COLUMN. “Zelfs als het haar eigen keuze was om geen CD&V kandidaat meer te zijn, is het spijtig dat de dader wint”

De eigenzinnige kijk van columnist Noël Slangen op de actualiteit.

 

Meer krantenkoppen in België

Oud Radio Rolariusmedewerkers richten productiehuis op

Tijdens de uitzendingen van Radio Vandewalle in juli kwam ook Radio Rolarius weer een dagje in de ether. Dat lokte zoveel reacties uit dat de medewerkers en deejays van toen nu een productiehuis oprichten. “Het moet een online te raadplegen audio-archief worden.”
The post Oud Radio Rolariusmedewerkers richten productiehuis op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spegelaere Supermarkten wint ‘Food Retail Personality’

Op dinsdag 10 september 2024 heeft Spegelaere Supermarkten tijdens de ‘Food Personality Awards’ in Avelgem de felbegeerde titel ‘Food Retail Personality’ in de categorie Food Retail gewonnen. Deze erkenning markeert een mijlpaal in de 60-jarige geschiedenis van het familiebedrijf, dat uitgroeide van een bescheiden lokale supermarkt tot een pionier op het gebied van winkelbeleving en duurzaamheid.
The post Spegelaere

Lees meer »

Unizo Leiekracht organiseert geslaagd politiek debat

Harelbeke werd getrakteerd op het kopstukkendebat van Unizo Leiekracht in cc Het Spoor. Vooruit-Groen, Team Harelbeke, N-VA en Vlaams Belang lieten er hun licht schijnen op enkele thema’s die leven in de stad. Hannes Heynderickx was moderator.
The post Unizo Leiekracht organiseert geslaagd politiek debat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chirojongens en -meisjes van Staden voortaan op zelfde terrein

Chiro Staden en het gemeentebestuur openden een gloednieuw gebouw op Zonneburcht, het terrein van de Chirojongens. Door de nieuwbouw kunnen de Chiromeisjes verhuizen naar het terrein van de jongens.
The post Chirojongens en -meisjes van Staden voortaan op zelfde terrein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aili Deweerd (17) is de nieuwe Wieltjesambassadeur: “Menen is niet marginaal! We hebben hier zoveel”

Aili Deweerd is sinds zaterdag 31 augustus de nieuwe Wieltjesambassadeur van Menen. De 17-jarige is trots op haar stad en gaat een mooi jaar tegemoet. Zelf denkt ze dat ze de overwinning in de wacht sleepte met haar parodie op ‘Europapa’ van de Nederlandse sensatie Joost Klein. ‘Mjinde City’ zal je voorlopig nog niet op je radio horen, maar Aili

Lees meer »

Leefbaar Kortemark brengt Silvamo-stort nogmaals onder de aandacht voor aanvang gemeenteraad: “Omwonenden betalen de prijs voor een falend beleid”

De actiegroep Leefbaar Kortemark vatte een halfuurtje voor aanvang van de gemeenteraad post aan het Kortemarkse gemeentehuis om nogmaals het Silvamo-stort in de gemeente onder de aandacht te brengen.
The post Leefbaar Kortemark brengt Silvamo-stort nogmaals onder de aandacht voor aanvang gemeenteraad: “Omwonenden betalen de prijs voor een falend beleid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Haven Oostende start afbraak van loodsen 3 en 4 om ruimte te maken voor nieuwe activiteiten

Haven Oostende zal op donderdag 19 september beginnen met de afbraak van loodsen 3 en 4, gelegen langs de Stapelhuisstraat aan het Vlotdok. Dit is een noodzakelijke ingreep vanwege de slechte staat van de gebouwen. De loodsen, die lange tijd dienst hebben gedaan, vertoonden aanzienlijke structurele gebreken, wat potentieel leidde tot veiligheidsrisico’s voor medewerkers en gebruikers.
The post Haven

Lees meer »

Backstage Producties lanceert indrukwekkend nieuw theaterseizoen met zeven voorstellingen, waaronder met Elise Lagrou uit Wingene als ‘Annie’ in de musical ‘Annie’

Het nieuwe theaterseizoen van Backstage Producties werd feestelijk gepresenteerd in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Tijdens deze exclusieve seizoensvoorstelling werden zeven nieuwe producties voorgesteld, elk met een indrukwekkende cast. Het publiek en de pers maakten kennis met een breed scala aan getalenteerde acteurs. Kobe Van Herwegen, die de presentatie op zich nam, praatte alles aan elkaar, terwijl creatieve producenten Dirk Van

Lees meer »

“De omstandigheden worden steeds extremer”: hulpverleners getuigen over hun bezoeken na verkrachting in Antwerpse gevangenis

Voor de hulpverleners in onze gevangenissen is het duidelijk, na de verkrachting in de Antwerpse gevangenis: “De omstandigheden zijn onaanvaardbaar. Waar mensenrechten geschonden worden, is welzijnswerk onmogelijk.” Want hoe kan je uw job veilig uitoefenen als de alarmknoppen niet werken, een gedetineerde onder hoge stress staat of zijn voorgeschiedenis onduidelijk is? Lars (39) en Kaat (29), twee hulpverleners, getuigen over

Lees meer »