Nieuwe kinderopvang Minouchie geopend: “Alle plaatsen direct volzet”

Bij gemeenteschool De Vijf Wegen langs de Waalstraat in Zulte is sinds het begin van dit schooljaar een nieuwe kinderopvang open. In Minouchie kunnen vijftien baby’s of peuters terecht. Zij worden opgevangen door onthaalmama Cindy De Lange en haar zoon Emile De Muynck, de eerste mannelijke onthaalouder van Zulte.

De ingrijpende nieuwbouw- en verbouwwerken aan gemeenteschool De Vijf Wegen zijn nog steeds in volle gang, maar een voormalige kantine is alvast omgebouwd tot een gloednieuwe kinderopvang. Vlak naast de hoofdingang van de school ging kinderopvang Minouchie open.

Nog steeds tekort

“De opvang is vergund voor achttien kinderen, het maximum voor twee begeleiders, maar dat vinden we vanuit de gemeente te veel”, zegt schepen van Kinderopvang Fauve Tack. “Daarom hebben we een limiet gezet op vijftien kinderen. De plaatsen waren in een mum van tijd volzet.” Zulte kampt nog steeds met een nijpend tekort aan kinderopvang, al is met Minouchie nu een tweede nieuwe crèche gecreëerd. “Normaal zouden we pas in januari opengaan”, gaat schepen Fauve Tack verder. “Maar omwille van het tekort hebben we wat geschoven met de werken aan de gemeenteschool. Daardoor kon Minouchie al opengaan bij de start van het schooljaar.”

Later plant Zulte nog twee nieuwe groepsopvangen op de site van Lys Yarns en in de oude schoolgebouwen in Olsene. Het resultaat in Zulte mag er alvast zijn, dat vinden nieuwe uitbaters en tevens moeder en zoon Cindy De Lange en Emile De Muynck.

Onthaalvader

Met Emile komt voor het eerst een onthaalvader tussen alle onthaalmoeders in Zulte. “Mijn moeder had vroeger een kinderopvang bij ons thuis, ik ben er dus in opgegroeid”, zegt Emile. “Daarnaast heb ik ook altijd in de jeugdbeweging gezeten en heb ik een sociaal-technische richting gevolgd in het middelbaar. Sinds dit jaar in maart ben ik wat beginnen meedraaien in de opvang van mama en dat is me enorm bevallen. Ik zie het volledig zitten.”

Moeder en zoon zijn afkomstig uit Wontergem. Cindy werkte tot voor kort in een kinderopvang in Zevergem, een deelgemeente van De Pinte. “De nieuwe kinderopvang van Minouchie is voor ons een stukje dichter bij huis”, zo verklaart Cindy haar overstap naar Zulte. “Het gebouw is ook heel ruim, praktisch en lichtrijk. Buiten is een klein tuintje waar de kindjes kunnen spelen. Het is er erg aangenaam werken, ik kan niet wachten om er vaak te zijn.”

The post Nieuwe kinderopvang Minouchie geopend: “Alle plaatsen direct volzet” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twerkende Miley Cyrus en Britney Spears met slang: dit waren de meest iconische momenten van de MTV Video Music Awards

Van de beruchte kus tussen Madonna (66) en Britney Spears (42) tot de vleesjurk van Lady Gaga (38). De MTV Video Music Awards (VMA) hebben al voor veel memorabele scènes uit de pop-en rockgeschiedenis gezorgd. Benieuwd welke superster volgende nacht de show zal stelen en een plaatste opeist in het rijtje iconische momenten op dat wij voor u een rij

Lees meer »

Man met wapen bij golfbaan van Trump heeft niet geschoten

De verdachte die zondag werd opgepakt in het onderzoek naar de vermoedelijke mislukte moordaanslag op Donald Trump heeft niet geschoten. Dat heeft de waarnemend directeur van de geheime dienst (Secret Service), verantwoordelijk voor de bescherming van hoge Amerikaanse politieke figuren, Ronald Rowe, maandag gezegd.

Lees meer »

Wiebes maakt favorietenrol waar en kroont zich tot Europees kampioen op de weg, bedrijvige Belgen blijven met lege handen achter

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Bij de elite vrouwen sprintte Lorena Wiebes ijzersterk naar de Europese kampioenentrui. Marthe Truyen was op een veertiende plek de eerste Belgische.

Lees meer »

Jongen die beelden van Brugse school rondstuurde met dreigende teksten, opgepakt voor verhoor

De politie heeft een jongeman opgepakt die onheilspellende teksten verstuurde op sociale media, met beelden van de school Sint-Andreaslyceum (SASK) in Sint-Kruis-Brugge. Het parket van Oost-Vlaanderen dat het onderzoek voert, bevestigt dat de man is meegenomen voor verhoor.
The post Jongen die beelden van Brugse school rondstuurde met dreigende teksten, opgepakt voor verhoor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen-zwarte balans na vijf speeldagen: “Het vorige seizoen evenaren zit er niet in”

Cercle Brugge ging de interlandbreak in met vijf speeldagen op de teller. Daarin verzamelde het vier luttele punten. In de transferperiode onderging vooral de verdediging een metamorfose. Siquet, Daland en Popovic vertrokken, maar ook op het middenveld laat het vertrek van Lemaréchal en Lopes Da Silva een leemte achter. Voorin bleef topschutter Kevin Denkey dan weer.
The post Groen-zwarte

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

IN BEELD – Jacques Vermeire én Baron Peter Piot krijgen het Ereburgerschap in Keerbergen

De gemeente Keerbergen stelde met trots twee buitengewone inwoners aan, die de prestigieuze titel van Ereburger kregen toegekend. Baron Peter Piot en Jacques Vermeire werden gelauwerd voor hun uitzonderlijke prestaties en hun diepe band met de gemeenschap van Keerbergen. De kinderen van Jacques waren ook van de partij. Dochter Julie woont nu meerdere dagen in de week in Kortrijk, de

Lees meer »