15-jarige opgepakt op fruitkaai in haven van Antwerpen: 42 kilo cocaïne onderschept

Op een van de fruitkaaien in de haven van Antwerpen is deze week een amper 15 jaar oude jongen opgepakt. Er werd 42 kilogram cocaïne in beslag genomen. De jonge Nederlander werd door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst.

 

Meer krantenkoppen in België

Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat voluit voor vernieuwing met 23 nieuwe gezichten: “Wij willen af van die oude politieke cultuur”

Met een lijst van 23 volledig nieuwe namen kiest VoeVeurne bewust om volop voor vernieuwing te gaan. VoeVeurne vindt dat er best wel wat spoeling mag zitten in de Veurnse gemeenteraad, waar al decennialang dezelfde mensen de plak zwaaien. Nieuwe mensen met nieuwe ideeën kunnen de vlam weer in de politieke pan krijgen.
The post Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat

Lees meer »

“De maffia dacht dat we een mol hadden, zo accuraat was de reeks”: tien weetjes over ‘The Sopranos’

25 jaar geleden zag ‘The Sopranos’ het levenslicht. Daarom duikt HBO in een nieuwe documentaire achter de schermen van de legendarische reeks over maffiabaas Tony Sopranos (James Gandolfini) en verklapt opmerkelijke weetjes over de opnames en castleden. Wij zetten er tien op een rijtje. Van de verhaallijn die HBO liever geschrapt wilde zien, tot de verdwijning van acteur James Gandolfini:

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

Titel van ereschepen voor 62-jarige Rita Dewulf

Gewezen CD&V-schepen Rita Dewulf (62) uit de Makeveldmolenstraat komt in aanmerking voor de titel van ereschepen en krijgt die titel toegekend tijdens de gemeenteraadszitting van maandagavond 16 september vanaf 19 uur in de Seminariezaal van het stadskantoor.
The post Titel van ereschepen voor 62-jarige Rita Dewulf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »

Wegdek op E40 tussen Oostduinkerke en Veurne wordt vanaf 22 september vernieuwd

Er wordt vanaf 22 september een nieuw wegdek aangelegd over een afstand van 4 kilometer op de E40. Het wegdek van de E40 richting Frankrijk, tussen de op- en afrittencomplexen van Oostduinkerke (nummer 2) en Veurne (nummer 1a), is aan vernieuwing toe.
The post Wegdek op E40 tussen Oostduinkerke en Veurne wordt vanaf 22 september vernieuwd appeared first on

Lees meer »

Iran laat Oostenrijkse gevangene vrij

Een Oostenrijker die in Iran om onbekende redenen in de gevangenis zat, is vrijgelaten. Dat meldt Mizan Online, het mediabureau van de rechterlijke macht, en de Oostenrijkse autoriteiten bevestigen het nieuws.

Lees meer »

Geen Vlaams Belang-lijsttrekker Jackie Vercamer op debat in Houthulst: “Ik blijf achter mijn uitspraken staan”

Donderdagavond kruisen de politieke kopstukken van Houthulst de degens tijdens een debat. Daarbij één opvallende afwezige: Jackie Vercamer, lijsttrekker van Vlaams Belang die na een veelbesproken interview met deze krant in het oog van de storm staat. “Maar ik blijf lijsttrekker”, zegt hij. “Om voor onze mensen te vechten.”
The post Geen Vlaams Belang-lijsttrekker Jackie Vercamer op debat in

Lees meer »

Masterplan voor vrijetijdssite Ridefort in Ruddervoorde is klaar

De gemeente heeft een toekomstvisie laten uitwerken voor vrijetijdssite Ridefort. Zo’n toekomstvisie, ook wel masterplan genoemd, geeft aan hoe Oostkamp alle functies een plek zouden kunnen geven.
The post Masterplan voor vrijetijdssite Ridefort in Ruddervoorde is klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »