400 sollicitanten vinden de weg naar jobbeurs in zaal Kubox in Kuurne

Meer dan 400 sollicitanten bezochten donderdag de jobbeurs in zaal Kubox in Kuurne, waar 54 standhouders op zoek gingen naar de meest geschikte kandidaten voor hun bedrijf. Bezoekers ontvingen bij aankomst een informatiebrochure met details over de deelnemende bedrijven en de openstaande vacatures.

Deze jobbeurs is inmiddels een vaste waarde in Kuurne. “Sinds 2011 organiseren we jaarlijks dit evenement in zaal Kubox”, vertelt Bert Debrouwere, de drijvende kracht achter de beurs. “Alleen in 2020, het beruchte coronajaar, moesten we noodgedwongen een pauze inlassen. Tijdens de jobbeurs presenteren we een diverse mix van sectoren, van zorg, politie en gemeente tot de industrie. Ook dit jaar lijkt het weer een groot succes te worden.”

De jobbeurs is een aanrader voor werkzoekenden, pas afgestudeerden die hun eerste werkervaring zoeken en voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Ook de gemeente Kuurne was aanwezig met vijf openstaande vacatures.

The post 400 sollicitanten vinden de weg naar jobbeurs in zaal Kubox in Kuurne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brouwerij Rodenbach lanceert Rodenbach Evolved St Georges

De Rodenbach-brouw- en keldermeesters lanceren “Rodenbach Evolved St Georges”: de tweede editie van de Rodenbach Evolved Limited Edition-serie, een ‘Sour Pale Ale’ geïnspireerd op “St Georges” dat tot eind van de jaren 1970 door Brouwerij Rodenbach werd gebrouwen.
The post Brouwerij Rodenbach lanceert Rodenbach Evolved St Georges appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beythem Kerke krijgt een kunstwerk in glas van Cultuur Ambassadeur Joost Caen uit Roeselare

In zaal Beythem Kerke werd vrijdagavond een glaskunstwerk van Cultureel Ambassadeur Joost Caen officieel ingehuldigd. “Ik hoop dat het glasraam met de symbolen van ark en kiem het symbool wordt voor het respect waarmee bezoekers met deze begenadigde plek omgaan.”
The post Beythem Kerke krijgt een kunstwerk in glas van Cultuur Ambassadeur Joost Caen uit Roeselare appeared first on

Lees meer »

Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat voluit voor vernieuwing met 23 nieuwe gezichten: “Wij willen af van die oude politieke cultuur”

Met een lijst van 23 volledig nieuwe namen kiest VoeVeurne bewust om volop voor vernieuwing te gaan. VoeVeurne vindt dat er best wel wat spoeling mag zitten in de Veurnse gemeenteraad, waar al decennialang dezelfde mensen de plak zwaaien. Nieuwe mensen met nieuwe ideeën kunnen de vlam weer in de politieke pan krijgen.
The post Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat

Lees meer »

Tuinkapelletje van BEN Ardooie ingewijd

Onlangs werd het nieuwe tuinkapelletje van BEN Ardooie in de Kortrijksestraat 56 officieel ingewijd door priester Dave Vannieuwenhuyse van de federatie Sint-Germanus. De bewoners van BEN zijn blij dat ze opnieuw een rustplekje hebben en dat het Mariabeeld een plaats kreeg in de nieuwaangelegde tuin van BEN.
The post Tuinkapelletje van BEN Ardooie ingewijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een land dat draalt met het aanstellen van een commissaris, kan net zo goed zijn kat sturen”

Het spinnenweb met alle foto’s, namen en bevoegdheden van de 26 nieuwe Europese commissarissen plus voorzitter Ursula von der Leyen zegt genoeg. Het zijn er te veel. Dat Von der Leyen over elke commissaris uit de losse pols iets kon vertellen, is al verbazingwekkend. Zeker omdat niet alle bevoegdheden even interessant zijn. Von der Leyen gaf het bij haar voorstelling

Lees meer »

“Dat een vrouw verkracht wordt in de gevangenis omdat de panic button niet werkt? I want you to panic”

“De overbevolking in de gevangenissen is een reëel probleem, maar is in het verhaal van de brutale verkrachting van een maatschappelijk werker eerder een dooddoener. Hoe durft men zo’n laks veiligheidsbeleid hanteren? Het is karikaturaal dat na dit majeure incident blijkt dat meerdere ‘panic buttons’ niet werken. Dat moet voor veel paniek zorgen”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

Agressieve bedelaar uit Knokke-Heist ontoerekeningsvatbaar volgens psychiaters

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een agressieve bedelaar uit Knokke-Heist met een maand verlengd. S.D. (42) veroorzaakt al maanden overlast langs de Lippenslaan in Knokke-Heist. Volgens de gerechtspsychiaters zou de verdachte ontoerekeningsvatbaar zijn.
The post Agressieve bedelaar uit Knokke-Heist ontoerekeningsvatbaar volgens psychiaters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe Rusland via ‘trollenfabrieken’ de Europese verkiezingen heeft beïnvloed

Met miljoenen berichten op sociale media probeert Rusland verkiezingen te beïnvloeden in het Westen. Dat lieten de Amerikaanse inlichtingendiensten eerder deze maand weten. Ook onze staatsveiligheid waarschuwde ervoor in de aanloop naar onze verkiezingen. Maar hoe doet Rusland dat? En waarom? Dankzij een datalek kunnen we nu heel precies weten hoe ASP, één van die Russische trollenfabrieken, werkt.

Lees meer »

Kortrijkse gemeenteraad sleept zich opnieuw naar het einde

De Kortrijkse gemeenteraad sleept zich naar het einde van de legislatuur. Op de interessante discussie over GAS-boetes na was het inhoudelijk (opnieuw) povertjes, persoonlijke en campagnetaal namen dan weer de bovenhand.
The post Kortrijkse gemeenteraad sleept zich opnieuw naar het einde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie artsen voor rechter na plotse dood van snookerspeler Jonas (24): “Na zeven jaar hebben we nog altijd geen antwoorden”

Bruggeling Jonas Slagmulders (24) startte op 22 augustus 2017 kerngezond aan z’n werkdag als chauffeur, maar werd in de namiddag plots onwel. Twaalf uur later overleed de beloftevolle snookerspeler in het Brugse AZ Sint-Jan aan een agressieve hersenvliesontsteking. Na een klacht van z’n familie staan zeven jaar na datum drie artsen van toen voor de correctionele rechtbank. “Men had een

Lees meer »

Mooie nazomer op komst: hoe warm wordt het? En hoelang kunnen we ervan genieten?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »