“Die man wil Houthulst terug in de tijd katapulteren”: burgemeester Jeroen Vandromme (CD&V) reageert ontsteld op interview Vlaams Belang-uitdager Jackie Vercamer

“Vol verbazing en ontsteltenis. Zo heb ik het interview met Jackie Vercamer in jullie krant gelezen.” CD&V-burgemeester Jeroen Vandromme kan zich totaal niet vinden in de uitspraken van de lijsttrekker van de Houthulstse Vlaams Belang-lijst. “Wij staan voor een beleid waar elke mens telt. Dat is bij hen niet het geval.”

“Laat ik duidelijk zijn: wij hebben helemaal niks tegen wie op Vlaams Belang stemt en wie er op de lokale lijst staat. Maar wat de lijsttrekker in jullie krant beweert en zegt, is meer dan een brug te ver.”

Jeroen Vandromme, sinds 1 september 2023 voor CD&V burgemeester van Houthulst, viel tijdens het lezen van het interview van lokaal Vlaams Belang-kopstuk Jackie Vercamer van de ene verbazing in de andere.

Mensen uitsluiten

“De zaken die hij over ons OCMW poneert, kloppen totaal niet. Ook de passage over die zwarte man die onlangs in de Kerkstraat een mes trok, doet mijn wenkbrauwen fronsen. Ik ga vandaag effectief checken wat daar allemaal van aan is. En hij sleurt er ook nog eens bij dat ik homo ben en daar niets aan kan doen. Waar slaat dat op?”

“Voor mij is het duidelijker dan ooit: met deze man en zijn partij kunnen we gewoon niet samenwerken”

“Voor mij is het nóg duidelijker dan voorheen: met deze man – en zijn partij – kunnen we gewoon niet samenwerken. Wij staan voor een beleid waarin elke mens telt en we Houthulst willen laten groeien. Terwijl Jackie net mensen wil uitsluiten en onze gemeente terug in de tijd wil katapulteren.”

Anti-verhaal

Vadromme zegt vooral heimwee te voelen bij Jackie. “Maar de wereld verandert. Hij zou als burgemeester geen vreemdelingen meer toelaten, zegt hij. Die bevoegdheid héb je zelfs niet, maar goed. Hij zegt ook een hart de hebben voor de landbouwsector. Maar onze boeren hebben seizoenarbeiders nodig om het werk op het land en in de serres rond te krijgen. Waar komen die mensen vandaan, denkt hij?”

“Volgende week staat er een lijsttrekkersdebat gepland. Daar zal ik Jackie op de man af vragen wat voor hem een vreemdeling is”

Net volgende week staat er in Houthulst een lijsttrekkersdebat gepland. “Daar zal ik hem op de man af vragen wat een vreemdeling voor hem is.”

“Ik erger me ook aan het feit dat hij geen enkele oplossing voor de zogenaamde vele problemen in onze gemeente aanreikt. Jackie trekt resoluut de kaart van het anti-verhaal, stelt zich totaal niet constructief op. Zijn partij heeft constant de mond vol van onze mensen. Wel, wat wil hij doen voor zíjn mensen, de Houthulstenaren? Ik ben het nog niet te weten gekomen.”

Hoe dan ook beloven het nog spannende weken te worden richting verkiezingszondag 13 oktober. “Met CD&V staan wij voor een warm en inclusief Houthulst. Die positieve boodschap willen we blijven uitdragen. Aan polariserende meningen heeft niemand iets.”

The post “Die man wil Houthulst terug in de tijd katapulteren”: burgemeester Jeroen Vandromme (CD&V) reageert ontsteld op interview Vlaams Belang-uitdager Jackie Vercamer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cycle 4 Icecaps haalt € 31.500 op: “De helft van de mensen die doneerden ken ik zelfs niet”

Het doel was 25.000 euro inzamelen, maar Cycle 4 Icecaps – een initiatief van Rino Maes die zijn vrouw Dominique Naessens vorig jaar verloor aan kanker – kwam met 31.500 euro terug na de fietstocht naar Santiago de Compostela. “Je beseft niet hoeveel vrouwen je hiermee helpt”, zegt radiotherapeut Laurence Goethals.
The post Cycle 4 Icecaps haalt € 31.500

Lees meer »

“Honden etende immigranten” en “abortus na geboorte” tegen “We gaan niet terug”: dit was het pittige debat tussen Kamala Harris en Donald Trump

Kamala Harris en Donald Trump hebben dinsdagnacht in Philadelphia hun eerste – en tot nader order enige – debat gehouden in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het werd een verbeten strijd, maar zonder duidelijke winnaar. Trump hamerde onophoudelijk op zijn favoriete onderwerp immigratie, Harris had zich dan weer duidelijk voorgenomen om de Amerikaanse kiezers ook een positieve visie op

Lees meer »

Juwelier Pools sluit fysieke winkel en kiest met de Huisjuwelier voor nieuw concept: “Maar eerst focussen we ons nog op de uitverkoop”

Juwelier Pools in Roeselare houdt ermee op. Toch met de fysieke winkel. De winkel in de Henri Horriestraat sluit eind januari voorgoed de deuren, maar start met een nieuw concept: de Huisjuwelier.
The post Juwelier Pools sluit fysieke winkel en kiest met de Huisjuwelier voor nieuw concept: “Maar eerst focussen we ons nog op de uitverkoop” appeared first on

Lees meer »

“Politie nam enfant terrible Marius in bescherming in grootschalig drugsonderzoek”, zo blijkt uit geheime documenten

De politie houdt Marius Borg Høiby (27), die recent nog in opspraak kwam wegens geweld tegen zijn ex-vriendin, een hand boven het hoofd. Dat schrijven lokale media. Agenten zouden de zoon van kroonprinses Mette-Marit gewaarschuwd hebben dat zijn naam was opgedoken in een onderzoek naar grootschalige drugshandel. Onze royalty-expert geeft tekst en uitleg over het zoveelste schandaal rond het enfant

Lees meer »

Geschorste procureurs nog drie maanden langer aan de kant geschoven

West-Vlaams procureur Filiep Jodts verlengt de schorsing van twee van zijn substituut-procureurs met drie maanden. Voormalig afdelingshoofd Y.S. van het Brugse parket en zijn Ieperse evenknie J.L. werden in maart geschorst in de nasleep van de affaire rond de fraude met de examenvragen bij de Hoge Raad voor de Justitie. Het gerechtelijk onderzoek naar die fraude loopt ondertussen volop.

Lees meer »

“Je ongetrainde geest is als een wild paard: hij gaat alle kanten op”: CEO, piloot en arts getuigen over heilzaamheid van meditatie

Helemaal zen en “100 procent zeker dat hij terugkomt” verliet Tom Waes het boeddhistisch centrum na een stilteretraite voor zijn programma ‘Kalm Waes’. Wat zo heilzaam is aan uren, zelfs dagen zitten én zwijgen op het meditatiekussen, en hoe het hen kalmeert in hun eigen drukke levens, weten ook deze ex-CEO, piloot en kinderarts. “De eerste keren vond ik het

Lees meer »

Wendy (40) uit Oudenburg zet zich in voor zwerfkatjes: “Waarom ik zo van dieren hou? Omdat hun liefde eindeloos is”

Samen met Elle Decap zet Wendy Bakker zich in voor de zwerfkatjes in Oudenburg. “Je zou versteld staan hoeveel zwerfkatten onze stad nog telt. Vooral rond boerderijen zie je ze in grote getale en gebeurt er voortdurend inteelt. Dat proberen we te verhelpen door ze te vangen en te castreren of steriliseren”, legt Wendy uit.
The post Wendy (40)

Lees meer »

Meer dan duizend muziekfans op eerste dag van Schippersweekend in Lauwe

“Au revoir slecht weer, bienvenue Coely!” Het miezerige weer deerde de meer dan duizend aanwezigen op het terrein van Het Schippersweekend in Lauwe dit weekend niet. De openingsdag van het festival zette meteen de toon, en stoomde de festivalgangers klaar voor een weekend van muzikale euforie.
The post Meer dan duizend muziekfans op eerste dag van Schippersweekend in Lauwe

Lees meer »

81-jarige man breekt liftpaneel open om elektriciteit te stelen: “Wirwar van verlengkabels en verdeeldozen”

Een 81-jarige man uit Koksijde ging wel érg ver om gratis elektriciteit te kunnen hebben in zijn appartementje. Nadat hij eerder al betrapt was toen hij drie jaar lang stroom aftapte, brak hij een paneel van de lift in het gebouw open om daar elektriciteit te stelen. “Er lag een wirwar van verlengkabels en verdeeldozen tot in zijn appartement”, sprak

Lees meer »