Ruimtetoeristen bereiken hoogte van 1.400 kilometer boven de Aarde: “Verste dat mensen hebben gereisd sinds de Apollomissies”

De Polaris Dawn-missie van SpaceX heeft een hoogte van 1.400 kilometer bereikt. Dat laat het ruimtevaartbedrijf weten op socialemediasite X. Daarmee is de Falcon 9-raket met aan boord vier privébemanningsleden, het verst gereisd sinds de bemande maanmissies van vijftig jaar geleden. 

Meer krantenkoppen in België

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Criminele houding heeft medische interventie in gevaar gebracht”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »

Derde editie van Tuimelaere Classic

Wielerclub De Blauwe Tornado’s organiseerde de derde editie van de Tuimelaere Classic. Langs de Oude Heirweg in Moorslede stonden verschillende wielerwedstrijden op het programma. De organisatoren openden ook een zomerbar. De koersen kaderden binnen de wedstrijden van de Landelijke Wielrijders Unie. In totaal waren er drie verschillende wedstrijden. De voorbije jaren werd Anna Grymonprez, de
The post Derde editie

Lees meer »

De nieuwe doelman van KV Kortrijk is geen doordeweekse Kerel: “Ja, ik bezorgde mijn ploegmaat rood… Was fun!”

KV Kortrijk heeft een nieuwe doelman. En het is geen gewone straks meer over zijn rare stoten in Noorwegen. Coach Freyr Alexandersson toonde zich ondanks de sterke heenronde niet overtuigd van Tom Vandenberghe en Lucas Pirard. Enter zijn landgenoot en international: Patrik Gunnarsson. Meteen onbetwiste nummer één. Club Brugge morgen thuis is ideaal voor een heldenrol.
The post De

Lees meer »

Vernieuwde sporthal ter Groene Poorte plechtig geopend

Onlangs werd de sporthal van Ter Groene Poorte, die tijdens de zomervakantie grondig gerenoveerd werd, plechtig geopend door schepen van Sport Franky Demon. De renovatie omvatte onder andere de plaatsing van een nieuwe sportvloer van meer dan 2.000 vierkante meter. Ook in de verbetering van de akoestiek werd geïnvesteerd. Hiervoor kon de school rekenen op
The post Vernieuwde sporthal

Lees meer »

Laureaten van de jeugdschieting in de kijker

Op de terreinen van de Sint-Sebastiaangilde aan de Kortekeer in Beselare vond de laatste jeugdschieting van het Westlandtornooi plaats.
The post Laureaten van de jeugdschieting in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlisch leger zegt commandant van Islamitische Jihad gedood te hebben

Het Israëlische leger (IDF) heeft naar eigen zeggen in de humanitaire zone in Khan Younis een belangrijke commandant van de Palestijnse terreurorganisatie Islamitische Jihad gedood. Ahmed Aish Salame al-Hashash was verantwoordelijk voor raketaanvallen vanuit de humanitaire zone op Israëlisch grondgebied, zegt het IDF. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Bodycambeelden tonen arrestatie van verdachte verijdelde aanslag op Trump

Bodycambeelden van de politie van Martin County in Florida tonen het moment waarop Ryan Wesley Routh wordt gearresteerd. Routh (58) zou een moordaanslag hebben willen plegen op presidentskandidaat Donald Trump, die op dat moment aan het golfen was. Een alerte veiligheidsagent kon dat voorkomen. De verdachte kon snel aangehouden worden op de snelweg in een naburige gemeente. Het is al

Lees meer »

Ex-Rode Duivel Vital Borkelmans voor rechter wegens rijden onder invloed

De ex-Rode Duivel Vital Borkelmans (61) stond woensdagochtend terecht voor de Brugse politierechtbank voor het rijden onder invloed van alcohol. De voormalige voetballer en huidige voetbaltrainer liep eind vorig jaar in Knokke tegen de lamp. Opvallend: de man stapte zelf uit zijn wagen en gaf meteen toe aan de agenten dat hij te veel gedronken had.

Lees meer »