Achternagezeten drugskoerier gooit bijna halve kilo cannabis weg en dumpt wagen in Jabbeke

Op de hielen gezeten door de Franse douane gooide drugskoerier Theo B. (25) bijna een halve kilogram cannabis uit zijn wagen. Zijn dolle rit eindigde in Jabbeke en kan nu een fikse celstraf opleveren.

Op 7 juli 2022 achtervolgde de Franse douane rond 1 uur ’s nachts de wagen van Theo B. in de richting van de Belgische grens. De 25-jarige Fransman gooide drugspakketten uit het raam en liet uiteindelijk zijn wagen achter op de pechstrook van de E40 in Jabbeke.

Daar werd het aangetroffen door Belgische speurders, die in de nabije omgeving een zak met 331 gram cannabis ontdekten. Op het traject van de drugskoerier werden nog meer pakketten teruggevonden, goed voor in totaal 446 gram cannabis.

Wagen uitgeleend

Een maand later bood B. zich aan bij de politie om de auto op te halen. Maar omdat het voertuig stond ingeschreven op een andere naam, werd hij wandelen gestuurd. Nog eens drie maanden later keerde B. terug met de man op wiens naam de wagen stond ingeschreven. Die beweerde dat hij zijn wagen aan B. had uitgeleend. Naar eigen zeggen wist hij niet waarvoor de beklaagde het voertuig ging gebruiken.

Tijdens zijn verhoor beweerde B. dat de drugs van zijn passagier waren, maar camerabeelden wezen uit dat de twintiger uit Calais alleen in de wagen zat. Hij verklaarde dat hij met zware financiële problemen kampte en zelf af en toe joints rookte. In mei vorig jaar werd hij op borg voorwaardelijk vrijgelaten.

B. kwam niet opdagen voor zijn proces in de Brugse rechtbank. De procureur vroeg dertig maanden effectieve celstraf. Hij merkte daarbij op dat B. zowel in Frankrijk als België al meermaals tegen de lamp liep wegens drugsbezit. De uitspraak volgt op 10 oktober.

(AFr)

The post Achternagezeten drugskoerier gooit bijna halve kilo cannabis weg en dumpt wagen in Jabbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politicoloog Carl Devos nu Vlaamse onderhandelaars reanimatiepoging opstarten: “Mahdi heeft de zwartepiet wel wat gezocht”

De Vlaamse raketcoalitie staat op ontploffen: na de bom van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi leek de formatie dood, maar formateur Diependaele doet nu toch nog een reanimatiepoging. Hoe erg is de situatie? Is Mahdi de spelbreker of zijn er nog andere motieven? En voor de zoveelste keer: krijgen we nu wél of niet een nieuwe regering voor de lokale verkiezingen. Politicoloog

Lees meer »

Astronauten SpaceX na historische ruimtewandeling terug op aarde

Astronauten van de SpaceX-missie Polaris Dawn zijn na hun historische ruimtewandeling teruggekeerd op aarde. Op een livestream was te zien hoe hun capsule met parachutes afdaalde en neerkwam voor de Amerikaanse kust. “Splashdown van de Dragon bevestigd. Welkom terug op aarde”, meldde ruimtevaartbedrijf SpaceX op berichtendienst X.

Lees meer »

‘Vind me op het nieuws’: politie rukt massaal uit naar Brugse school, nadat ex-leerling (23) verontrustende boodschappen online plaatst

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling (23) via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De jongeman werd uiteindelijk opgepakt in de buurt en is na verhoor aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij stond onder voorwaarden in een ander lopend dossier. “De leerlingen liepen nooit gevaar”,

Lees meer »

Lea De Meyere (90) viert viervoudig (!) viergeslacht in Beernem

Zondag 15 september was voor Lea De Meyere (90) uit Sint-Joris Beernem toch wel een bijzondere dag. Ze ontving haar familie in het Urban Café van Bulskampveld. Dit was ook het moment om het viervoudig viergeslacht te vereeuwigen.
The post Lea De Meyere (90) viert viervoudig (!) viergeslacht in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Volksspelen verenigen buurt: Tweede editie met dit jaar varkentje aan ’t spit

Op zondag 22 september vindt in De Boogaard – het buurtparkje naast de kerk – de tweede editie plaats van het groot Zuienkerks volksspelentornooi. Feestcomité Zuienkerke hoopt opnieuw op een mooie opkomst. “Vorig jaar is er achteraf nog lang over het tornooi gesproken geweest. We bereikten gezinnetjes die we anders niet, of toch moeilijk, bereiken.”
The post Volksspelen verenigen

Lees meer »

Bart Van Opstal van ‘Big Brother’ naar parlement voor Vlaams Belang: “VTM wist ervan, maar ik mocht het niet aan grote klok hangen”

Op z’n cv stonden al ‘Big Brother’-deelnemer, politieagent en café-uitbater, en nu is daar parlementslid bijgekomen. Zo’n 8.000 voorkeurstemmen leverden Bart Van Opstal (49) een zitje op naast Tom Van Grieken. “Mijn vader zaliger zou zo fier zijn nu. Hij maakte zich zorgen wat er van mij zou worden”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over zijn politieke

Lees meer »

Kristof ‘4T4’ Michiels maakte docu over Arno: “Ik wist niet dat hij zo grappig kon zijn”

In de bioscoop loopt vanaf woensdag 18 september de film ‘Arno: Rock ‘n’ Roll Godverdomme’. De indringende documentaire over de befaamde Oostendse zanger en volksheld werd ingeblikt door Kristof Michiels, tot voor kort bekend als 4T4 bij ‘t Hof van Commerce. “Eigenlijk heeft deze film zichzelf gemaakt.”
The post Kristof ‘4T4’ Michiels maakte docu over Arno: “Ik wist niet

Lees meer »

Jetaime (22) is nieuwe Miss Antwerpen én voltijds mantelzorger: “Mijn zus kan haar droom niet verderzetten, dus moest ik zeker voor die van mij gaan”

Jetaime Vandeuren uit Heist-op-den-Berg mag zich Miss Antwerpen én Miss Talent 2025 noemen. De 22-jarige werd voltijds mantelzorger voor haar zus Gianduja (21), nadat ze betrokken raakte bij een zwaar verkeersongeval. “Omdat zij haar droom als profvoetballer niet kon verderzetten, moedigde ze me aan om zeker voor de mijne te gaan.”

Lees meer »