Gratis festival Ratrock verwacht enkele duizenden bezoekers in Harelbeke: “betaalbare drank en goede, originele muziek”

Ratrock is toe aan de 22ste editie en vierde vorig jaar hun 20-jarig bestaan. Wat ooit begon in 2003 als een alternatief rock- en popfestival met 4 groepen: Red Zebra, toen de new wave sensatie in Vlaanderen, Two Russian Cowboys, Traffic Jam en Surf ‘n Turf, is uitgegroeid tot een gerenommeerd festival met duizenden bezoekers.

Ratrock heeft op zaterdag 14 september voor de 22e keer plaats met een spetterend programma waarbij jong en oud talent present zullen zijn.

“Dit jaar kozen we ervoor om te experimenteren met nog meer muziekstijlen en artiesten dan voorgaande jaren: van de gevestigde en nieuw opkomende punkwaarden over de getrouwe ska en new wave tot elektronische en industriële muziek”, aldus de stuurgroep.

“We zijn er bovendien heel trots op dat we Wolfgang Flür, een voormalig origineel bandlid van Kraftwerk, de pioniers van de elektronische muziek, hebben kunnen strikken. Meer dan 50 jaar later maakt hij nog steeds nieuwe muziek, met name techno-pop, die jong en oud kan entertainen.”

Jeugdbewegingen

Alles begon in januari 2003 toen een aantal mensen uit verschillende jeugdbewegingen de handen in elkaar sloegen om Rat Rock te organiseren. “Uitgangspunten waren een gratis festival met betaalbare drank en goede, originele muziek”, zegt Lieven Vandycke. De affiche vermelde toen Red Zebra, Two Russian Cowboys, Traffic Jam en Surf ’n Turf. Het publiek was toen divers en is dat nog altijd.

We zijn er heel trots op dat we Wolfgang Flür, een origineel bandlid van Kraftwerk, de pioniers van de elektronische muziek, hebben kunnen strikken

Je hoort 12 groepen die onder meer Hardcore, SKA, Folkpunk en Punk brengen. Dit op 2 podia: de Mainstage en de Marquee. Het festival is gratis en heeft plaats op zaterdag 14 september in de Schipstraat en vangt aan om 14.30 uur in de Marquee.

Gratis

Ratrock gaat opnieuw door in de vertrouwde omgeving de Schipstraat in Harelbeke en is dit jaar nog steeds gratis. “Punkrockers, jonge gezinnen, toevallige voorbijgangers en muziekliefhebbers komen graag terug. Net zoals het publiek, is ook het genre dat Rat Rock brengt een bonte mix van stijlen: punk, elektro, ska, metal en rock”, zegt Minda Decock.

Deuren gaan open vanaf 14 uur, de eerste band speelt om 14.30 uur.

Meer informatie over de line-up en praktische zaken kan gevonden worden op de website: www.ratrock.be en op facebook en Instagram.

The post Gratis festival Ratrock verwacht enkele duizenden bezoekers in Harelbeke: “betaalbare drank en goede, originele muziek” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Langverwachte heraanleg Koolskampstraat in Lichtervelde start op 14 oktober, werken zullen tot najaar 2025 duren

Er wordt al jaren voor geijverd, maar daags na de gemeenteraadsverkiezingen is het eindelijk zover. De Koolskampstraat (N35b) in Lichtervelde krijgt een grondige make-over. De werken gaan van start op 14 oktober en zullen tot het najaar van 2025 duren.
The post Langverwachte heraanleg Koolskampstraat in Lichtervelde start op 14 oktober, werken zullen tot najaar 2025 duren appeared first

Lees meer »

Toertocht mountainbike-gravelbike langs privéplekjes

Op zondag 15 september organiseert Mountainbikeclub Zewieties Waregem zijn jaarlijkse MTB Toertocht. De start is aan het Jeugdcentrum aan de Zuiderlaan 46. “We hopen op zowat dezelfde opkomst als vorig jaar toen we 500 deelnemers mochten verwelkomen”, vertelt organisator Christophe Piesschaert. “We hebben ons parcours ook aangepast voor gravelbikers. Er zijn twee verzorgde bevoorradingen voorzien
The post Toertocht mountainbike-gravelbike

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke FC (1e nationale): “Steeds opnieuw wil ik beter doen”

Merveille Goblet is in Knokke de opvolger van de legendarische Sven Dhoest. De goalie was destijds prof en derde doelman bij Standard Luik. Tubeke, Waasland Beveren, Cercle Brugge en Mandel waren zijn volgende uitdagingen. Het sluitstuk is zopas zijn tweede seizoen gestart in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens park.
The post Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Week van de Mobiliteit en dan sporen scholen hun leerlingen aan om te voet of met de fiets te komen, ook als ze dat niet gewend zijn.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Knokke-Heist blikt tevreden terug op Ironman: “Dit wordt een vaste waarde”

Het voorbije Ironmanweekend was een succes. Het evenement bracht zowel bij de deelnemers als de toeschouwers veel volk op de been in Knokke-Heist. De Ironman 70.3, een triatlon over de halve afstand, was voor de atleten een unieke beleving, al was een felle landwind misschien wel de grootste tegenstander.
The post Knokke-Heist blikt tevreden terug op Ironman: “Dit wordt

Lees meer »

Vrouw vindt rat in toilet, nadat ze iets voelt duwen tegen haar bil

In het Verenigd Koninkrijk schreeuwde een vrouw het uit van de schrik nadat ze een rat aantrof in het toilet, nadat ze “iets voelde duwen tegen haar bil”. Volgens rattenvanger Kieran Sampler is het knaagdier via een afvoerleiding omhoog geklommen en op die manier in het toilet beland. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Lees meer »