Zo zag je koning Charles nog nooit: hij laat zich helemaal gaan tijdens groepsknuffel met Nieuw-Zeelandse rugbyspeelsters

Koning Charles (75) heeft woensdag op Buckingham Palace bezoek gehad van het nationale vrouwenrugbyteam van Nieuw-Zeeland. En daar werd de koning plots een knuffelbeer. “Heel leuk om zo’n warme knuffel te krijgen.” 

Meer krantenkoppen in België

Seriemoordenaar Staf “Vampier van Muizen” Van Eyken mag gevangenis dag verlaten van minister: “Hij is en blijft zelf ook een mens”

Staf Van Eyken (73) – beter bekend als de ‘Vampier van Muizen’ – mocht maandag de gevangenis voor het eerst in acht jaar verlaten. Dat besliste minister van Justitie Paul Van Tigchelt. Van Eyken vermoordde en verkrachtte in de jaren 70 drie vrouwen en zit al 53 jaar in de gevangenis. Toch mocht hij de begrafenis van een vriend bijwonen,

Lees meer »

“We moeten monument beschermen”: vooral begrip voor verbod op zware fietsen op roltrappen Antwerpse voetgangerstunnel

Fietsers die regelmatig tussen de Antwerpse linker- en rechteroever pendelen, reageren verdeeld op het verbod op zware fietsen op de roltrappen van de Sint-Annatunnel. Enkele pendelaars die VRT NWS vanmorgen sprak, zijn bang dat de maatregel voor extra ochtendstress en tijdverlies gaat zorgen, al is er vooral begrip voor de bescherming van de monumentale trappen.

Lees meer »

Daar is opnieuw het plan om al uw berichten te scannen

Het omstreden EU-voorstel om alle chatgesprekken door te lichten op zoek naar beelden van kindermisbruik, staat weer op de agenda. In de herwerkte versie gaat het vooral over een scan van reeds bekende beelden. Voor nieuw materiaal moet de technologie “nog worden ontwikkeld”.

Lees meer »

Donika (28) en Haris (32) bieden de hele dag door ontbijt, brunch en lunch aan in hun nieuwe horecazaak: “We noemen het ‘Brunch all day’”

Donika Bajraktari en Haris Pepaj openden onlangs een hippe ontbijtzaak in hartje Oostende. Opvallend: je kan er de hele dag door ontbijten, brunchen en lunchen. Hun specialiteit? De uit Amerika overgewaaide Pink Pancakes. “We merken dat mensen in de late namiddag ook nog wel brunchen”, klinkt het.
The post Donika (28) en Haris (32) bieden de hele dag door

Lees meer »

“Nee, toch niet het meest miserabele van alle politieke scenario’s: de schijn hoog houden om te vermijden dat de gevreesde zwartepiet bij hen belandt”

Zouden ze het nu echt menen met de formatie van een Vlaamse regering? Het is ze geraden. Ofwel gaan N-VA, CD&V en Vooruit echt voor onderhandelingen die nog voor de lokale verkiezingen van 13 oktober tot een akkoord kunnen leiden. Ofwel zijn we getuige van het meest miserabele van alle politieke scenario’s, dat van partijen die alleen maar de schijn

Lees meer »

Leticia (45) is net als prinses Kate sinds deze zomer ‘kankervrij’: “Al mijn energie gaat nu weer naar mijn kinderen”

Ze heeft geen privileges gehad, geen tienkoppig medisch team voor zich alleen, geen au pairs of dienstbodes en ook geen wereldwijd bekeken filmpje om aan te kondigen dat ze ‘kankervrij’ is. Maar toch noemt Leticia Gheysens (45) prinses Kate (42) haar “lotgenote”. Want ook zij kreeg een diagnose, heeft een gezin, een carrière en een lange weg naar herstel die

Lees meer »