Suurplas in Roeselare zoekt overnemer: “Het verhaal tegen eind dit jaar afronden”

Na Bistro St. Blasius zal binnenkort nog een restaurant verdwijnen in Roeselare. Restaurant Suurplas op het Polenplein staat over te nemen. Dominik Daeninck zou graag tegen het einde van het jaar het verhaal van Suurplas afronden.

Dominik Daeninck (54) heeft er een leven in de horeca opzitten. De geboren Izegemnaar woont al een hele tijd in Roeselare en leefde zich de laatste 17 jaar uit in zijn eigen restaurant Suurplas op het Polenplein. “In 1988 ben ik afgestudeerd aan de hotelschool in Koksijde maar ik werkte tijdens de weekends al vanaf mijn zestiende in restaurant De Rijselpoort bij Jan Dusselier”, start Dominik zijn verhaal. “Nadien volgde de Savarin bij Jan Deceuninck. Ik kan zeggen dat ik de stiel heb geleerd in de Rijselpoort en dat ik een vervolmakingsopleiding heb gekregen in de Savarin. Trouwens, in de Savarin heb ik ook mijn vrouw leren kennen. Sabine werkte er in de zaal. We hebben het etentje bij de trouw voor de wet in de Savarin laten plaatsvinden. Na het huwelijk voor de kerk zijn we naar de Marquette getrokken in Marke.”

“Horeca loopt als een rode draad door mijn leven. Tussen 1995 en 1998 hadden we ons restaurant Isegheim in Izegem, daarna heb ik twee jaar in een zuivelfirma in Gits gewerkt, vervolgens heb ik de brasserie in het Sterrebos mee helpen opstarten om dan bij traiteur Declercq te werken. Tenslotte kon ik bij slagerij-traiteur Koen en Veerle aan de slag tot we in 2007 met ons eigen restaurant Suurplas van start zijn gegaan. En daar komt nu na 17 jaar een einde aan.”

Strengere regels

“Er zijn verschillende redenen waarom we stoppen. Eerst en vooral is het een fysiek zware job en we worden er ook niet jonger op. Daarenboven vermeerderen en verstrengen de regels voor de horeca meer en meer en zijn de prijzen van de grondstoffen en energie ook torenhoog. Tenslotte denk ik dat het restaurantbezoek de laatste jaren helemaal veranderd is. Heel goedkope eethuizen en de dure gastronomische restaurants hebben mijns inziens nog een toekomst, maar de middenklasse krijgt klop. Pas op, ik doe het nog altijd zeer graag en indien ik zou mogen herbeginnen, zou ik opnieuw voor de horeca kiezen. Suurplas staat over te nemen. Het is moeilijk om daar een datum op te kleven maar we zouden graag ons Suurplas-verhaal tegen het einde van het jaar kunnen afronden. Wat de toekomst voor ons zal brengen? Voor Sabine alleszins niets in de horeca. Ik wil wel in de horeca blijven werken maar dan in dienstverband of op zelfstandige basis. Maar ik wil wel een beetje meer thuis zijn en tijd hebben voor de familie. Op die manier zullen we zelf eens naar een huwelijksfeest of een babyborrel kunnen gaan. Daar kijken we naar uit, ja.”

The post Suurplas in Roeselare zoekt overnemer: “Het verhaal tegen eind dit jaar afronden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Smokkelparadijs

Op zoek naar nieuwe smokkelroutes trekken drugskartels de idyllische bossen van Costa Rica in. Daarbij gaat hun voorkeur uit naar dicht vertakte mangrovebossen, die verweven zijn met rivieren en regenwouden. En dat betekent meteen een uitgebreider takenpakket voor de lokale boswachters.

Lees meer »

Vakbonden en werkgevers sturen samen brief naar onderhandelaars: “Nota’s van Bart De Wever bevatten nog niet het antwoord op de sociaal-economische uitdagingen van België”

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) heeft de drie partijen die onderhandelen over een Vlaamse regering (N-VA, Vooruit en CD&V) donderdag uitgenodigd voor een overleg in de centrale werkgroep, met de drie partijen samen dus. CD&V en Vooruit hebben telefonisch ook aangegeven dat ze daartoe bereid zijn. En de vakbonden en werkgeversorganisaties hebben donderdag samen een brief geschreven aan de vijf

Lees meer »

Twee maanden verkeershinder op E403 ter hoogte van Rumbeke door herstellingswerken aan brug; op Rijksweg slechts één rijstrook richting Roeselare

Vanaf 7 oktober herstelt het Agentschap Wegen en Verkeer de brug van de Rijksweg (N36) over de E403 in Rumbeke (Roeselare), op de grens met Izegem. Die brug is flink beschadigd na een aanrijding enkele jaren geleden. Als alles volgens plan verloopt, duren de werken zo’n twee maanden. Tijdens de werken rijdt het verkeer op de E403 in beide richtingen

Lees meer »

Haven Oostende start afbraak van loodsen 3 en 4 om ruimte te maken voor nieuwe activiteiten

Haven Oostende zal op donderdag 19 september beginnen met de afbraak van loodsen 3 en 4, gelegen langs de Stapelhuisstraat aan het Vlotdok. Dit is een noodzakelijke ingreep vanwege de slechte staat van de gebouwen. De loodsen, die lange tijd dienst hebben gedaan, vertoonden aanzienlijke structurele gebreken, wat potentieel leidde tot veiligheidsrisico’s voor medewerkers en gebruikers.
The post Haven

Lees meer »

Vakbonden bij Tupperware: “Kroniek van een aangekondigde dood”

Het personeel bij Tupperware in Aalst reageert gelaten op speculaties in de internationale pers over een nakend faillissement van de multinational. Het gaat al jarenlang slecht met de productie en vakbondsbronnen melden dat de fabriek al lang minder dan de helft van haar productiecapaciteit benut. Er werken 240 personeelsleden.

Lees meer »

Knokke-Heist blikt tevreden terug op Ironman: “Dit wordt een vaste waarde”

Het voorbije Ironmanweekend was een succes. Het evenement bracht zowel bij de deelnemers als de toeschouwers veel volk op de been in Knokke-Heist. De Ironman 70.3, een triatlon over de halve afstand, was voor de atleten een unieke beleving, al was een felle landwind misschien wel de grootste tegenstander.
The post Knokke-Heist blikt tevreden terug op Ironman: “Dit wordt

Lees meer »

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »

Verpleegster Inge en slager Alain kozen voor met frituur Dentergems Smulhoekje voor serieuze carrièreswitch: “Het was nu of nooit”

Vanuit Aalter streken Alain en Inge vier jaar geleden neer in Dentergem, waar ze nu met hun Dentergems Smulhoekje niet meer weg te denken zijn. “We bereiden hier alles zelf en super vers”, zegt Alain die ook 30 jaar als slager werkte.
The post Verpleegster Inge en slager Alain kozen voor met frituur Dentergems Smulhoekje voor serieuze carrièreswitch: “Het

Lees meer »