Monique Olivier niet langer in voorlopige hechtenis in onderzoek naar verdwijningszaak uit 1997

Monique Olivier, de voormalige vrouw van de Franse seriemoordenaar Michel Fourniret, staat sinds dinsdagavond niet meer onder voorlopige hechtenis in het onderzoek naar de verdwijning van Cécile Vallin in 1997. Dat meldt het parket van Nanterre woensdag. Zij zit een levenslange gevangenisstraf uit wegens medeplichtigheid aan de moorden van Fourniret. 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 60 brouwerijen en 400 bieren op zestiende editie van Brugs Bierfestival

Zaterdagvoormiddag werd de intussen al zestiende editie van het Brugs Bierfestival officieel geopend. Bierliefhebbers, die opnieuw van alle hoeken van de wereld komen, kunnen er kiezen uit meer dan vierhonderd bieren van wel zestig brouwerijen. Eli Noë van ‘t Brugs Bierinstituut presenteerde er in primeur zijn eau de vie op basis van twee van zijn bieren.
The post Meer

Lees meer »

‘Will Smith’ kwam in vrede en Jodie Foster won eindelijk een beeldje: alles wat je moet weten over de Emmy’s

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ schitterden als grote winnaars bij de Emmy Awards in Los Angeles. Maar ook voor Jodie Foster was het een bijzondere avond. Na twee golden globes en twee oscars, won ze (eindelijk) een Emmy. Al kwam het opvallendste moment toch van Will Smith. Het was namelijk niet de acteur die in de prijzen viel, maar

Lees meer »

Poetin beveelt troepenexpansie tot 1,5 miljoen man, zijn leger wordt zo tweede grootste na China. Wat betekent dat voor wereldorde?

Russisch president Poetin heeft gisteren in een decreet bevolen dat de totale omvang van zijn strijdkrachten met 180.000 extra manschappen moet worden opgevoerd tot 1,5 miljoen actieve militairen. Met deze derde troepenuitbreiding sinds het begin van de oorlog in Oekraïne wordt het Russische leger het tweede grootste ter wereld, na dat van China. Waarom doet Poetin dit, hoe kan hij

Lees meer »

NPE is klaar om het beleid zelf in handen te nemen in Pittem: “Communicatie en dienstverlening staan bij ons op één”

Op vrijdagavond 13 september stelde NPE officieel haar kandidaten en programma voor waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober trekken. Met een lijst met heel wat nieuwe gezichten en een goed onderbouwd programma beweren ze klaar te zijn om het heft in eigen handen te nemen.
The post NPE is klaar om het beleid zelf in handen te

Lees meer »

KSA Schuiferskapelle pakt uit met feestweekend

De KSA van Schuiferskapelle blaast dit jaar 40 kaarsjes uit en laat die verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaan. De KSA nam in 1984 de activiteiten over van de toenmalige Chiro en vestigde zich in de jeugdlokalen in de Brouwerijstraat, waar de jeugdbeweging vandaag nog steeds zit. Op 13, 14 en 15 september wordt een feestweekend
The post KSA Schuiferskapelle

Lees meer »

Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek

Van brullende gitaren tot de opzwepende beats van enkele gekleurde en compleet absurde DJ’s? Dag twee van Het Schippersweekend wist op enkele uren tijd verschillende generaties te verenigen met één en dezelfde boodschap: Lauwe houdt van muziek!
The post Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek appeared first on KW.be.

Lees meer »