Cruiseschip beleeft “Titanic-moment” nadat het tegen ijsberg aanvaart

“Dit is een Titanic-moment” is misschien wel het laatste dat je wilt horen op een boot, maar dat was toch de zin die een passagier aan boord van de Carnival Spirit vorige week uitsprak, nadat het cruiseschip onverwacht tegen een groot stuk ijs aanvoer.

 

Meer krantenkoppen in België

Okra Trefpunt Beveren viert zijn kaartkampioenen

Bij Okra Trefpunt Beveren werden de kaartkampioenen in de bloemetjes gezet. De algemene kampioen was Marc Vanwalleghem. Kampioen bij de vrouwen was Zulma Demeyere. Gabriël Planckaert werd vice-kampioen en Werner Claeys mocht de rode lantaarn mee naar huis nemen. (foto SB)
The post Okra Trefpunt Beveren viert zijn kaartkampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

3.500 jaar oude kruik die werd vernield door 4-jarige jongen gerestaureerd en weer te zien

De 3.500 jaar oude kruik die in augustus aan diggelen viel in een museum in Israël nadat een nieuwsgierig 4-jarig jongetje de pot omstootte, staat terug tentoongesteld. De zeldzame pot uit de bronstijd is sinds woensdag weer te zien in het museum. Professionele restaurateurs slaagden erin het voorwerp voorzichtig weer in elkaar te zetten, dankzij onder meer 3D-technologie en speciale

Lees meer »

MATCHCENTER. Ontdek alle uitslagen, de stand én alle beelden van de Champions League-avond, alleen op HLN!

De vernieuwde Champions League is vanavond van start gegaan. Hieronder kan u alle wedstrijden van de eerste speeldag terugvinden in een handig overzicht. Na de matchen vindt u hier ook de eerste blik op het (voorlopige) klassement, waarin Juventus en Aston Villa voorlopig leiden. Bij HLN zit u vanaf 23u ook goed voor de beelden van alle doelpunten en hoogtepunten.

Lees meer »

Veertiger vecht tevergeefs celstraf aan na belaging Brugs advocaten- en Blankenbergs vastgoedkantoor

Een 46-jarige man uit Malle heeft voor de Brugse strafrechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor belaging van een Brugs advocatenkantoor en een Blankenbergs vastgoedkantoor. T.K. kreeg die straf eerder al opgelegd bij verstek, maar hij tekende verzet aan. Tevergeefs, zo blijkt.
The post Veertiger vecht tevergeefs celstraf aan na belaging Brugs advocaten- en Blankenbergs vastgoedkantoor appeared first on

Lees meer »

KM B wint derby op het veld van FC Veldegem

In derde provinciale B van de voetbalcompetitie werd vorige zondag op het veld van FC Veldegem de derby gespeeld tegen KM Torhout B.
The post KM B wint derby op het veld van FC Veldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paardenkoers in Dadizele wellicht laatste keer langs de Waterstraat

De Lustige Dravers organiseerden op kermismaandag opnieuw hun jaarlijkse paardenkoers. Rond de jaarwisseling starten de werken op de site van het Dadipark waardoor het paardenkoerscomité voor volgend jaar op zoek moet naar een nieuwe locatie. “Het zou jammer zijn moest deze folklore verdwijnen.”
The post Paardenkoers in Dadizele wellicht laatste keer langs de Waterstraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

En dan haalt de bruidegom tijdens de huwelijksnacht plots zijn apparaat boven: “Ik ben in behandeling”

Het derde ‘Blind getrouwd’-koppel is een feit. De ogenschijnlijk ijzig kalme Jidse (27) lijkt een uitstekende match voor de goedlachse Jorina (32), die in aanloop naar het programma een behoorlijke gedaanteverwisseling doormaakte. Bij Karlien en een opvallend openhartige Thomas leek het allemaal wat minder vlot te gaan. Inclusief hun eerste huwelijksnacht. “Daar zal ik me dan maar overzetten.”

Lees meer »

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »

“Vind me op het nieuws”: ex-leerling (23) verschijnt dinsdag voor raadkamer nadat hij verontrustende boodschappen online plaatst over Brugse school

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling (23) via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De jongeman werd na verhoor aangehouden door de onderzoeksrechter en verschijnt dinsdag voor de raadkamer. Hij stond onder voorwaarden in een ander lopend dossier. “De leerlingen liepen nooit gevaar”, zegt

Lees meer »