Man heeft erg veel geluk bij ongeval op E40: auto belandt op vier wielen in dieperik

Een twintiger had dinsdagavond erg veel geluk bij een verkeersongeval op de E40 in Veurne. De man ging rond 20.30 uur met zijn BMW van de snelweg af, ‘gleed’ vervolgens dertig meter over de vangrails en stortte vervolgens de dieperik in. Gelukkig kwam zijn auto op de vier wielen terecht.

Het verkeersongeval gebeurde dinsdagavond om 20.30 uur op de E40 in Veurne in de richting van Brussel. Een man met de Belgische nationaliteit, een twintiger die met een Franse BMW reed, ging er in de regen vlak voor de afrit van de weg af. Vermoedelijk gebeurde dat door een combinatie van de felle regen, onaangepaste snelheid en het feit dat de banden van de wagen niet in beste staat waren. De auto belandde naast de weg en gleed vervolgens als het ware dertig meter over de vangrails.

Daarna ging de wagen de dieperik in. De gracht en de akker naast de snelweg liggen op die plaats ettelijke meters lager dan de E40 zelf. Niemand zag het ongeval gebeuren en de auto was ook niet zichtbaar vanop de snelweg. De twintiger had het geluk dat de wagen op de vier wielen eindigde en hij zelf uit de auto kon klauteren en naar boven kon klimmen. Daarna werden de hulpdiensten verwittigd en kwamen de politie, brandweer en ziekenwagen ter plaatse. De man werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De BMW werd nog getakeld en de dertig meter aan vangrails zullen hersteld moeten worden. (JH)

The post Man heeft erg veel geluk bij ongeval op E40: auto belandt op vier wielen in dieperik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ecopolis zet bezorgdheid rond het klimaat om in engagement

Voor het vijfde jaar op rij vindt op 28 en 29 september een editie van Ecopolis in Budascoop in Kortrijk plaats. Met de Zweedse jeugdwerker/auteur Nicolas Lunabba en een extra performance van Lucia Palladino en Lieve Zusjes Stoere Broers rond ‘contemplatief activisme’ is het programma helemaal rond.
The post Ecopolis zet bezorgdheid rond het klimaat om in engagement appeared

Lees meer »

Britse premier Starmer onder vuur om banden met geldschieter

De Britse premier Keir Starmer ligt in eigen land onder vuur vanwege zijn banden met een belangrijke donor. The Sunday Times schrijft dat niet is opgegeven dat multimiljonair Waheed Alli betaalde voor kleding en een zogenoemde personal shopper voor de echtgenote van de nieuwe regeringschef. Dit zou de gedragscode van het parlement schenden.

Lees meer »

Anima Eterna Brugge beëindigt samenwerking met stichter Jos van Immerseel: “Door zijn agressief gedrag legt hij de waarden van ons orkest naast zich neer”

Anima Eterna Brugge heeft de samenwerking met haar oprichter-dirigent, Jos van Immerseel, beëindigd. Anima Eterna werd opgericht in 1987 en verdiept zich reeds decennia in historische uitvoeringspraktijken. “Jos van Immerseel heeft de waarden die hij al jaren met Anima Eterna deelt herhaaldelijk naast zich neergelegd”, stelt Joost Maes namens het bestuur van het gerenommeerd Brugs orkest. Anima Eterna Brugge is

Lees meer »

“Dacht dat we eerste en tweede werden”: Belgen vallen net naast podium in wegrit bij junioren mannen, Noor Orn-Kristoff pakt titel

Felix Ørn-Kristoff heeft zich op het EK wielrennen in Limburg tot Europees juniorenkampioen gekroond in de wegrit. De 18-jarige Noor triomfeerde na 129,7 kilometer tussen Heusden-Zolder en Hasselt. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst vielen net naast het podium. Vandevorst: “Eerlijk: ik wist op het einde niet dat er nog drie man weg was. Ik dacht dat we eerste en

Lees meer »

Freddy en Ingrid vieren gouden huwelijksjubileum

Op vrijdag 23 augustus vierden Freddy Senaeve en Ingrid Strubbe hun vijftigste huwelijksverjaardag. Het koppel huwde op 23 augustus 1974 in Oostende. De viering van het gouden paar vond plaats in het gemeentehuis. (MM/foto MM)
The post Freddy en Ingrid vieren gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maarten is doctor in de kunstgeschiedenis: “Het is een eenzame bezigheid”

Torhoutenaar Maarten Bassens (35) is aan de Leuvense universiteit doctor in de kunstgeschiedenis geworden. Zopas verdedigde hij met verve zijn knappe proefschrift over de relatie tussen woord en beeld in de prenten die de Belgische kunstenaar Pieter Bruegel de Oude in de 16de eeuw gemaakt heeft.
The post Maarten is doctor in de kunstgeschiedenis: “Het is een eenzame bezigheid”

Lees meer »

“John Terra zal mij geen tweede keer breken”: Kim Kay reageert in emotionele brief op beweringen van haar ontdekker

“Ik zou graag één keer reageren, in mijn eigen woorden.” Kim Kay (46) is enorm geschrokken van de voor haar kwetsende woorden van haar ontdekker, John Terra. “Ik had nooit een probleem met haar, zij had een probleem met zichzelf”, zei Terra onder andere. De met medische problemen geplaagde zangeres wil nu de puntjes op de i zetten met een

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »

Influencer Soraya S. vrijgesproken voor babymoord op assisenproces, maar wel schuldig aan onvrijwillige doodslag

De 31-jarige Soraya S. is door de jury van het Brusselse hof van assisen vrijgesproken voor kindermoord. De vrouw werd eran verdacht haar baby van twee maanden oud te hebben verstikt in een hotel in Sint-Gillis. Volgens de volksjury is de vrouw wel verantwoordelijk voor de dood van het kind en daarom werd ze schuldig verklaard aan onvrijwillige doodslag.

Lees meer »

Proces rond grote cocaïnetrafiek dat om veiligheidsredenen verhuist van Brugge naar Brussel start op 4 oktober

Het proces tegen een internationale drugsbende zal op 4 oktober ingeleid worden. De zaak verhuist immers naar de Justitiagebouwen in Brussel, nadat de voorzitter van de West-Vlaamse rechtbank van eerste aanleg oordeelde dat het proces om veiligheidsredenen niet in Brugge kon doorgaan. In totaal moeten 31 beklaagden zich verantwoorden, maar de vermoedelijke spilfiguren zijn Flor Bressers (37) en de Braziliaan

Lees meer »

Primeur: baby’s krijgen voor tegen RSV: “Antilichamen doen kans op ziekenhuisopname met 80 procent dalen”

Voor het eerst kunnen baby’s via een prik met antilichamen beschermd worden tegen RSV. Dat is een virus dat ernstige luchtwegeninfecties kan veroorzaken. In België treden de infecties op als een seizoensgebonden epidemie. Wanneer die epidemie in december piekt, wordt meer dan de helft van de ziekenhuisbedden op de kinderafdelingen ingenomen door baby’s met RSV.

Lees meer »

Water trekt zich terug in Poolse stad Klodzko: immense schade wordt duidelijk

In Klodzko, een van de zwaarst getroffen steden in Polen, trekt het water zich stilaan terug. Zo wordt voor het eerst de immense schade duidelijk. In Polen, Tsjechië en Roemenië zijn verschillende doden gevallen door de passage van cycloon Boris. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters.Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in Centraal-Europa

Lees meer »