Gentse e-stepmaker Taito failliet

15:49 De met ruim 1,7 miljoen euro gefinancierde bouwer van veilige elektrische steps is failliet. Het bedrijf legde begin juli de boeken neer. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik wist niet dat ze in Kopenhagen wakker lagen van Kortrijk”: West-Vlaams restaurant heeft het aan de stok met ‘beste restaurant ter wereld’

Gastrobar Noma op de Kortrijkse Grote Markt verandert van naam. Noodgedwongen, na een schadeclaim van het Deense restaurant Noma. Dat is niet zomaar een naamgenoot, het gaat om een driesterrenzaak die zich meermaals ‘het beste restaurant te wereld’ mocht noemen. “We hadden niet gedacht dat dit problemen zou opleveren.”

Lees meer »

Oliebollenkermis in en aan Ceder aan de Leie

Ter gelegenheid van de jaarlijkse kermis trakteerde Zorgbedrijf Harelbeke bewoners en bezoekers van de woonzorgcentra op oliebollen. Een oliebollenkraam bracht de lekkernij tot bij het woonzorgcentrum.
The post Oliebollenkermis in en aan Ceder aan de Leie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Straks uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Lonen en pensioenen slorpen 40 procent van gemeentekas op

Dik 40 procent van het geld dat lokale besturen de voorbije legislatuur uitgaven, ging naar lonen, sociale bijdragen en pensioenen. Dat blijkt vrijdag uit een analyse van ‘De Tijd’ op basis van de officiële jaarrekeningen van de 300 gemeenten voor de ­aflopende legislatuur.

Lees meer »

DISCUSSIE. Kom op tegen Kanker vraagt om “gezonde” cadeautjes te geven in plaats van altijd een fles wijn: ga jij je gewoontes aanpassen?

Kom op tegen Kanker vraagt meer aandacht voor de link tussen alcohol en kanker: “55 procent van de Vlamingen weet niet dat alcohol het risico op 7 types kanker verhoogt.” Een nieuwe campagne – die mensen op een gezondere manier van het leven wil leren genieten – moet daar verandering in brengen. Ga jij je gewoontes aanpassen naar aanleiding van

Lees meer »