney heeft enkele fragmenten bekeken online en geeft er op

Lees meer »

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »

CD&V Beringen maakt kunstwerk van bekladde verkiezingsaffiches

De lokale lijst van CD&V in Beringen heeft ludiek gereageerd op het bekladden van hun verkiezingsaffiches. Geïnspireerd door hun slogan "Vlammen voor Beringen" besloten de leden de bekladde affiches te overschilderen. Burgemeester Vints nodigt de vandalen ook uit voor een gesprek, maar benadrukt dat dit soort gedrag niet thuishoort in de gemeente.

Lees meer »

Vakbonden trekken door Brussel uit solidariteit met werknemers in industriesector: “Dit gaat niet alleen om Audi, het is een domino-effect”

Vandaag betogen meer dan 5.000 vakbondsmilitanten in Brussel onder het motto ‘De industrie is van ons’. Ze steunen het personeel van Audi en andere werknemers in de Belgische industrie waarvan de banen bedreigd zijn. De vakbonden eisen een sterk en duidelijk industrieel beleid. Ook enkele werknemers van Audi trokken mee door de straten van Brussel. “Ik werk al 34 jaar

Lees meer »

“Er zijn grenzen overschreden, langs beide kanten”: Kim Kay slaat in emotionele brief terug naar haar ontdekker

“Ik zou graag één keer reageren, in mijn eigen woorden.” Kim Kay (46) is enorm geschrokken van de kwetsende woorden van haar ontdekker, John Terra. “Ik had nooit een probleem met haar, zij had een probleem met zichzelf”, zei Terra onder andere. De met medische problemen geplaagde zangeres wil nu de puntjes op de i zetten en schreef een emotionele

Lees meer »